Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.06.2018.
18:00
P. Živković - Vesti A

Nisam očekivao toliko dece iz dijaspore

Veliko je zadovoljstvo za jedan kolektiv kad može da ugosti takve sportske legende kakvi su Dejan Savić, Predrag Danilović, Miloš Teodosić, Dejan Stanković... Zaposleni u "Vestima" imali su tu vrstu privilegije da proćaskaju sa sportskim divovima, da čujemo koju anegdotu iz bogatih karijera, a najveća sreća je što možemo da učestvujemo u projektima koji se tiču budućnosti najmlađih, kako na prostorima Srbije, tako i širom Evrope i sveta gde se i proteže naša čitalačka publika.

V. Sekulić
Drag gost: Dejan Stanković u beogradskom dopisništvu "Vesti"

Teodosić i Stanković svoje znanje i iskustvo žele da prenesu na najmlađe, s tim u vezi Teo već organizuje košarkaški kamp, a bivši kapiten Srbije u fudbalu kreće sa istom praksom od kraja jula tekuće godine. U moru obaveza Stanković je došao da nas poseti, ne skrivajući oduševljenje odazivom dece iz dijaspore, koju po sopstvenom priznanju nije očekivao u tolikoj meri. Kad govori o kampu primetan je širok osmeh na licu, vide se ljubav i energija sa kojim prilazi susretu sa klincima, i sam roditelj svestan koliko ozbiljan pristup može edukativno i motivaciono da utiče na svako dete koje se prijavi.

- Jako sam zadovoljan kako teku pripreme za kamp, pogotovo kada su u pitanju deca iz dijaspore - rekao je Stanković našim novinarima u redakciji "Vesti". - Javljaju se klinci iz Australije, Amerike, Kanade, Švajcarske, Nemačke, Austrije... Iskreno, nismo to očekivali, više smo bili koncentrisani na našu decu kada je krenulo, a sada osećamo veliku čast i ponos, jer se dobar glas daleko čuje.

Deca će uživati sedam dana

Dejan Stanković je neko ko je zadužio srpski fudbal. Ne samo zbog broja odigranih utakmica, datih golova, već i zbog činjenice da je svojim ponašanjem uvek zasluživao poštovanje. U njegovom slučaju se ni srpska podeljenost oko navijačkih izbora nije dovodila u pitanje.

- Deca će sigurno uživati sedam dana, jer između ostalog želimo da im prikažemo kako ozbiljni sprotisti moraju da žive da bi napravili uspehe koji se od njih očekuju. Biće mnogo animacije, radiće sa profesionalnim trenerima, koji imaju licence, biće tu treneri sa diplomama DIF... Decu čeka fenomenalan smeštaj, sjajni tereni, naša volja i energija na najvišem nivou, pa ko god došao dobrodošao, neće zažaliti i sa osmehom i velikim iskustvom napustiće kamp.
Bivši as otkriva po kom principu će kampovi funkcionisati.

Osvojio 26 trofeja

Ime: Dejan Stanković
Datum rođenja: 11.9.1978.
Mesto rođenja: Beograd
Godina: 39
Visina: 181 cm
Klubovi: Crvena zvezda (1994-98), Lacio (1998-2004), Inter Milan (2004-2013)
Reprezentacija: 103 meča/ 15 golova
Debi: 22.4.1998. protiv Južne Koreje (3:1 - postigao dva gola)
Trofeji: Liga šampiona (2010), SP za klubove (2010), Kup pobednika kupova (1999), Superkup Evrope (1999), šampionska titula u Italiji (2000, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), Kup Italije (2000, 2004, 2005, 2006, 2010, 2011), Superkup Italije (1998, 2000, 2005, 2006, 2008, 2010), šampionska titula u Jugoslaviji (1995), Kup Jugoslavije (1995, 1996, 1997)
Porodica: supruga Ana i tri sina Stefan, Filip i Aleksandar
 

- Imaćemo tri smene po 100 dece, nisam želeo da ih bude više od 100 u jednoj smeni da bih mogao da se posvetim svakome, da svako dete ima svoj prostor, svoje vreme, uz to proćićemo i kroz testiranje dece, ali i minimalno obrazovno testiranje, svako dete će dobiti svoj "karton" zbog daljeg sportskog odrastanja, da roditelji vide kako im je dete u tom trenutku, šta može da se popravi... Razgovaraćemo mnogo i o fer-pleju, o relacijama, kakav odnos bi sportisti trebalo da imaju sa medijima, navijačima, prema društvenim mrežama, šta su prednosti i mane... Sve u svemu, biće to jedan edukativni period u kome želimo da im vreme prođe lepo i budu sa nama, da budu naši prvi pobednici koji dolaze u kamp. Ideja nam je da uključimo i decu sa Kosova, da stvaraju nova prijateljstva, da žive sa nama sedam dana, ne moraju ništa da znaju o fudbalu.

