Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.12.2017.
14:34
Tanjug, Vestionline A

Đukić: Nema favorita, ali ovaj derbi je nama važniji

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić uoči 156. večitog derbija izjavio je da očekuje praznik fudbala, koji je trenutno mnogo bitniji za njegov tim jer Zvezda dolazi u Humsku sa devet bodova prednosti.

M. Todorović - Vesti
Akcenat na boljoj odbrani: Miroslav Đukić

- Očekuje nas veliki derbi i utakmica dve ekipe koje se bore za titulu. Obe ekipe su izborile plasman u Evropi. Praznik fudbala nas čeka  i nadam se da će proči u fer i korektnom odnosu i neka pobedi bolji tim - izjavio je Đukić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Đukić je rekao da nema problema sa nešto slabijim rezultatima svoje ekipe jer je jedino merilo njihove ocene borbenost, a ona je, prema njegovim rečima, neosporna kod igrača Partizana. 

- U derbiju nema favorita. Mnogo puta se dešavalo da bolji tim izgubi. Biće egal meč u kome nema favorita. Ne mogu da vrednijem svoju ekipu na osnovu igre na terenu koji nije fudbalski poput onog u Kruševcu. Jedino mogu da ih evaluiram na osnovu borbenosti, a moji igrači su to dali. Gro bodova smo izgubili kod kuće, nemamo prava na grešku jer i Zvezda igra dobro.

Trener crno-belih istakao je da je neizvestan nastup Zorana Tošića, dok je od ranije poznato da neće igrati Marko Janković.

- Siguran sam da će oni koji budu spremni biti dostojna zamena. Mi smo ekipa na prvim mestu, ali individualnih kvalitet je bitan.

Đukić je govorio i o jeftino primljenim golovima kao problemu koji utiče na rezultat. 

- Ne smemo da dozvolimo jeftine golove, protiv Dinama sedam ukupno, u Kruševcu dva. To su momenti pada koncentracije. Mi moramo da obezbedimo svoj, pa tek onda da krenemo na protivnički. Uvek smo pobeđivali kada smo bili čvrsti pozadi - poručio je Đukić i dodao da je problem između Sume i Ožegovića u vezi sa izvođenjem penala u Kruševcu izglađen posle meča, uz šaljivcu opasku da ga u derbiju sigurno neće biti sa aluzijoim na činjenicu da crno-belima 22 godine nije sviran penal. 

 

Fudbaler Partizana Danilo Pantić izjavio je da očekuje spektakl, a dodatni razlog za optimizam je činjenica da ima pozitivan skor u mlađim kategorijama protiv Zvezde. 

- Atmosfera u ekipi je fantastična. Prezimeli smo u Evropi, u domačem prvenstvo gubimo bodove, ali i igramo u nehumanim uslovima. Imam samo jedan poraz u derbiju u mlađim kategorijama i nadam se da će se niz nastaviti - rekao je Pantić.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online