Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
12:48
Tanjug, Vestionline A

Kralj: Statistika kaže - Srbija pobedi Kostariku i prolazi

Nekadašnji reprezentativni golman Ivica Kralj smatra da je selekciji Srbije prvi meč sa Kostarikom odlučujući za plasman u nokaut fazu na Svetskom prvenstvu u Rusiji i izneo statistički podatak da 70 odsto ekipa prođe grupe ako pobede prvi duel na turniru.

MN Press
Veruje u prolaz: Ivica Kralj

- Bodriću našu reprezentaciju. Neću sve vreme biti u Rusiji, ali ću uživo gledati sve tri utakmice i nadam se dobrom rezultatu. Najvažnija će svakako biti prva utakmica sa Kostarikom. Statistički gledano, preko 70 odsto reprezentacija koje su pobedile u prvom kolu izborile su plasman u nokaut fazu. Zato je taj start jako važan, ne samo rezultatski već i psihološki - rekao je Kralj novinarima na Zlatiboru gde boravi na Kupu prijateljstva.

Prema njegovim rečima veliku pažnju treba obratiti da reprezentacija ima dobru pripremu i neophodan mir pred put u Rusiju. Kralj je bio učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine kada je tadašnja Jugoslavija ispala od Holandije (2:1) u čuvenom meču osmine finala koji je obeležio Predrag Mijatović pogađanjem prečke iz penala.

- Od tada je prošlo već 20 godina. Svakako da ostaje žal, ali i to je sastavni deo sporta. Mijat nije iskoristio taj penal, a da smo dali gol utakmica bi verovatno imala drugačiji tok. I dan danas se o tome priča. Peđa Mijatović je kroz svoju bogatu karijeru dao toliko važnih golova, a eto svi i dalje pričaju da se ona prečka još uvek ljulja. Meni je veća žal što u utakmici u grupi nismo pobedili Nemačku, jer smo vodili sa 2:0. U tom slučaju u osmini finala išli bismo na Meksiko, lakšeg protivnika, ali šta je tu je.

Kralj je jedan od asova koji prisustvuje Kupu prijateljstva na Zlatiboru, turnira za koji ima samo reči hvale.

- Turnir je zaista odličan, možemo da vidimo mnogo dobrih igrača, budućih zvezda. Ovaj turnir mi je vratio sećanja na vreme kada sam ja počinjao da branim. Slično je bilo, doduše ne na ovakvom nivou. U Partizan sam došao 1987. godine i igrali smo na turniru u Austriji. Bio sam proglašen za najboljeg, to mi je tada mnogo značilo. Znam i koliko je nama u to vreme bilo važno kad su nas na utakmicama gledali neki bivši igrači, pa verujem da je to tako i sada. Ovakvi turniri su od izuzetnog značaja za razvoj fudbala, a nema sumnje da će neki od ovih momaka u budućnosti biti nosioci igre u svojim reprezentacijama, u to sam ubeđen - zaključio je bivši čuvar mreže Partizana, PSV-a i Porta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online