Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.09.2018.
19:51
Vestionline A

Uvek je bilo važno da se pobedi na Baltiku

Golom Tadića iz penala u 37. minutu Srbija je pobedila Litvaniju u Viljnusu u prvom kolu trećeg ranga Lige nacija.

Tanjug/AP
 
Saigrači čestitaju Tadiću posle gola s bele tačke

Litvanija - Srbija 0:1 (0:1)

0:1 Tadić iz penala u 37.

Stadion u Viljnusu. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Maden (Škotska).

Litvanija: Šetkus, Baravikas, Žulpa, A. Jankauskas, Klimavičijus, Vaitkunas, Slivka, Verbiskas (od 72. Šernas), Novikovas, Kuklis (od 46. Vorobjovas), Černič. Selektor: E. Jankauskas.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 77. Kolarov), Matić (od 82. Lukić), Maksimović, Živković, Tadić, Kostić (od 90. Radonjić), Mitrović. Selektor: Krstajić.

Moglo je da bude i ubedljivije, a moglo je da bude i poražavajuće. Litvanci su, pri našem vođstvu, imali dve zrele prilike za gol, koje su mogli i da iskoriste da su bili brži na lopti za treptaj oka. 

Njima je počeo da navire psihološki momenat od 82. minuta pošto im je krila dala odbrana penala. Njihov golman nije dao da ga Tadić i drugi put savlada s bele tačke. Onda su krenuli na sve ili ništa. U našoj odbrani je bilo panično, a umalo da platimo skupu cenu Milenkovićevoj neopreznosti u poslednjim trenucima. Okliznuo se, poklonivši domaćinu nenadanu priliku. Visio je naš gol u vazduhu dvadesetak sekundi, ali su se naši igrači nekako iskobeljali u tim naletima.

Ubedljivije je moglo da bude jer smo imali tri stative i jednu prečku. U prvom poluvremenu stativu su pogodili i Mitrović i Rodić, ali s njene spoljne strane pa nije bilo dodatne šanse. 

U drugom delu Živković je sam sebi stvorio prostor za šut, ali se njegov razantan udarac iskosa dijagonalno u gol završio tupim zvukom. Najzad i Mitrović, koji je nekoliko puta školski umakao ispred čuvara, pogađa prečku.

U Ploeštiju, u drugoj utakmici u našoj grupi, Rumunija i Crna Gora su igrale bez golova. Domaćin nije uspeo da slomi gosta iako je tim čiji je selektor Tumbaković imao igrača manje od 77. minuta.

Sledeće kolo je u ponedeljak. Mi dočekujemo Rumune na Partizanovom stadionu (20.45), a u isto vreme u Podgorici igraju Crnogorci i Litvanci.

Kraj utakmice.

90`: Momenat dekoncentracije Milenkovića, koji se okliznuo dok je lopta bila kod njega, umalo da nas skupo košta. Srećom pa je lopta malo pobegla litvanskom igraču, taman da mu Dmitrović uđe u šut. Na odbijenu loptu je natrčao domaći igrač ali je izblokiran. Litvanci su posle toga nastavili da kidišu na naš gol, ali smo se spasli.

82`: Samo što je Lukić ubeležio debitanstski ulazak u igru, Litvanci su opet nesmotreno načinili penal. Oboren je Veljković iako nije bio u šansi. Opet je šutirao Tadić ali nije iskoristio penal. Odbranio mu je golman koji je i pre toga pokazao da je velika uzdanica Litvanije.

79`: Oštar centaršut po zemlji Kolarova, koji je maločas ušao u igru umesto Rodića. Na loptu je natrčao Mitrović, koji je bio ispred svog čuvara. Samo je potkačio loptu, golman je bio savladan, ali se isprečila prečka ovaj put posle tri stative.

U Ploeštiju nema golova, ali Crna Gora protiv Rumunija ima igrača manje od 77. minuta.

75`: Litvanci se često stušte u protivnapad, zaigraju i tribine, ali ih košta brzopletost. U ovom napadu su ipak stvorili 100% priliku. Naši halfovi su ostali u litvanskom polju posle kornera. Maksimović nije uspeo da dostigne domaće krilo koji je loptu poslao na drugu stranu prema usamljenom saigraču. Ovaj je mogao da bira šta će, a iz prve je šutirao pored stative.

