Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.07.2018.
13:53
Vestionline, zurnal.rs A

Prijović: Nije mi primarna titula najboljeg strelca, već da PAOK bude prvak

Aleksandar Prijović ponovo dominira u PAOK-u, golom protiv Bazela nagovestio još jednu uspešnu sezonu.

EPA/ROBERT HENRIKSSON
Aleksandar prijović, najbolji strelac prvenstva Grčke u prošloj sezoni

Ne staje Aleksandar Prijović ni u novoj sezoni. Očigledno je da srpskom napadaču prija postavka igre u PAOK-u, jer je već na prvom meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona nastavio tamo gde je stao prošle godine.

Upravo je gol najboljeg strelca grčkog prvenstva u 80. minutu doneo veliku prednost PAOK-u, uoči revanš utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona prvog avgusta sa Bazelom.

- Pobedili smo u Solunu 2:1, bilo bi idealno pred revanš meč u Bazelu da smo slavili sa 2:0, jer mislim da smo dobro igrali. Krivo mi je što smo primili gol, dva minuta posle mog pogotka, bukvalno iz sopstvene greške. Nisu nam Švajcarci napravili ozbiljnu šansu, a uspeli su da dođu do povoljnog rezultata. Malo smo razočarani, mada smo srećni što smo pobedili na startu vrhunsku ekipu. Idemo u Bazel da napravimo pozitivan rezultat - rekao je Aleksandar Prijović, napadač reprezentacije Srbije i PAOK-a.

Da li imate jači tim od Bazela i verujete li da je ovih 2:1, dovoljno za narednu fazu kvalifikacijama za Ligu šampiona?

- Imamo kvalitetan tim, a Bazel je baš rival po meri, da vidimo na kom smo trenutno nivou. Oni godinama dominiraju u prvenstvu Švajcarske, tamo su najbolji tim, uz to su konstantno dobri u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Sa druge strane, PAOK je dobro uigran tim i realne su nam šanse da prođemo dalje. Pobedili smo kod kuće i sve je na nama. Sa druge strane ništa još nije rešeno, imamo malu prednost za taj gol. U svakom slučaju ne idemo u Bazel da čuvamo rezultat, već da pobedimo na njihovom terenu.

Koliko je za vas lično uzbudljivo što ćete igrati u zemlji u kojoj ste rođeni i počeli da igrate fudbal?

- Definitivno sam maksimalno motivisan, jer je Bazel najjači klub u Švajcarskoj već godinama. Želim da se tamo pokažem u najboljem svetlu, znam da ću se sresti sa nekim bivšim saigračima, ali i protivnicima, kao i ljudima koji su me pratili još iz vremena dok sam počinjao da igram u Švajcarskoj. Ovo je za mene odlična prilika da pokažem svoju dobru stranu.

Kakav će PAOK biti ove sezone i može li do titule, prošle godine malo vam je nedostajalo?

- PAOK ima dobre šanse za duplu krunu, upravo to i napadamo. Želimo da osvojimo oba trofeja. Za titulu će se boriti dve-tri ekipe, standardno u Grčkoj,samo što će ove godine ubeđen sam PAOK biti prvak. Nemam dilemu.

Ko će vam za titulu najboljeg strelca ove godine biti glavni konkurent?

- Uh, teško pitanje, jer prelazni rok nije gotov. Ne zna se još kako će se ko pojačati. Generalno gledam samo sebe i svoju ekipu. Nije mi primarna titula najboljeg strelca, već da PAOK bude prvak Grčke. Individualne nagrade su samo bonus. Motivisan sam, a protivnici mi nisu interesantni.

Možete li da ponovite broj golova od prošle sezone, možda i srušite rekord?

-Ne gledam mnogo u brojke, odnosno koliko sam golova postigao. Važno mi je da moja ekipa pobeđuje i dominira na terenu. Ja sam tu da pomognem, odnosno završim dobru akciju mog tima. Verujem da ću imati maksimalnu pomoć saigrača da ostvarim još bolji golgeterski učinak nego prošle sezone - zaključio je Prijović.

Aleksandar Prijović je postigao 19 golova u prvenstvu Grčke i šest u kupu i dva u Ligi Evrope za PAOK prošle sezone.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online