Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2018.
20:21
Vestionline A

Spartak je u trećem kolu, slede dueli s Brendbijem!

Subotičani, koji su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladali favorita Spartu u Novom Sadu s 2:0, grčevito su se branili u Pragu, ali su odoleli i s igračem manje - 2:1.

www.facebook.com/pg/ACSpartaPraha
S utakmice u Pragu

Sparta - Spartak 2:1 (1:0)

1:0 Šural u 28, 2:0 Plavšić u 66, 2:1 Čečarić u 74. iz penala.

Stadion: Letna Sudija: Kolčešku (Rumunija). Crveni karton: Marčić u 80.

SPARTA: Nica, Čipčiju, Radaković, Kaja, Kosta, Stančiju, Kanga, Fridek, Plavšić, Tete, Šural. Trener: Ščesnji.

SPARTAK: Perić, Tekijaški, Kerkez, Ćalasan (od 36. Marčić), Vukčević, Jočić, Šimura, Đuričin (od 56. Đenić), Glavčić, Savković, Čečarić. Trener: Gaćinović.

Spartakov gol je visio u vazduhu celu utakmicu. Domaći tim je osim postignutog pogotka za 1:0 u 28. minutu uzdrmao i prečku već u 4. minutu, a stativu je pogodio u 18. Golman Subotičana Perić je neprestano bio na mukama i velikim iskušenjima.

Kada je Plavšić udvostručio prednost u 66. minutu, a tako je pobeda Subotičana u prvoj utakmici bila anulirana, činilo se da će mreža Spartaka da se zatrese još neki put.

U jeku Spartnih napada, ni iz čega, a zahvaljući neopreznosti našeg igrača u praškom timu Radakovića, dosuđen je penal za Spartak. Čečarić je bio hladnokrvan s bele tačke. Sparti je ostalo 15 minuta da postigne dva gola da bi prošla dalje, ali se to do kraja utakmice nije desilo iako je domaćin od 80. minuta imao igrača više i još sedam minuta nadoknade vremena.

Spartak u sledećem kolu, 9. avgusta u Novom Sadu, dočekuje Brendbi, danskog viceprvaka, koji je u finišu prošle sezone poklonio titulu Midtjilendu.

Kraj!!!

Utakmica je produžena za pet minuta. Spartak odoleva.

80`: Zbog prekršaja s leđa nad Kangom vezista Spartaka Marčić je isključen, jer je dobio drugi žuti karton. Iz slobodnog udarca je pogođen živi zid.

77`: Posle Spartakovog gola nekoliko ogorčenih Spartinih navijača su ušli u teren. Meč je nakratko bio prekinut. Češki tim će ovo debelo da plati.

74`: 2:1 - Spartak vraća nadu iz penala. Čečarić je savladao Rumuna Nicu šutirajući po zemlji posred gola. Najstrožu kaznu je skrivio Radaković koji je odgurnuo s leđa Đenića u šesnaestercu dok je lopta išla od gola. Nesmotren potez našeg igrača u Spartinim redovima zbog kojeg je dobio i žuti karton. 

66`: 2:0 - Anulirana je Spartakova prednost. Fridekov centaršut kad mu je lopta zamalo pobegla u gol-aut Plavšić je dočekao na drugoj strani i poluvolejom je smestio u mrežu. Nije se radovao jer je bivši Spartakov igrač. Gol možete videti OVDE.

62`: Još jedna velika prilika za domaćina. Duga lopta je išla ka napadaču Teteu kome je Perić krenuo u susret. Ovaj ga je lobovao, ali je lopta prošla pored gola.

58`: Prva prilika za Subotičane. Marčić je šutirao s ivica kaznenog prostora po zemlji, ali pravo u golmana Sparte koji je loptu lako dočekao u ruke. Da je Spartakov igrač bolje ciljao, bio bi Nita na velikim mukama.

46`: Počelo je drugo poluvreme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online