Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.07.2010.
22:40 >> 14:27h
Vestionline A

Partizan nadigrao Pjunik u Beogradu

Fudbaleri Partizana pobedom su startovali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su sa 3:1 (2:1) pobedili jermenski Pjunik, pa crno-beli sa solidnom prednošću odlaze na revanš.

Golove za srpskog šampiona postigli su Nemanja Tomić u 29. minutu, Almami Moreira u 45. i Brazilac Kleo u 59. minutu. Pogodak za goste dao je Jedigarjan u 30. minutu.

U prvom zvaničnom meču u novoj sezoni ekipa Aleksandra Stanojevića prikazala je solidnu, borbenu igru tako da je oko 8.000 navijača zadovoljno napustilo stadion u Humskoj. Da nije bilo nekih početničkih grešaka u napadu i jedne u odbrani, pobeda "crno-belih" mogla je da bude i ubedljivija. Ostaje utisak da je srpski šampiona za klasu kvalitetnija ekipe od Pjunika i da bi prednost od dva gola trebalo da bude dovoljna za plasman "crno-belih" u treće kolo kvalifikacija. Revanš meč je na programu za sedam dana u Jerevanu.

Početak duela obeležila je otvorena igra oba tima u kojoj su prvi do šanse stigli domaćini. U osmom minutu Moreira je bio sam ispred golmana Artura Leška, ali je šutirao pored gola. Nešto kasnije još bolju priliku imao je Kleo, ali je odličan prodor Tomića po desnoj strani ostao neiskorišćen do kraja pošto je Brazilac promašio čitav fudbal. Gosti su prvi put ozbiljnije pripretili preko Gorjanjija, ali je srećom napadač Pjunika bio neprecizan sa oko 20 metara.

U 29. minutu Partizan konačno postiže gol. Iz slobodnog udarca sa oko 25 metara precizan je bio Tomić. Lopta je zakačila jednog igrača u živom zidu i prevarila tako da Leško nije imao šanse da reaguje. Euforija navijača Partizana nije se ni stišala kada je usledio hladan tuš za sve na stadionu u Humskoj. Samo minut posle vođstva, Pjunik je započeo kontru, koju je golom krunisao Jedigarjan, iskoristivši to što se lopta neprirodno odbila od trave i prevarila Lazevskog. Jedigarjan je šutirao "punom" iz sve snage sa oko 11 metara iskosa i postigao efektan gol pored nemoćnog Radiše Ilića.

Do kraja poluvremena Kleo je imao šansu za gol, ali je njegov udarac na drugoj staviti izblokirao igrač gostiju. I onda kada su svi očekivali kraj prvog dela igre, Moreira je dobio jednu dubinsku loptu, ona mu j prešla preko noge, ali je dobila najsrećniju moguću putanju za srpskog šampiona i završila iza leđa golmana Leška.

U drugom deli igre gosti su igrali nešto zatvorenije, dok je domaćin preko Saše Ilića, Klea i Tomića svim silama pokušavao da dođe do još jednog gola. Stojanović je umesto mladog šćepovića uveo povratnika u ekipu Bogunovića, što je bio odličan potez. Upravo je Bogunović uposlio Klea u 59. minutu, Brazilac je izleteo sam ispre golmana i majstorski "potkopao" loptu za konačnih 3:1.

Imao je Partizan još nekoliko izglednih prilika za gol, ali je iz kontranapada mogao i da primi drugi, tako da srpski šampion može zadovoljno da putuje na revanaš u Jerevan gde će za sedam dana pokušati da odbrani prednost stečenu u Beogradu i izbori plasman u 3. kolo kvalifikacija LŠ.

sreda, 14. jul:
Aktobe - Olimpi 2:0 (1:0)
Bate Borisov - Hafnarfjordur 5:1 (0:0)
Ekranas - Helsinki 1:0 (1:0)
Šerif - Dinamo (T) 3:1 (1:1)
Partizan - Pjunik 3:1 (2:1)
Linfild - Rozenborg 0:0

utorak, 13. jul:
Inter (B) - Leh 0:1 (0:0)
Liepaja - Sparta 0:3 (0:1)
Levadija - Debrecin 1:1 (0:0)
Birkirkara - Žilina 1:0 (1:0)
Salcburg - HB Toršavn 5:0 (2:0)
Liteks - Rudar 1:0 (1:0)
Omonija - Renova 3:0 (2:0)
AIK - Ženes Eš 1:0 (0:0)
Hapoel (TA) - Željezničar 5:0 (5:0)
Dinamo (Z) - Koper 5:1 (2:1)
Bohemijans - TNS 1:0 (0:0)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online