Grbić, Rađen, Teodosić

A sve počinje krajem jula, na predivnom Zlatiboru i u okruženju najlepšeg hotela - Palisada.

- Prva smena je od 28. jula i ima još mesta, na sajtu deki5.com
može da se pronađe prijemni formular. Ljudi sami biraju smene u zavisnosti kako im odgovora, trudimo se maksimalno da svima udovoljimo. Istina je da smo kasno krenuli sa prijavama, tek 16. aprila. To je bio rizik, ali rekao sam neka bude i 20-oro dece i biću zadovoljan. Znam da je ovo projekat koji može da zaživi, potrebna je edukacija u samom sportu, slični kampovi već postoje. Vanja Grbić ga radi sa odbojkašima, Nikola Rađen sa vaterpolistima, Miloš Teodosić sa košarkašima... Imamo sad četiri različita sporta na čelu sa ljudima koji su imali sjajne karijere, ljudima koji mogu da prenesu dobre ideje i iskustva iz karijere. Treba se baviti sportom, ne može svako da bude vrhunski, ali zašto ne probati...

EPA
Pehar lige šampiona: Prvak Evrope sa Interom 2010.

Podržavam proširenje SP

Šta mislite o SP sa 48 reprezentacija?

- Mislim da je poslednje Evropsko prvenstvo pokazalo da proširen format nije umanjio posetu na stadionima. Naprotiv, sve je bilo puno. Zato sam i pozitivan kad je u pitanju 48 klubova na Mondijalu. Mislim da će to doneti zaista velike posete, a mnoge zemlje će podstaći na dalje ulaganje u fudbal i nacionalni razvoj. Verujem da će novi format doneti boljitak za fudbal i manje zemlje - kaže Stanković.

Dolazak svetskih zvezda

Obećava Deki i dolazak brojnih gostiju iz sveta fudbala, ali i nekih drugih oblasti.
- Biće dobrih gostiju... U zavisnosti od obaveza Siniša Mihajlović, Bata Mirković, Ivan Tomić, Nenad Lalatović, promoteri su Saša Ilić i Nenad Milijaš, Nenad Sakić, Bratislav Živković. Pokušaću da dovedem Matea Kovačića, Stevana Jovetića, voleli bi, sve zavisi od obaveza. Od stranaca garantovani su mi braća Materaci, Kivu i Vesli Snajder. Biće i gostiju izvan fudbala, koji su mi prijatelji i žele da podrže kamp. Neka nešto bude i iznenađenje.

Kost u grlu zbog Australije

Iskoristili smo Dejanovo prisustvo da proćaskamo i o nekim drugim temama. Fudbalskim naravno. Mondijal je u sferi interesovanja cele planete, Srbija ima sreću da ima svoj tim u Rusiji.

- Moramo svi da navijamo za našu reprezentaciju, da im pružimo podršku maksimalnu, pa da analiziramo i podvlačimo crtu posle prvenstva. Od prvog dana kad su se okupili, protiv Rusije u Monaku, rekao sam da ćemo se plasirati na Mondijal. Video sam da se grupa dobro povezala. Gledao sam ih ranije kad im nije išlo i video da sada može da bude drugačije. Iskusniji su, zreliji, a imaju igrački kvalitet. Može to da bude dobro, raspored nam ide na ruku, optimista sam i voleo bih da ih ima što više koji tako razmišljaju.

Ana i pet fudbalera!

Deki ne zaboravlja da istakne ulogu supruge Ane. Njena sudbina je vezana za fudbalere. Brat Milenko Aćimović je bivši slovenački reprezentativac.

