Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.08.2018.
15:09
Vestionline, b92.net A

Murić razočarao Crnogorce: Nokautirao rivala glavom, a hoće u "A" tim

Crnogorska fudbalska javnost razočarana je odlukom mladog golmana Mančester sitija Arijaneta Murića da brani za reprezentaciju Kosova.

twitter.com/
Arijanet Murić, golman Sitija

Murić, koji je nedavno vraćen u Siti sa pozajmice iz Holandije zbog povrede Klaudija Brava, nije mogao da čeka poziv u A tim Crne Gore pa se odlučio za Kosovo.

Međutim, podgoričke "Vijesti" ističu da Murić na terenu nije zaslužio mesto u ekipi Ljubiše Tumbakovića, te da njegova odluka nije ni fer, ni sportska.

"Dve utakmice, dva isključenja, jedan nokaut i jedan ultimatum" - naslov je vesti koja se bavi pozadinom Murićeve odluke.

Pre tačno godinu dana, 29. avgusta 2017, odradio je prvi trening za mladu reprezentaciju Crne Gore.

- Zvali su me Švajcarci, više puta. Ali, moja želja je bila da branim za Crnu Goru. Srce je odlučilo tako - rekao je tada Murić za "Vijesti".

Dva puta je od tada branio gol mlade reprezentacije, a bilans je upečatljiv, na oba meča dobio je crveni karton - navodi podgorički portal.

U prijateljskom meču protiv BiH u Nikšiću isključen je zbog faula van šesnaesterca, a protiv Slovenije u Podgorici, u kvalifikacionom, zbog toga što je glavom nokautirao protivničkog igrača.

- Nisu samo crveni kartoni odslikali Murićevo problematično ponašanje u nacionalnom timu. Junsko okupljanje mladih (prijateljski mečevi u Finskoj) otkazao je zbog povrede, da bi nedavno odbio poziv za predstojeće mečeve U21 reprezentacije protiv Bugarske i Francuske. Arijanetov otac Samir, kako se moglo čuti, saopštio je selektoru mladih Mojašu Radonjiću da njegov sin želi da brani isključivo za "A" selekciju - pišu "Vijesti".

- Da li je selektor Ljubiša Tumbaković mogao da ga pozove za najbolji tim - možda i jeste (Sead Hakšabanović, na primjer, igra za A selekciju, iako ima pravo i za mlade), ipak je u pitanju vanredan talenat, trenutno drugi golman jednog od najboljih timova u Evropi, čuvar mreže o kojem je pre tri dana i Pep Gvardiola pričao u superlativima. A, nemamo mnogo takvih... Murići, međutim, nisu ostavili mnogo vremena i prostora, nisu bili strpljivi, čak ni kada je u pitanju 19-godišnjak, golman pred kojim je budućnost. Iako je Ari tek nedavno počeo da brani u seniorskoj konkurenciji, videli su ga odmah na golu "A" tima. Njihov ultimatum nije bio fer, ni sportski - posebno znog toga što talentovani čuvar mreže Sitija igrama i ponašanjem u mladom crnogorskom timu nije zaradio "kredite". On, i njegovi roditelji, kao da su tražili samo povod da odaberu novu nacionalnu selekciju - zaključuje novinar "Vijesti" Danilo Mitrović.

Murić će tako 7. septembra, protiv Azerbejdžana u Bakuu, najverovatnije debitovati za "A" selekciju Kosova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online