Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.07.2010.
14:53
Vestionline A

Stanojević: Nismo mi Barselona

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da se "crno-beli" već spremaju za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Helsinkija.

Partizan je sinoć u prvom duelu u Beogradu slavio s 3:0, dok će revanš biti odigran naredne srede od 18,00 časova u Finskoj.

"Nisam slavio posle sinoćne pobede. Želim da ostanem skoncetrisan na revanš za koji smo već počeli pripreme. Okupiran sam povredama svojih igrača i razmišljanjem o tome da će se igrati na veštačkoj podlozi i da će protivnik sigurno biti mnogo ofanzivniji. Prednost jeste velika, ali ja sam zaista mnogo obazriv. Neće biti nimalo lako. Bila bi sramota za mene kao trenera i igrače ako dozvolimo da izgubimo sa 4:0", rekao je Stanojević.

On je istakao da "crno-beli" moraju da uđu oprezno u svaki meč.

"Kada pred utakmicu hvalim rivale ne radim to da bih našim pobedama davao na značaju. Nama bliska prošlost ne daje za pravo da sebe svrstavamo u favorite. Na listi UEFA smo bolje rangirani od Helsinkija, ali to nam ne daje za pravo da unapred upisujemo pobede. Ne veličam snagu Helsinkija, niti našu pobedu, samo pokušavam da budem realan. Helsinki je i sada prvi u finskom šampionatu, ima trenera koji je igrao u Ligi šampiona i koji je bio najuspešniji trener u istoriji finskog fudbala", rekao je trener "crno-belih".

Stanojević je dodao da je zadovoljan igrom u prvih 60 minuta meča.

"Tako bih voleo da Partizan uvek igra u ozbiljnim evropskim utakmicama - strpljivo, ofanzivno, takmičarski. Sve vreme smo znali šta hoćemo. Ali, uvek nam nešto nedostaje. Krstajić je držao zadnju liniju pre nego što je izašao, a Moreira i Sale Ilić su držali loptu. želeo sam da uvedem Bogunovića u igu jer je u dobroj formi, ali sam sve izmene napravio prinudno. Jeste da Helsinki ne spada u ozbiljne evropske ekipe, ali nismo ni mi Barselona pa da meljemo 90 minuta", rekao je prvi stručnjak kluba iz Humske.

On je naveo da je dobro proučio igru finskog šampiona.

"Jasna nam je bila namera da udaljimo protivnika iz našeg šesnaesterca i zone šuta, jer smo znali da je najjači posle prekida. Finci su prvi korner izveli tek u drugom poluvremenu, nismo im dali priliku da pokažu koliko su kvalitetni u tim situacijama. ali budite sigurni da će u revanšu igrati potpuno drugačije. Spreman sam i za drugačiji Helsinki i već sada znam njihovu startnu postavu, osim ako ne budu imali problema sa povredama", zaključio je Stanojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online