Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.10.2018.
17:02
Vestionline, mozzartsport.com A

Klop: Da sam Zvezdin trener, motivisao bih je utakmicom iz Salcburga

Nemački trener uoči meča u Ligi šampiona između Liverpula i našeg prvaka na Enfildu (sreda, 21 čas) ukazuje na sposobnost "crveno-belih" da se kompaktno brane.

twitter.com/LFC
Klop na pres-konferenciji uoči meča sa Zvezdom

- Moraćemo da se borimo za svaki pedalj terena, za svaku loptu i da Zvezdi izbijemo iz glave ideju da može i ovde da pobedi. Analizirao sam njihova tri meča, od čega dva u Ligi šampiona, ali i onaj u Salcburgu. Tu su pokazali taj njihov karakter. Vratili su se sa 0:2 i odigrali furioznih 10 minuta. Videli ste kako su slavili. Kakav je to duh. Da sam ja njihov trener, tako bi ih motivisao i podsetio ih na taj meč - rekao je Jirgen Klop, nemački trener, koji je doveo Liverpul u finale Lige šampiona prošle sezone, a sada s njim ima i veće pretenzije.

- Jedan smo od najiskusnijih timova u takmičenju. I dalje smo prilično "sveži" u poređenju sa drugim ekipama, ali bitna je jedna prednost na utakmicama kod kuće. Moramo imati maksimalnu podršku navijača. Ako bude tako, Zvezdi će biti teško i to je dobro za nas - poziva Klop "kop" da bude 12. igrač.

O Crvenoj zvezdi, s kojom se Liverpul sastaje u trećem kolu posle poraza protiv Napolija u drugom, ima sledeće zapažanje.

- Oni su tim iz Srbije. A srpski timovi su obično jako dobro organizovani. Kao ekipa su navikli da dominiraju u svom prvenstvu i 98 odsto utakmica se protivnici grčevito brane od njih. Oni su navikli da pobeđuju u fudbalskim utakmicama. Zaista su zakomplikovali život Napoliju. Ni PSŽ-u nije bilo lako, iako rezultat ne govori tako. Zato moramo da kontrolišemo utakmicu i da držimo loptu da je ne bi izgubili. To su izazovi koje volimo. Jeste li gledali sinoć Arsenal – Lester? Sat vremena je bila otvorena utakmica, a onda je Arsenal izdominirao. To je fudbal. 

Liverpul je na svom kanalu na Jutjubu u superlativima govorio o onom Zvezdinom timu koji ga je 1973. izbacio u Kupu šampiona.

U analiziranoj Zvezdinoj igri primetio je i ovo:

- Kompaktno se brane. To je prvo što primetite. Ali ono po čemu su posebni je način na koji se tako brzo prebace s napadačkog stila igre na defanzivu. Nije lako ekipi koja celu sezonu u prvenstvu igra ofanzivno i napada da se tako lako prebaci na defanzivan stil igre. Jako je čudno da se dominantni timovi tako prebace na dobru defanzivu. Kod njih to klikne vrlo lako. Videli ste protiv Napolija. Italijani su imali loptu, više šuteva, šansi... Ali Zvezda je uspela što je htela.

Upitan o debaklu "crveno-belih" na Parku prinčeva sa 6:1 rekao je:

- I protiv Pariza su počeli dobro da se brane, ali šta da radite kada Nejmar počne da pogađa slobodnjake sa 30 metara?! Od toga nema odbrane. Za svaku ekipu na svetu je veliki izazov sačuvati mrežu protiv tima kao što je PSŽ. Da je Zvezda prva otvorila utakmicu golom, ne bi to išlo tako... Znam za šta su sposobni. Umeju da se brane, ali i da kreiraju, da "sednu na bicikl"... Imaju visoke i niske igrače, umeju da skaču i da driblaju. Stalno menjaju tim, ne možeš da pretpostaviš sa kojom ekipom će igrati sledeću utakmicu. Imaju nekoliko različlitih tipova napadača.

Očigledno da je pedantni Klop skenirao Zvezdu od glave do pete. Nadajmo se da u petama našeg prvaka nije video njegovo srce.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online