- Mislim da ona može knjigu da napiše o dogodovštinama sa pet fudbalera, ali rano je još, za koju godinu. Šalim se naravno. Ana je oslonac naše kuće i glavni faktor uspeha koji Stankovići postižu. Sigurno joj nije bilo lako mnogo puta i videla je mnogo toga, od tuge do radosti, odsustva od kuće po nekoliko nedelja, zajedničkog snalaženja u novim gradovima, destinacijama, klubovima. Ima tu mnogo toga, pročitaćete u knjizi.

Stanković je u društvu Saše Ilića proveo par dana uz igrače, gledao je i prijateljsku utakmicu sa Čileom.
- Bio sam u Austriji, nisam išao da se mešam i solim pamet, već da podržim reprezentaciju zajedno sa Sašom Ilićem. Da pokušam da prenesem nešto od svog iskustva.
Kada su iskustva u pitanju, Deki ima o čemu da priča. Prisećao se i za čitaoce "Vesti" svojih mondijalskih dana.
- Moja tri Mondijala, tri različite priče. Prvo kao klinac, među asovima, pa Nemačka, koja mi je baš teško pala, sve je išlo protiv nas i onda Afrika koja mi i dan danas ne da da se smirim, kao da mi kost stoji u grlu, i to sve zbog Australije. Fenomenalno prvo poluvreme odigramo i lopta neće u gol. A onda u drugom sve kreće u kontra ritmu i mi gubimo šansu da okrenemo točak istorije srpskog fudbala u smeru koji mi želimo.

M. Todorović
Dekijev idealan tim: Stankovići na jednom mestu

Nemce ne vidiš, a oni uvek u finalu

A u kom smeru danas ide svetski fudbal. Kako Deki vidi reprezentacije koje će se boriti za trofej.

- Brazil izgleda zastrašujuće u ovom trenutku. Španija je odmah uz njih, pa Nemačka. "Pancere" nikad ne vidiš mnogo, ali onda se nekako pojave u polufinalu i bore se za trofeje. Mnogi pričaju i o Argentincima, ali mislim da će im opet nedostajati nešto da bi došli do trofeja.
Poznate su Stankovićeve aktivnosti u UEFA. Kao nekadašnja velika zvezda angažovan je oko Mondijala, a aktivnosti su počele tačno 100 uoči starta turnira.
- UEFA je imenovala 32 ambasadora, imali smo onu akciju, ako se sećate, gde smo svi žonglirali po tri puta, to je ukupno 96 žongliranja, a onda su Putin i Infantinmo još četiri puta kako bi zaokružili cifru od 100, tačno 100 dana od početka Mondijala... Dobio sam poziv i biću gost na otvaranju SP, gledaću i utakmicu Srbija - Kostarika, kasnije 27. se ponovo vraćam u Rusiju gde ću gledati i našu utakmicu sa Brazilom. Nadam se pre svega da ću se posrećiti našima, a onda da će mondijalski turnir biti neizvestan i kvalitetan - poručio je Stanković.

Real bi opet pobedio!

Stanković je nedavno bio u Kijevu, gde je uživo posmatrao finale Lige šampiona. Zanimljivo je njegovo viđenje utakmice.

- I opet da igraju, opet bi Real pobedio - smatra Stanković. - Tu se ništa ne bi promenilo. A verovao sam da će možda nešto da se okrene na stranu Liverpula. Neka prečka, stativa, da ih malo pogura, ipak, ne. Izgledalo je kao da ovi igraju tačno koliko je potrebno. Ako može sa 50 odsto, tako ćemo, ako treba 60, dodaćemo ga, ako je 70, možemo i to. Svedoci smo istorije, ovo se nikad neće ponoviti. Da ljudi uzmu tri puta uzastopno Ligu šampiona, a promene samo jednog igrača. Bejl - Isko je bila jedina promena u timu.

Filip potpisao za Inter

Deki ima tri sina, sva trojica su odmalena pikali fudbal. U međuvremenu, najstariji je krenuo drugim putem.

- Filip je golman i potpisao je trogodišnji ugovor za Inter (od 16 do 19 godina), Aleksandar je još mali i zabavlja se, dok je najstariji Stefan odlučio da se bavi studijama. Krenuo je nekim drugim putem. Stojim iza njih, ogromna sam podrška, samo da izrastu kako treba, idemo dalje - jasan je Stanković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online