Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.10.2018.
14:30 >> 17:01h
Vestionline A

Rumuni se odbranili sa igračem manje!

Fudbaleri Srbije i Rumunije odigrali su u Bukureštu nerešeno 0:0 u četvrtom kolu grupe 4, Lige C, UEFA Lige nacija.

EPA/ROBERT GHEMENT
Dušan Tadić, nakon promašenog penala

Veliki broj naših napada i kornera tokom čitave utakmice, ali odlični golman Tatarušanu i manjak sreće su uticali na konačnih 0:0!

Srbija je u Bukureštu imala igrača više skoro sat vremena jer je Gabrijel Tamaš dobio crveni karton u 40. minutu, ali ni to nije pomoglo "Orlovima" da probiju sjajnog Tatarušanua na golu Rumunije.

Srbija je bila mnogo bolji tiim, imala je više šansi, ali ih nije iskoristila i Rumunija će biti zadovoljnija bodom. Naša reprezentacija je i dalje ostala prva u grupi sa osam bodova.

- 90. minut - Kraj utamice! Nisu uspeli naši fudbaleri da postignu gol u drugom poluvremenu iako su imali igrača više!

- 85. minut - Mitrović je konačno zatresao mrežu Tatarušanua ali ofsajd!

- 82. minut - Nova izmena u našoj reprezentaciji, umeesto Rodića ulazi debitant Nemanja Miletić. Koji je samo par minuta kasnije imao šansu za gol ali nije bio baš najprecizniji.

- 80. minut - Novi centaršut i novi pokušaj glavom Mitrovića, ali i faul srpskog napadača. Onda je bez potrebe je protestovao kod Bloma i dobio žuti karton.

- 75. minut - Prolazi Dušan Tadić na desnoj strani, centrirao je i promašao Mitrovića...

Mitrović je odlično skočio i šutirao glavom , išla je lopta pod prečku ali opet sjajni Tatarušanu...

- 68. minut - Ponovo šut Mitrovića i ponovo brani Tatarušanu!

Lepo je Mitrović predriblao Nedelcearua na ivici šesnaesterca, i šutirao ali se još jednom istakao Tatarušanu.

- 65. minut - Oštar start Rodića i žuti karton.

- 63. minut - Prva izmena u našoj reprezentaciji, umesto Mijata Gaćinovića ulazi Sergej Milinković-Savić.

- 57. minut - Mnogo sreće za Srbiju!

Rajković je istrčao van 16 da izbije loptu ali se sudario sa Cukudeanom i pao, ali Rumuni nisu iskoristili to što nam je gol neko vreme bio prazan.

Igrao je Rajković rukom ali sudija ni to nije primetio...

- 54. minut - Gužva u šesnaestercu Rumuna, došla je lopta do Radonjića koji je izblokiran... naši fudbaleri traže novi penal zbog igranja rukom...

- 50. minut - Centaršut Tadića ali lopta odlazi u gol-aut, nekoliko naših igrača je bilo oko peterca Rumuna ali niko nije uspeo da dodirne loptu.

- Rumuni su krenuli sa centra...

- Poluvreme...

- 45. minut - Probao je Radonjić ali i njegov pokupaj završava preko gola Tatarušanua.

- 44. minut - Dušan Tadić je promašio penal! Otišla je ta lopta daleko preko gola!

- 43. minut - Penal za Srbiju! I crveni karton za Tamaša!

Dobio je Gaćinović loptu od Radonjića i probao da je primiri u kaznenom prostoru... Tamaš je probao da je ispuca i šutnuo ga je u glavu, zbog čega je zaradio direktno isključenje.

- 38. minut - Nova, velika šansa za Srbiju i opet lopta ide malo pored stative!

Mitrović je dodao do Radonjića koji je odlično prošao po levoj strani i uputio loptu na peterac, uklizao je Mijat Gaćinović na nju ali lopta odlazi malo pored leev stative golmana Tatarušanua!

- 33. minut - Nova šansa za Srbiju ali su se spetljali naši fudbaleri, šteta!

- 31. minut - Velika šansa!

Odlična saradnja Lukića i Rodića na levoj strani, usledio je centaršut Rodića na drugu stativu, Mitrović je odlično šutirao glavom a golman Tatarušanu nekako uspeo da odbrani ovaj udarac našeg napadača! Ipak, sudija je svirao faul za Rumune zbog duela Mitrovića i Sapunarua...

- 29. minut - Slobodan udarac za Rumuniju sa 30 metara, šutirao je Marin, lopta je išla  po zemlji u donji desni ugao ali Rajković sjajno reaguje i šalje loptu u korner.

- 25. minut - Stančiju se lako oslobodio Veljkovića i Maksimovića, prošao je sa desne strane ka sredini i šutirao levom nekom sa nekih dvadesetak metara, lopta je išla pravo u našeg golmana Rajkovića.

- 19. minut - Velika greška Gabrijela Tamaša i velika šansa za Aleksandra Mitrovića!

Milenković je poslao dugu loptu koja je preletela Tamaša, Mitrović je prihvatio loptu i vukao do ivice šesnaesterca, uputio je udarac u pravo vreme ali je lopta otišla pored gola.

- 16. minut - Pokušali su naši igrači "na foru" da prevare Rumune, posle jednog prekida Mitrović je pokušao da primi loptu iza leđa rumunske odbrane ali je pomoćni sudija opravdano podigao zastavicu!

- 11. minut - Krenuli su Rumuni u kontru pa malo zastali, ipak uputili su prvi šut u okvir gola na današnjoj utakmici. Nije bilo problema za Predraga Rajkovića.

- 7. minut - Agresivno su krenuli naši reprezentativci od početka meča, za sada je lopta više u našim nogama ali bez ozbiljnije prilike za gol...

- Iza gola Predraga Rajkovića je upaljen veliki brj baklji i dimnih bombi, sudija je na kratko prekinuo meč!

- 1. minut - Sa centra su krenuli fudbaleri Srbije i odmah su izborili korner...

- Utakmica je počela...

Rumunija: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska, Baluca, Marin, Maksim, Stančiju, Draguš, Cukudean. Selektor: Kontra.

Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Lukić, Maksimović, Gaćinović, Tadić, Radonjić, Mitrović. Selektor: Krstajić.

Sudija: Kevin Blom (Holandija)

Dakle, umesto Dmitrovića, koji nije imao mnogo posla protiv Crne Gore onomad u Podgorici, na meču s Rumunima u četvrtom kolu Lige nacija braniće Rajković, a Radonjić je dobio prednost u odnosu na Živkovića. Ostalo je isto.

I u Bukureštu je naš najveći adut napadač Mitrović, koji je po dva gola dao i Crnogorcima i Rumunima kad smo igrali na Partizanovom stadionu prošlog meseca. Tada je bilo 2:2, a golove smo primili zbog nesmotrenosti i nespretnosti, takoreći ni iz čega.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online