Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.07.2010.
10:07
Kurir A

Piksi: Nemam veze sa transferima Salasa i Barkosa

Bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi ne oseća se ugroženim zbog pokrenute interne istrage na Marakani povodom već zaboravljenih transfera dvojice Južnoamerikanaca Barkosa i Salasa i Portugalca Lukaša.

Piksi poručuje da je sve rađeno po zakonu, što dokazuje kompletna dokumentacija transfera, a priče o „feleričnim“ igračima su obične podmetačine.

"Salas je stigao u Zvezdu za 600.000, a Barkos za 500.000 dolara. Prvi je bio zvanično najbolji fudbaler Ekvadora i buduća zvezda Južne Amerike, dok je drugi sa 26 postignutih golova bio najbolji strelac ekvadorske lige. O njihovom transferu odlučivano je na sastanku kojem je prisustvovalo osam članova rukovodstva, i sve je bilo urađeno uz poštovanje zakona, u interesu da se Zvezda pojača pred početak takmičenja na evrosceni. Što nisu uspeli da se nametnu - e, to je stvar za analizu. Često se dešava da najveća pojačanja ne ispune očekivanja. Kad bismo od svakog fudbalera dobijali samo zaradu, ne bi danas bilo toliko klubova na ivici bede i bankrota", kaže Piksi i nastavlja:

"Priča o Barkosovoj bolesti od epilepsije je, možda, tačna, ali ja tada nisam znao za nju. I danas ne verujem u to i mislim da su to obična podmetanja. Pre nekoliko meseci, pred meč azijske Lige šampiona, sreo sam se s našim trenerom u Kini Dušanom Tomićem, koji me je pitao da mu objasnim kako se Barkos nije snašao u Zvezdi, a kod njih je najbolji strelac sa 20 golova".

"Što se tiče Salasovih kolena, ja pod istim uslovima nikad ne bih došao u Nagoju. Mene su Japanci angažovali posle tri operacije na kolenu u Marseju, laici su na osnovu snimaka mogli da uoče razliku između mene i čoveka sa zdravim kolenima. Uostalom, isti taj Salas je po odlasku iz Zvezde doveo svoj novi klub u finale Kopa libertadores, kasnije je potpisao i trogodišnji ugovor, koji ne dobijaju invalidi. Niko od njih nije imao zdravstvenih problema u Zvezdi, osim Lukaša, koji je spletom nesrećnih okolnosti dobio tešku dijagnozu bolesti srca".

Aktuelni menadžer japanske Nagoje pokušao je da u nekoliko navrata stupi u kontakt sa Vladanom Lukićem.

"Zvao sam ga desetak puta, ali su telefoni samo zvonili, nije se javljao. Onda sam mu preko poznanika poručio da bih želeo da porazgovaram s njim kako bih mu objasnio svoj stav o pitanju angažovanja Ratka Dostanića, da ga ne čita u novinama. Ali, ništa nije vredelo. Odustao sam jer nije bilo više smisla da insistiram na razgovoru kad ga druga strana ne želi", rekao je Piksi. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online