Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.12.2017.
02:00
P. Živković A

Odvešću Crnogorce na EP 2020!

Crnogorci su sačuvali Ljubišu Tumbakovića (65) i nagradili ga novim dvogodišnjim ugovorom. Tako je Dejan Savićević ispunio novogodišnju želju svim poklonicima fudbala u ovoj zemlji, jer navijače niko ne može da prevari. A, oni su bili jedinstveni u oceni da reprezentacija Crne Gore nikad bolje nije igrala. Da nije bilo tog nesrećnog poraza od Jermenije u kvalifikacijama za SP, gledali bismo i Crnogorce u Rusiji na najvećoj smotri svetskog fudbala.

M. Todorović
Uspešna saradnja: Ljubiša Tumbaković i Zoran Mirković u dopisništvu "Vesti" u Beogradu

Najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana pronašli smo u trenucima dok se pripremao za put u Podgoricu, gde će i zvanično staviti paraf na ugovor i predstaviti tamošnjoj javnosti planove za budućnost.

- Mislim da je moj ostanak logična posledica dvogodišnjeg rada, koji je bio uspešan u smislu prezentacije igre i napretka kroz kompletan kvalifikacioni ciklus - rekao je Tumbaković.

- Moram da apostrofiram izuzetno profesionalan i posvećen rad Saveza na čelu sa Dejanom Savićevićem, koji nam je omogućio da budemo dosledni u strategiji i uživamo maksimalne uslove u pripremi reprezentacije. Kao trener, ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, jer smo svi želeli plasman na SP. Biće sada prostora za popravni.

Uz Tumbakovića ostao je i kompletan stručni štab: Zoran Mirković i Aleksandar Janković, kao najbliži saradnici uz trenera golmana, Dragoja Lekovića.

Apsurdna priča sa Muslinom

Srbija i Crna Gora. Dve potpuno različite slike. Srbija je oterala selektora koji je odveo na SP, a Crna Gora se mnogo trudila da zadrži čoveka koji to nije uspeo!
- Apsurdno zvuči, zaista - iskren je Tumbaković. - Mnogo mi je žao što je priča sa Muslinom tako završena. Srbije je dobro igrala, Muslin je kvalitetan stručnjak. Generalno, uvek ću biti na strani svojih kolega, posebno u ovakvoj situaciji. Netipičnoj za prilike u svetskom fudbalu. Život ide dalje, ne bih ulazio u detalje. Srećan sam okruženjem u kome trenutno radim.

- Čekaju nas dve godine teškog rada, ako u Savezu budu zadovoljni možda i produžimo tu saradnju. Naša ideja je da kroz Ligu nacija u 2018. godini i kasnijih kvalifikacija za EP 2020, prvi put u istoriji odvedemo Crnu Goru na jedno veliko takmičenje. Veliki sam optimista kada je rezultat u pitanju, znam da ova generacija može mnogo.

U Crnoj Gori žele da porade i na infrastrukturi svojih objekata, svesni da baza iz koje treba da se crpe budući reprezentativci i nije velika.

- Učinićemo sve da napravimo iskorak, da u vatru ubacimo i neke nove adute, koji će nas učiniti jačim. Tačno je da je baza mala, da učinak mlađih selekcija nije impresivan, ali uvek ima momaka vrednih pažnje. Treba im samo ukazati šansu. Naša prednost je što imamo iza nas period lepe saradnje, tim koji je talentovan, i veoma smo motivisani da nastavimo tamo gde smo stali - poručio je Tumbaković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online