Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2018.
12:06
Vestionline A

Prvi Španac u istoriji kluba: Konde novi špic Zvezde, obeštećenje 600.000 evra

Crvena zvezda je rešila pitanje vođa napada za narednu sezonu, uskoro će da se ozvaniči kupovina Pedra Pereza Kondea od PAS Janjine.

twitter.com/pedroconde
 

Španac Pedro Perez Konde stiže u najtrofejniji srpski klub kao pojačanje posle dve odlične sezone u Grčkoj i 33 gola kad se računaju prvenstvo i kup.

Posle propadanja varijante da se vrati Ričmond Boaći zbog želje trenera Đijangsu Suninga da ga zadrži, Crvena zvezda je vodila pregovori sa nekoliko fudbalera i menadžerskih agencija.

Postojala je velika mogućnost da dođu Franko Soldano iz Union Santa Fea i Gustavo Blanko Leščuk iz Šahtjora, ali je presudila želja trenera Vladana Milojevića da se angažuje proveren špic čije su karakteristike njemu potpuno poznate.

Aktuelni trener Crvene zvezde je vodio Panionis pretprošle sezone, tada je i snimio Kondeov potencijal.

Španac je u debitantskoj sezoni za Janjinu upisao 13 golova. Nije uspeo da zatrese mrežu Milojevićevoj ekipi, ali je slavio sa 1:0.

U prošloj sezoni je Konde nadogradio učinak u Grčkoj, ne samo kvantitativno po broju golova, nego i po pogađanju u težim mečevima.

Kad se računaju samo klubovi iz vrha, nije zatresao jedino mrežu šampionu AEK-u. Jeste bio među strelcima protiv Olimpiajkosa, PAOK-a i Panatinaikosa (dva puta). U prvenstvu je zabeležio 14 golova, u kupu šest.

Ispostavilo se da je Konde napravio sjajan potez kad je odlučio da dođe u Grčku, prethodno je igrao u trećeligaškom rangu Španije.

LJudi iz PAS Janjine snimili su ga kad je postigao golove u seriji za Meridu, slabiji učinak beležio je u Melili, Alkojanu i Real Haenu.

Konde je visok 181 centimetar, prekjuče je napunio 30 godina. Odlikuju ga dobra tehnika i inteligencija prilikom šuta.

U Janjini se nametnuo i kao izvođač slobodnih udaraca, pre tri dana je u prijateljskoj utakmici sa  Levadijakosom.

Bio je to i oproštajni pogodak od kluba čiji je postao lider. Prihvatio je veći izazov i sada ga očekuje borba za plasman u Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom.

U narednih nekoliko dana završiće se papirološki detalji oko prelaska Kondea iz grčkog u srpski klub, biće prijavljen za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i ukoliko se brzo uklopi nalaziće se u ekipi za duele sa Spartakom iz Trnave ili Legijom, 7. i 14. avgusta.

Neće mu to biti debi u UEFA takmičenjima, igrao je 2016. godine, posle dolaska iz Španije u Grčku, u kvalifikacijama za Ligu Evrope protov Az Alkmara i Od Grenlanda. Postigao je gol protiv holandskog kluba.

Posle dovođenja Kondea, očekuje se da Crvena zvezda u avgustovskim danima proda Milana Pavkova, a da tri centarfora za sezonu budu novajlija iz PAS Janjine, NikolaStojiljković i Dejan Joveljić.

Angažovanje Pedra Kondea Crvenu zvezdu će da košta 600.000 evra za obeštećenje.

Tržišna vrednost golgetera je veća (po specijalizovanom sajtu „Transfermarkt“ 1,25 miliona evra), ali je cena snižena jer je ušao u poslednju godinu ugovora.

Crvena zvezda će grčkom klubu uplatiti obeštećenje u dve rate.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online