Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.05.2018.
18:04
Vestionline A

Drama za kraj Bundeslige: Hofenhajm u Ligi šampiona, Hamburger prvi put u istoriji ispao

Završena je sezona 2017/18 nemačke Bundeslige iz koje će po prvi put u istoriji ispasti Hamburger, dok Ligu šampiona sledeće sezone neće igrati Leverkuzen.

EPA/Ronald Wittek
Slavlje u Hofenhajmu zbog plasmana u Ligu šampiona

Neverovatna 36 gola postignuta su na devet mečeva poslednjeg kola Bundeslige, a od srpskih internacionalaca asistent je bio Luka Jović.

Volfsburg i HSV ostvarili su pobede u mečevima protiv Kelna i Menhengladbaha, ali ni to im nije bilo dovoljno da ostvare opastanak u najjačoj ligi Nemačke.

Frajburg je sa 2:0 bio bolji od Augsburga i tako osigurao sebi mesto u istom takmičenju i sledeće sezone.

U Bundesligi 2 sledeće sezone takmičiće se, već odavno otpisani, Keln i HSV, dok će u plej-aut ići Volfsburg koji će boriti sa trećeplasiranom ekipom iz drugog najjačeg nemačkog takmičenja.

Volfsburg je poveo protiv Kelna 1:0 golom Gilavugija, da bi na poluvremenu bilo nerešeno golom Hektora, na asistenciju srpskog fudbalera Luke Jovića. Za domaćina u nastavku igre pogađali su Origi i Knoh, a zatim u 91' pobedu 'overio' Brekalo i tako postavio konačan rezultat od 4:1.

Hamburger je imao jako težak zadatak protiv Borusije Menhengladbah, ali su uspeli da trijumfuju 2:1. HSV je poveo u 11' golom Hanta iz penala, ali se na odmor otišlo sa 1:1 golom Josima Drmića. U drugom poluvremenu na 2:1 povisio je Holtbi, a na 20 minuta do kraja meča crveni je dobio napadač domaćina Bobi Vud, međutim to nije omelo njegovu ekipu da mirno privede meč kraju.

Bundesliga, 34. kolo:

Leverkuzen - Hanover 3:2 (Alario 3', 18', Brant 55' - Fulkrug 90+1', Harnik 90+4')
Bajern - Štutgart 1:4 (Toliso 21' - Gincek 5', Donis 42', Akolo 52', Gincek 55')
Frajburg - Augsburg 2:0 (Hofler 49', Klajndenst 65')
Hamburger - Menhengladbah 2:1 (Hant 11', Holtbi 63' - Drmić 28')
Herta - Lajpcig 2:6 (Ibišević 4', Kalu 64' - Upamekano 2', Lukman 7', Ogastin 22', 54', Verner 49')
Hofenhajm - Dortmund 3:1 (Kramarić 26', Salai 63', Kaderbek 73' - Rojs 58')
Majnc - Verder 1:2 (Gbamin 12', - Kainc 23', Gebre Selasi 79')
Šalke - Frankfurt 1:0 (Burgštaler 26')
Volfsburg - Keln 4:1 (Gulavugi 1', Origi 54', Knoh 71', Brekalo 90+1' - Hektor 32' (Jović asist.)


Navijači HSV pri kraju meča napravili su nerede i pokušali da onemoguće završetak meča, kako njihov tim ne bi ispao iz Bundeslige, po prvi put u istoriji.

Frajburg se za opstanak izborio sigurnom pobedom protiv Augsburga. Do poluvremena nije bilo golova, ali onda su domaćini golovima Hoflera i Klajndensta došli do sigurnih 2:0 i izbegli zonu ispadanja.

U borbi za Ligu šampiona i Ligu evrope pobede su ostvarili Hofenhajm, Leverkuzen, Lajpcig i Štutgart.

U direktnom duelu za LŠ Hofenhajm je rutinski savladao Dortmund 3:1. Na poluvremenu bilo je 1:0 golom hrvatskog internacionalca Andreja Kramarića, da bi odmah na startu drugog dela igre izjednačio Marko Rojs.

EPA/SRDJAN SUKI
U Hamburgu neredi zbog eliminacije



Hofenhajm je potvrdio odličnu sezonu, a pogotvo na svom stadionu, i golovima Salaija i Kaderbeka došao do pobede protiv veoma kvalitetnog protivnika, a na kraju se ispostavili da Dortmund neće previše platiti za ovaj poraz, s obzirom da će se obe ekipe sledeće sezone naći u grupnoj fazi Lige šampiona.

Leverkuzen sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi evrope, uprkos pobedi od 3:2 protiv Hanovera u poslednjem kolu.

Lever je sa 2:0 vodio na poluvremenu sjajnom igrom i odličnom realizacijom, a čak su uspeli da promaše penal. Golove je postigao Alario u 3. i 18. minutu, a na 3:0 povisio je Džulian Brant u 55. Gost je pokušao da se vrati, ali je bilo prekasno, te je u 91' gol postigao Fulkrug, a u 94' Harnik.

Lajpcig i Štutgart ostvarili su ubedljive pobede na gostovanjima Herti i Bajern Minhenu.

Lajpcig je sa čak 6:2 'uništio' Hertu. Prvi deo igre obeležila su četiri gola, kao i drugi. Golovima Upamekana u 2, Lukmana u 7. i Ogastina u 22. minutu za goste, a Ibićevića u 4' za domaćina na pauzu se otišlo sa 3:1 za goste. U nastavku igre za Lajpcig pogađali su Verner, Ogastin i Bruma, dok je za Hertu drugi i poslednji gol postigao Salomon Kalu.

Štutgar je nestvarno lako pobedila na gostovanju u Minhenu, golovima Ginceka (x2), Donisa, Akoloa, a za šampiona Nemačke utešni gol postigao je Kristijan Toliso.

Dakle, može doći do preseka stanja – Bajern je šampion, u Ligu šampiona idu još i Šalke, Hofenhajm i Dortmund. U Ligu evrope plasirali su se Leverkuzen i Lajpcig. U plej-autu će igrati Volfsburg, dok su sigurno ispali HSV, po prvi put u svojoj istoriji, i davno otpisani Keln.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online