Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.10.2018.
12:07
Vestionline, zurnal.rs A

Branko Bošković savetuje igrače Zvezde

Bošković je jedini fudbaler koji je direktno prešao iz Crvene zvezde u PSŽ, pričao je o svom odlasku u Pariz i veličini francuskog kluba, a imao je savet za crveno-bele uoči sutrašnje utakmice.

MN Press
Branko Bošković, detalj sa utakmice Zvezda-Lacio iz 2002. godine

Početkom leta 2003. godine Barselona je kupila Ronaldinja. Desetka Pari sen Žermena ostala je slobodna dok se u Parizu nije pojavio Branko Bošković. 
 
Francuzi su rešili da kupe levonogog ofanzivca Crvene zvezde i dodele mu broj koji je do tada nosio slavni Brazilac.
 
Bošković je jedini fudbaler koji je direktno prešao iz Crvene zvezde u PSŽ, transfer je vredeo šest miliona evra. Trener Vahid Halihodžić dao je nalog upravi da mu dovede pojačanje sa Marakane. Sve je brzo i realizovano.
 
- Počeo sam sa Zvezdom pripreme, čini mi se odigrao i neku kvalifikacionu utakmicu i prijateljsku sa Olimpijakosom. U Parizu su imali problem sa fudbalerom kojeg su doveli, pa je usledio poziv. Na sreću i Zvezde i mene, realizovalo se - vratio je Branko Bošković sećanja na dešavanja od pre tačno deceniju i po.
 
PSŽ je bio 33.godišnjak kad je Bošković zakoračio na Park prinčeva, ali već velikan. Doduše, sa svega dve titule šampiona Francuske.
 
- Mogu da uporedim PSŽ sa Zvezdom, jer imaju jaku tradiciju. Finansijska situacija ne diktira veličinu kluba, može da bude i u lošoj situaciji, ali to ne menja vrednost. Parižani tada možda nisu imali mnogo zvučna imena, ali smo bili učesnici Lige šampiona i imali težinu u Francuskoj i Evropi.

twitter.com/historyofpsg
Branko Bošković, u dresu Parižana

Od odlaska iz PSŽ-a, Bošković je imao priliku da jednom igra protiv nekadašnjeg kluba. Park prinčeva nije posećivao, neće ni sutra put Francuske da bi odgledao meč.
 
- PSŽ je sa Anćelotijem i Ibrahimovićem gostovao u Americi, odigrali smo utakmicu. Na taj način sam prisustvovao deliću formiranja moćnog kluba. Bilo je popularno i u moje vreme biti fudbaler Pari sen Žermena, ali kad su emocije i lični osećaj u pitanju tu kod mene ne može ništa da se poredi sa Crvenom zvezdom.
 
Jasno je ko je veliki favorit u sutranjoj utakmici, sve osim pobede skupocenog tima Pari sen Žereman predstavljalo bi veliko iznenađenje. To, ipak, ne znači da bi igrači trenera Vladana Milojevića trebalo da odustanu.
 
- Fudbal je čudna i nepredvidiva igra, favorit ne mora uvek da pobedi. Jeste da su domaćini jači i skuplji, mnogo ulažu, ali želim da Zvezda odigra fino i pamti se po dobrom. Neka se momci ne predaju dok se ne svira kraj. 
 
Imao je Bošković i savet za crveno-bele u trenucima pripreme taktike za sudar sa favoritom.
 
- Moj savet im je da uzmu za analizu utakmicu iz francuskog prvenstva, gde je manji klub uspeo da napravi problem Pari sen Žermenu. Postoji, sigurno, način da se suprotstaviš tako jakom protivniku. Samo da naši momci ne podlegnu atmosferi pred utakmicu, neka veruju u uspeh i znaju da im niko ništa neće zameriti šta god da bude. Igraju za sebe, veliki klub i armiju navijača.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online