Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.07.2018.
17:58
Vestionline, zurnal.rs A

Danilo Pantić: Vratićemo titulu kući

Virtuoz s „bubamarom” i tehničar „par ekselans”, vezista finog kova iz reda plemenitih s darom da pokrene reke fudbalofila ka stadionima, u uvertiri novog prvenstva isijava optimizmom, očito spreman da Parni valjak povede u trijumfalni pohod.

partizan.rs
Danilo Pantić, na promociji novog Partizanovog dresa

Večito polarizovanu Srbiju, sa epicentrom na Topčiderskom brdu, trenutno drma dilema: može li tim Miroslava Đukića da svrgne s trona u prošlom šampionatu neprikosnovenu Crvenu zvezdu i posle sušne godine okiti se lovorom?

- Dobro je poznato: naš cilj je - titula! Naravno, bila je i prošle sezone, na žalost - nismo uspeli da je osvojimo. Doduše, imali smo sreće da igramo odlično i daleko doguramo u Evropi, ali... Hoćemo krunu da vratimo kući - priča Danilo Pantić.

Kako vam se čini Partizanov tim u odnosu na prošlogodišnji: jači ili slabiji?

- Nije na meni da sudim da li smo jači ili slabiji. Znate kako, teren je jedino merilo, na njemu se vidi ko je za velika dela. Videćemo od čega smo sastavljeni, koliko ćemo dogurati na sva tri fronta. Nadam se još boljim rezultatima nego prošle sezone.

Koliko vam znači što je većina igrača ostala na okupu i što vas i dalje trenira Miroslav Đukić, trener čije ste zamisli uveliko pohvatali?

- Ne bih se složio da smo baš ostali na okupu... Došlo je mnogo novih igrača, eto, protiv Rudara, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, zaigrala su četvorica. Drago mi je što ima i starosedelaca, naravno da nam znači što se poznajemo godinu dana, to bi moglo da nam olakša put ka trofejima.

Crvena zvezda je, s druge strane, drastično promenila tim (otišli Pešić, Donald, Le Talek...), kako vam se sad ona čini?

- Crvena zvezda je podjednako jaka kao i prošle godine. Sigurno da će da joj nedostaju udarne karike, fudbaleri s pečatom na osvajanje titule, ali ponovo su doveli dobra pojačanja. Novajlije su, takođe, kvalitetne, komšije su dobre, međutim...

Da li bi još neko mogao velikanima sa Autokomande da se umeša u borbu za vrh, čini se da je Radnički iz Niša još jači nego lane?

- Drago mi je što Radnički dobro igra i u Evropi. Tačno, Nišlije imaju jak tim, zadovoljstvo je igrati protiv njih, radujem se novim susretima. Siguran sam da će imati šta da pokažu i Čukarički, Vojvodina, Napredak, timovi tradicionalno u vrhu. Trenutno ne bih prognozirao ko će još u plej-of, prelazni rok je u toku, videćemo da li će i ostali klubovi da se pojačaju.

Imate li predosećaj da će Sejduba Suma, najplaćeniji igrač u Partizanovoj istoriji, konačno da se probudi i na velikoj sceni dokaže da vredi 1.650.000 evra?

- Nadam se da se spremio fizički i da će da prikaže neosporan kvalitet. Ima podršku nas saigrača, bilo bi lepo da opravda to što se od njega očekuje. Sad, da li će i da bude tako, stvarno ne znam - oprezan je u davanju prognoza Danilo Pantić.

Ko bi od fudbalera mogao da bljesne: hoće li, na primer, mlađani Armin Đerlek da bude još bolji?

- Verujem u Đerleka, uveren sam da može još da napreduje. Naravno da mu znači polugodišnje iskustvo u prvom timu, siguran sam da će da bude još bolji.

Može li, recimo, Rikardo Gomeš, Partizanov novajlija iz portugalskog Nasionala, da postane prvi strelac lige?

- Rikardo ima kvalitet da bude najbolji strelac prvenstva, nadam se da ću da mu pomognem u tome - zaključio je Danilo Pantić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online