Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.09.2018.
20:17 >> 22:51h
Vestionline A

Bodovi podeljeni kao "Đerdap": Mitrović je klasa, od Sergeja i Ljajića nikakva vajda

Srbija - Rumunija 2:2 (1:0) u drugom kolu trećeg ranga Lige nacija.

MN Press
Lopta je ipak nekako stigla na Mitrovićevu nogu

Srbija - Rumunija 2:2 (1:0)

1:0 Mitrović u 26, 1:1 Stančiju iz penala u 48, 2:1 Mitrović u 63, 2:2 Cukudean u 68.

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Bezborodov (Rusija).

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov, Maksimović, Lukić (od 71. Matić), Ljajić (od 77. Prijović), Milinković Savić (od 64. Kostić), Tadić, Mitrović. Selektor: Krstajić.

Rumunija: Tatarušanu, Manea, Balaša, Spaunaru, Banku, Marin, Anton, Stančiju, Kipčiju, Cukudean (od 82. Keseru), Draguš (od 59. Mitrica). Selektor: Kontra.

Litvanci nisu kaznili greške naše odbrane, ali Rumuni jesu.Na sreću našu imamo nadahnutog napadača Mitrovića koji bi dao gomilu golova da je hranjen loptama kao što takvu sreću imaju neki drugi napadači, ali i kad nije tako, on sam sebi stvori prostor da pogodi mrežu.

Za sada odbrana nije pouzdana. Golman je često ostavljen na milost i nemilost. U veznom redu Tadić je prepušten da se često oslanja na solo pokušaje, Milinković Savić i Ljajić su nevidljivi, a živost unosi Kostić u stihijskim napadima.  

Nerešeno s Rumunima kod kuće nije uspeh jer se računalo na sva tri boda. Idućeg meseca će se videti gde smo i šta smo jer u tri dana smo gosti Crne Gore i Rumunije.

Kraj utakmice

90`: Matić je supstio grudima loptu na levicu. Raspalio je onako kako je u Engleskoj nekoliko puta dao efektne golove, ali je njegov jak udarac ukrotio rumunski golman.

U Podgorici je ostalo Crna Gora - Litanija 2:0

89`: Umalo da Rumuni povedu. Mitrica je dobio loptu na strani. Šutirao je pošto je naš igrač kasnio u blok, a Dmitrović je odbranio nogom.

85`: Mitrović je uposlio Prijovića, који је izašao oči u oči sa Tatarušanuaom, ali njegov udarac sa sedam- osam metara završio je preko prečke.

68`: 2:2 Posle udarca na gol, lopta se odbila od Spajića i promilela je pored stative. Iz kornera su Rumuni izjednačili. Napadač Cukudean je pobegao Veljkoviću na prvoj stativi. Sproveo je loptu ka golu, a ona se provukla između Rukavine i Dmitrovića.

63`: 2:1 Kad se činilo da se spetljao s loptom i da će je izgubiti pored nekoliko zgusnutih rumunskih igrača, Mitroviću je ona došla na volej. Opalio je po njoj, a mreža se zatresla pored ukopanog zatečenog golmana.

58`: Tadić se driblinzima izborio da uputi povratnu loptu na penal, ali tamo nije bilo nikoga od naših.

48`: 1:1 gol je dao Stančiju iz penala. Dmitrović je pročitao da će rumunski igrač da mu šutira u donji desni ugao, ali je udarac bio oštar i neuhvatljiv. Prethodno je Kolarov oborio jednog protivničkog igrača, ali je utisak da je penal dosuđen prestrogo jer je Rumunu lopta već pobegla, što je iskoristio da padne čim ga je naš kapiten dotakao rukama.

Počelo je drugo oluvreme.

45`: Rumuni pogodili prečku. Šutirao je Kipčiju sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila jednog našeg igrača i završila je na gornjem delu. Dmitrović je sve samo pogledom mogao da isprati.

Crnogorci dali Litvancima u Podgorici dva gola za dva minuta, prvo Savić iz penala, a onda Janković.

26`: Niko nije znao gde je lopta u šumu nogu u koju su se uplele i obe ruke rumunskog golmana, niko osim Mitrovića. Naš napadač je ispoljio snalažljivost da u tom karambolu na 3-4 metara od gola iščačka loptu i ćušne je u mrežu.

25`: Kolarov lepo centrirao s leve strane, ali je Milinković Savić loše zahvatio loptu glavom. Uz to, bio i i podalje za šut glavom.

17`: Mitrović je loše završio izglednu situaciju. Poslao je loptu u ruke protivničkog golmana, a da ju je vratio na pet metara, bio bi to siguran pogodak igrača u naletu.

15`: Još jedan upotrebljiv centaršut Rukavine s desog krila prošao je mimo Mitrovića koji je kasnio i neodlučnog rumunskog golmana.

MN Press
Tadić čuva loptu pored Bankua

Čuju se samo rumunski navijači, njih stotinak.

8`: Usledio je korner posle kojeg je Mitrović pogodio prečku. I u Litvaniji ju je naš napadač pogodio, a imali smo i tri stative.

7`: Kipčiju i Marin su ozbiljno pripretili, a u sledećem napadu naših Rukavina je uputio odličan centaršut ali Milinković Savić nije dobro zahvatio loptu.

1`: Protivnapad Rumuna se završio lošim udracem visoko preko gola.

Počela je utakmica

Srbija je u prvom kolu u petak savladala Litvaniju u Viljnusu s 1:0, a Rumunija je u Ploeštiju igrala bez golova s Crnom Gorom koja isto u 20.45 u Podgorici dočekuje Litvaniju.

Od početka večeras igraju Kolarov (umesto Rodića), Spajić (Milenković), Lukić (Matić), Milinković Savić (Kostić) i Ljajić (Živković).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online