Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
17:48 >> 20:15h
Vestionline A

Kraj za Srbiju: Neiskorišćene šanse odvele Kazahstan u polufinale

Futsal reprezentacija Srbije nije se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Ljubljani. U prvom meču četvrtfinala Kazahstan je pobedio 3:1 (1:0).

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Slobodan Rajčević u duelu sa Kazahstancima

Imaju za čime da žale naši igrači. Imali su inicijativu tokom većeg dela utakmice, ali lopta nije htela u gol. Čak tri puta smo pogađali što prečku, što stativu. Mora se istaći i da su se Kazahstanci znalački branili, uvek su pravovremeno blokrali udarce srpskih fudbalera. I kada je lopta uspevala da im prođe iza leđa na mestu je bio golman Igita.

Promašaje je prvi kaznio Žamankulov u sedmom minutu posle slobodnog udarca. Na 2:0 je povećao Tajnan u 23. minutu posle kontre koju je istrčao Daglas Žunior. Iako je tada situacija izgledala beznadežno, naši se nisu predavali. U poslednjih pet minuta su rizikovali, pa su u napadu igrali sa igračem više ostavljajući prazan gol. To je dalo rezultat u 36. minutu kada je Rajčević konačno savladao kazahstanskog golmana. Već u narednom je Kocić mogao da poravna rezultat, ali je lopta pogodila stativu.

Do kraja su "orlovi" nastavili sa napadima i gol je visio u vazduhu. Ipak, nekoliko sekundi pre kraja ponovo su izgubili loptu, a Daglas Žunior je postavio konačnih 3:1.

Kazahstanci su tako i drugi put savladali Srbiju. Prvi put je bilo pre dve godine u borbi za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu 5:2. Oni će se u polufinalu sastati sa pobednikom meča Ukrajina - Španija.

Srbija – Kazahstan 1:3 (0:1)

Dvorana: Stožice u Ljubljani.

Gledalaca: 5.000.

Sudije: Kamil Četin (Turska), Mark Birket (Engleska), Vladimir Kadikov (Rusija).

Strelci: 0:1 Žamankulov (7. minut), 0:2 Tajnan (23), 1:2 Rajčević (36), 1:3 Daglas Žunior (40).

Srbija: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radobanović.

Kazahstan: Igita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas Žunior, Nurgožin, Šamro, Tajnan, Žamankulov, Suleimenov, Peršin, Taku, Tursagulov, Orazov.

40. minut - Gol za Kzahstan 23 sekunde pre kraja meča. Strelac je Daglas koji je oduzeo loptu i pogodio praznu mrežu za konačnih 1:3.
37. minut - Srbija izvodi golmana i igra sa igračem više u napadu. To je umalo dalo rezultat. Kocić je šutirao po sredini, ali je lopta pogodila stativu.

36. minut - GOOOOOOOL, 1:2, strelac Rajčević. On je šutirao, lopta je zakačila jednog fudbalera Kazahstana i otišla iza leđa Igite.

33. minut - Neverovatno je šta sve promašuju naši igrači. Radovanović je šutirao iz neposredne blizine, ali je golman Kazahstanaca bio na mestu.
31. minut - Srbija napada iz svih oružja, ali se Kazahstanci čudesno brane. Ako lopta prođe njihovu odbranu na mestu je golman Igita. 

23. minut - Vodi Kazahstan 0:2. Izgubili su naši igrači loptu, Daglas je istrčao kontru dodao do Tajnana, koji je pogodio mrežu.

22. minut - Srbija je krenula agresivno, nekoliko igrača je oprobalo šut, ali je golman Igita bio na mestu.
21. minut - Nastavljena je utakmica.
20. minut - Kakva intervencija Aksentijevića. Daglas Žunior je istrčao kontru po desnoj strani, naši nisu smeli da ga fauliraju jer već imamo pet prekršaja. Ipak, tada je naš čuvar mreže odlično intervenisao, tako da je konačan rezultat prvog poluvremena 0:1.

14. minut - Rajčević je pogodio stativu.  

13. minut - Nurgožin je šutirao iskosa i pogodio prečku.
9. minut - Ne predaje se Srbija. Kazahstanci su izgubili loptu, ona je došla do Tomića koji je šutirao pored gola.

7. minut - Vodi Kazahstan 1:0, a strelac je Žamankulov koji se odlično snašao posle slobodnog udarca.

4. minut - Rajčević je šutirao tri puta zaredom, ali je odbrana Kazahstanaca bila spremna. Odličan je bio  i golman Igita. 

2. minut - Počela je Srbija konkretnije, a Rajčević je pogodio stativu.

1. minut - Počela je utakmica. Srbija igra u sastavu Aksentijević, Perić, Kocić, Simić i Rajčević. Za Kazahstance igraju Igita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas Žunior, Nurgožin. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online