Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.08.2018.
17:47
Vestionline, mondo.rs A

Blaž Slišković opleo po igračima: Sram vas bilo!

Legendarni jugoslovenski fudbaler, igrač Veleža, splitskog Hajduka, Marseja, Peskare, Lansa... ponovo se vratio na klupu Zrinjskog iz Mostara, a na povratničkoj konferenciji za medije istakao da ga "ni sad ne bi bilo da klub nije u problemima".

twitter.com/
Blaž Slišković, "novi" trener Zrinjskog

- Ne može mene da zapadne dobar trenutak, meni je predodređeno da preuzimam kad nije dobro... Veliki broj igrača je povređen, mnogi se tek vraćaju, veliki broj utakmica i putovanja su ostavili traga. Osetio sam da je moja obaveza da se vratim u ovom trenutku, poznajem dušu i karakter ovih momaka i ono što im nedostaje da se vrate u pravu formu. Pokušaću do reprezentativne pauze da podignem kvalitet naše igre, a ako u tome ne uspem - povući ću se. Dogovoreno je da ostanem celu sezonu, ali ako u kratkom ruku ne uspem može se očekivati da se povučem, čim klub nađe novog trenera - rekao je 59-godišnji Slišković, nekadašnji suprug najbolje srpske rukometašice svih vremena Svetlane Cece Kitić.

On je bio trener Zrinjskog tri puta do sada (ovo mu je četvrti mandat). Zapravo, posle ekipe Hrvatskog dragovoljca (Hrvatska), Zrinjski mu je bio prvi veći izazov u trenerskoj karijeri (1998-1999). Posle avantura sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i sezone na klupi "njegovog" Hajduka, vratio se u Zrinjski drugi put (2005–2007), ali je tada otišao posle pritiska navijača, koji su mu poručili (u duhu poznatog kviza): "Blaž, vi ste i statistički najslabija karika - zbogom!".

Deset godina kasnije ponovo je pozvan da bude trener Zrinjskog. U sezoni 2017/18. osvojio je titulu šampiona BiH, ali se potom opet oprostio od kluba na lični zahtev uz ibrazloženje da traži novi izazov. Ali, posle samo dva mescea, evo ga opet. Doduše, kada je odlazio bila su mu ostavljena vrata...

Pred Zrinjskim je revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ludogoreca. Tim iz Hercegovine je u prvom meču u Razgradu odigrao iznad očekivanja javnosti, pa sutrašnji revanš dočekuje sa "samo" jednim golom minusa.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala u BiH je istakao da se problemi koji su se uvukli u ekipu moraju rešavati razgovorom. Ima i nezadovoljnih igrača, jer nisu našli angažman u inostranstvu.

- Slobodan Jakovljević koji je proglašen za najboljeg štopera u ligi nije našao angažman, pa Filipović, prvi strelac, ne nađe angažman, Bilbija asistent nema novi angažman... To su trojica glavnih igrača, pa se pojavi bezvoljnost saznanjem da opet treba da se dokazuju kroz ovu ligu. Tu treba malo čvršće ruke i nekim igračima reći gde im je mesto, dokle mogu da dobace, a dokle ne mogu. To je moj zadatak - da vratim sve sve u normalu. Ko plati danak tim bezvoljnim momcima - plati trener. Ja sam im juče rekao: "ko je platio vašu neaktivnost i loše igre, platio je trener! Sram vas bilo, pogledajte se u ogledalo!" - rekao je Slišković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online