Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.07.2010.
01:29 >> 15:25h
Press A

Lukić pokrenuo istragu protiv Piksija

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić pokrenuo je unutar kluba istragu oko transfera fudbalera Lukaša, Barkosa i Salasa na ''Marakanu" 2007. godine, jer postoji osnovana sumnja da su oni angažovani iako nisu prošli lekarske preglede, saznaju beogradski mediji.

''Press'' piše da su najodgovorniji za te transfere, tadašnji predsednik Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Dika Stojanović, a time su, prema navodima lista, praktično optuženi za nesavesno poslovanje, jer je na ovu trojicu fudbalera potrošeno 1,2 miliona evra.

Dragan Stojković Piksi (desno)


Portugalac Žoao Lukaš, Kolumbijac Franklin Salas i Argentinac Ernan Barkos su 2007. godine na najveći srpski stadion najavljivani su kao velika pojačanja.

Piksi i Dika promenili broj

''Press'' piše da nije uspeo da dođe do Dragana Stojkovića Piksija, koji je na privremenom radu u Japanu gde kao trener vodi ekipu Nagoje, pošto broj telefona koji je poznat redakciji više ne koristi. Zanimljivo je da je, prema navodima beogradskih novina, i sportski direktor iz vremena kada su pravljeni pomenuti transferi Stevan Dika Stojanović takođe promenio broj (stari nije u funkciji).


Beogradski list piše da je veliki broj navijača crveno-belih, čak i onih koji su redovno dolazili na utakmice, skoro uopšte ne zna kako izgledaju ovi fudbaleri. Jedini koji je redovno igrao je Barkos (21 utakmica i 3 gola), dok je učinak Lukaša (13-1) i Salasa (4 - 0) zanemarljiv. Lukaš je došao kao slobodan igrač bez obeštećenja, dok su Salas i Barkos plaćeni 500.000, odnosno 700.000 evra, što je za naše uslove ''kosmički" novac.

 
List dalje navodi da je još u to vreme postojala određena sumnja da ova trojica fudbalera nisu zdrava. Lekarski pregledi navodno su pokazali da Salas ima povređena oba kolena (pominjana je čak i kraća noga), Barkos epilepsiju, a Lukaš srčane probleme.


Izvor ''Press-a'' blizak dešavanjima u klubu u tom periodu kaže da je klupski lekar dr Dejan Purić apelovao na rukovodstvo da sa Barkosom nikako ne potpisuju ugovor, ali da mu je predsednik Stojković uz psovke rekao da se ništa ne pita i da je Argentinac stavljen na platni spisak.

Lukaš je u Crvenoj zvezdi završio fudbalsku karijeru, upravo zbog srčane mane, dok Barkos i Salas danas sa dosta uspeha igraju za kolumbijski LDU Kito, piše list.


Sadašnje rukovodstvo crveno-belih za sada nije želelo da komentariše istragu, a doktoru Puriću je, kako navodi ''Press'', zabranjeno da govori za medije. ''Press'' je pokušavao da stupi u kontakt sa svim ljudima koji su u to vreme imali bilo kakvu funkciju u Crvenoj zvezdi, međutim ili se nisu javljali, ili nisu želeli da pričaju na ovu temu. Najčešći komentar je prema pisanju beogradskog medija bio: ''pitajte tadašnjeg predsednika Stojkovića".

Crvena zvezda - Iran 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno (1:1) sa reprezentacijom Irana u prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji.

 

Izabranici Ratka Dostanića poveli su u 39. minutu preko Milana Vilotića, koji je posle kornera Slavoljuba Đorđevića bio precizan. Međutim, prednost Zvezde trajala je veoma kratko. Iranci su do izjednačenja stigli golom iz penala. Vilotić je u svom kaznenom prostoru oborio Madančija, a iz penala precizan je bio Ali Karimi.

 

Utakmica je odigrana na stadionu Sportskog centra Arena u Ptuju pred oko 200 gledalaca. Ranije danas rezervni tim crveno-belih izgubio je od engleskog drugoligaša Redinga rezultatom 3:1. Zvezda naredni kontrolni meč igra protiv šampiona Turske Burse, 17. Jula u Gracu.

 

C. ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić (od 64' Reljić), Kadu, Bogdanović, Savio, Koroman (od 60' Vešović), Perović, Jevtić (od 60' Subašić).

IRAN: Rahmati, Hudrai, Agili, Husani, Hajsafi, Nouri, Ašobi (od 70' Katatbari), Karimi (od 70' Eman), Zanidpur, Ansarifard, Madanči (od 45' Rezai).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online