Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.08.2018.
17:02
Vestionline A

Holanđani na pijaci: Sedorf selektor Kameruna, Klajvert pomoćnik, Van der Vart ostaje u Danskoj zbog devojke

U istom danu tri poznata imena holandskog fudbala su se uhlabili u daljoj karijeri.

EPA/Kiko Huesca
Klarens Sedorf dok je bio trener La Korunje

Fudbalska reprezentacija Kameruna, koja se nije bila plasirala na Mundijal u Rusiji, dala se u potragu za selektorom koji će da je što bolje pripremi za 32. Kup nacija, jer je i domaćin kontinentalnog prvenstva Afrike. Činilo se da je na tom mestu već viđen Šveđanin Sven Goran Erikson, koji je bio na pregovorima oči u oči s rukovodstvom saveza, ali je kao grom iz vedra neba odjeknulo da su Kamerunci odabrali proslavljenog holandskog fudbalera Klarensa Sedorfa (42).

Pomagaće mu vršnjak Patrik Klajvert, s kojim je zajedno igrao u reprezentaciji, a kao saigrači su s Ajaksom bili evropski prvaci 1995. Klajvertovo trenersko iskustvo je veće, ali je uglavnom bilo na mestu pomoćnika kao što će i sada. Zanimljivo je da je on već bio u selektorskim vodama pošto je 2015. seo na klupu reprezentacije karipske zemlje Kurasao u pokušaju da je odvede što dalje u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. 

U Zoni Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF) savladali su Monserat i Kuba, a nade u senzaciju su ugašene protiv Salvadora. 

Sedorf je trenersku karijeru počeo 2014. u Milanu u kojem je i igrao od 2002. do 2012. Bio je prelazno rešenje u vreme velike krize "rosonera", a na klupi se zadržao samo četiri meseca. Iduće godine je preuzeo kineski Šendžen, ali se ni tu nije proslavio. Umesto njega je dođao baš Erikson. Poslednji posao je imao u drugom delu prošle sezone. Nije mu pošlo za rukom da spase La Korunju ispadanja iz najboljeg društva španskog fudbala.

Rafael van der Vart (35), koji je za Holandiju igrao 109 puta između 2001. i 2013, ostaje u najboljoj danskoj ligi koja je ovih dana nama bliska jer i Partizan i Spartak igraju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope s timovima iz nje. Van der Vart je u Dansku došao pretprošlog leta. Potpisao je ugovor s Midtjilendom, s kojim je postao i prvak prošle sezone.

Sada je prešao u Esjberg, a razlog da ostane u Danskoj je njegova devojka, Holanđanka, koja igra u rukometnoj sekciji tog kluba. Njoj je to, valjda, i najlepši poklon za rođendan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online