Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
11:05
Vestionline, Tanjug A

Rukavina: Prepucavanja nam ne idu u prilog, pozivam na mir

Iskusni desni bek možda odigra protiv Litvanije 50. meč u reprezentaciji, a posle Mundijala mu se činilo da se oprostio od nacionalnog tima.

MN Press
Antonio Rukavina

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Antonio Rukavina pozvao je na smirivanje tenzija posle prepucavanja Luke Milivojevića i Matije Nastasića sa selektorom Mladenom Krstajićem pred gostovanje u Litvaniji na početku Lige nacija.


Fudbaleri Luka Milivojević i Matija Nastasić poručili su da neće igrati za reprezentaciju dok je Krstajić selektor, izrazivši nezadovoljstvo njegovim odnosom prema njima i statusom u timu.

- Nikome ne ide u prilog da se oko reprezentacije priča negativno i da je lošija atmosfera oko terena. Ipak, mi smo navikli duži niz godina na takve stvari, ali bih pozvao na mir. Ne ide da se svađamo i prepucavamo preko medija, svima je u interesu da se preko Lige nacija kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Rukavina na aerodromu "Nikola Tesla" pre puta za Litvaniju.

Rukavina bi u Litvaniji trebalo da proslavi jubilej - 50. meč za reprezentaciju.

- Svakom igraču kada uđe u reprezentaciju je želja da dođe do velikog broja utakmica, posebno ako se radi o 50. ili 100. Drugi broj mi je nemoguć, ali mi i 50. meč znači i imaću poseban motiv u Litvaniji - rekao je Rukavina i dodao da bi morao da postoji plan oko uvođenja mlađih igrača iz Superlige i to ne samo na njegovoj poziciji desnog beka, koja je deficitarna.

Defanzivac Astane je priznao da je posle Mundijala u Rusiji verovao da se oprostio od nacionalnog tima.

- Čak sam i dao izjavu da se opraštam, ne zato što želim, već sam mislio da je to prirodni put i da dolaze mlađi.

O prvom protivniku u Ligi nacija kaže da neće biti lako slaviti na nezgodnom gostovanju.

- Igrali smo sa Litvanijom ranije, kreći je teren, podloga je drugačija i nismo navikli. Pokušaće da nas pobede, idemo i mi na pobedu i verujem da ćemo do nje doći - ističe on.

MN Press
Nikola Milenković



Njegov saigrač iz reprezentacije Nikola Milenković veruje u uspešan start u novoformiranom takmičenju.

- Idemo u Litvaniju sa ambicijom da pobedimo, ali smo svesni da danas svi igraju fudbal. Pripremili smo se na najbolji mogući način, verujemo u sebe i u trijumf. Jako je bitno da se prva utakmica otvori pobedom, želeće to i Litvanci, očekujem jak otpor - rekao je Milenković.

Mladi štoper ističe da je isključivo fokusiran na utakmicu i da mora da se "gleda samo napred".

- Da li ću da počnem? Nije na meni da odlučujem, već na selektoru. Njegova je uvek poslednja - rekao je fudbaler Fiorentine i uz osmeh poručio da ne zna da li je trener madridskog Atletika Dijego Simeone posebno gledao njega ili samo sina Ðovanija.

Selektor Krstajić na aerodromu nije davao izjave novinarima, ali će oni vrlo verovatno večeras dobiti odgovore oko Milivojevića i Nastasića na konferenciji za medije u Viljnusu.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se sutra u Viljnusu od 20.45. časova.

MN Press
Polazak u nova iskušenja: naši fudbaleri kreću u Litvaniju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online