65`: Mitrović je ispoljio ono što mu je najjači adut. Živković mu je idealno centrirao, a naš napadač je nadskočio čuvara. Zahvatio je loptu glavom, stavljajući na iskušenje litvanskog golmana koji je lepo intervenisao.

Tanjug/AP
I između dva čuvara Mitrović nađe način da zahvati loptu u skoku

64`: Već u sledećem napadu našeg tima oboren je u kaznenom prostoru Mitrović. Škotski sudija se nije oglasio. Kao onda njegov kolega iz Nemačke Brih.

63`: I Živković pogađa stativu. Šteta što posle solo akcije kojom je sam sebi stvorio prostor za udarac nije postigao prvi gol u reprezentaciji. Gađao je levicom dijagonalnu stranu i čuo se tuop udarac u gredu.

60`: U poslednjih nekoliko minuta lopta je češće u litvanskim nogama.

57`: Maksimović je dobio povratnu loptu ispred šesnaesterca ali je šutirao preko gola.

53`: Mitrović je veoma loše šutirao iz slobodnog udarca. Pogodio je živi zid. Bolje je bilo da se išlo na centaršut.

50`: Veljković je trebalo mnogo bolje glavom da zahvati centaršut iz kornera.

Počelo je drugo poluvreme

Posle minuta nadoknade odsviran je kraj prvog poluvremena. U Ploeštiju nema golova na meču Rumunije i Crne Gore.

43`: Opasan šut Litvanije tik iznad prečke posle smušene reakcije u našoj odbrani.

41`: Rodić dobija žuti karton. Zakasnio je da odnese loptu pa je odneo protivničkog igrača.

37`: 0:1 Pokošen je bio Mitrović s leđa neopreznim oštrim startom. Sudija iz Škotske je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku, a Tadić je bio hladnokrvan. Loptu je poslao u jednu, a golman je otišao u suprotnu stranu. 

35`: Milenković u poslednji čas blokira šut litvanskog igrača s 5-6 metara iz izgledne situacije.

31`: Tri uzastopna kornera za naš tim nisu donela priliku.

29`: Zapretili su Litvanci. Njihov igrač se izborio za šut iskosa, ali je pogodio mrežu sa spoljne strane.

20`: Još jedna stativa. Posle centaršuta iz slobodnog udarca lopta se odbila do Rodića koji je instinktivno šutirao, ali je opet pogođena stativa. Lopta se odbila u stranu.

11`: Srbija je izvela drugi korner. Ponovo nije bilo uzbuđenja, ali je ubrzo posle Mitrović pogodio stativu sa spoljne strane. Zahvatio je loptu u padu vrhom kopačke. Nije imao vremena da se namesti za bolji šut. 

Igra se na veštačkoj travi stadiona Litvanske fudbalske federacije. Tu se Partizan nedavno s 1:1 protiv litvanskog prvoligaša Trakaija izborio za odlazak u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. 

1`: Rukavina je loše i panično hteo da izbaci loptu iz kaznenog prostora, ali je pogodio saigrača pa se ona vratila prema našem golu. Priseban je bio Dmitrović koji ju je prigrabio ispred litvanskog napadača.

Utakmica je počela, kao i druga u našoj grupi: Rumunija u Ploeštiju dočekuje Crnu Goru.

Tanjug/AP
Naš tim u prvom iskušenju posle Mundijala: Dmitrović, Mitrović, Veljković, Kostić, Milenković, Matić (gore), Tadić, Rodić, Maksimović, Živković, Rukavina 

Ako se gleda po meču s Brazilom, našem poslednjem na minulom Mundijalu u Rusiji, poslednja linija tima je ista s izuzetkom levog beka, dok je u napadu prednost umesto Ljajića dobio Živković.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Matić, Maksimović, Živković, Tadić, Kostić, Mitrović.

Na klupi su golmani Rajković i Vasiljević, Spajić, Prijović, Kolarov, Lukić, Vuković, Krističić, Radonjić, Sergej Milinković Savić i Ljajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online