Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.11.2017.
11:48 >> 14:41h
Vestionline A

Počela "operacija Rusija": "Orlovi" pokorili Kinu

U prvom prijateljskom meču na azijskoj turneji, Srbija je u Gvangžuu pobedila Kinu - 2:0 (1:0). Ovim mečom počele su pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. Bila je ovo prva pobeda na klupi "orlova" Mladena Krstajića, koji je menjao smenjenog Slavoljuba Muslina.

Vesti
Fudbaleri Srbije i Kine odigrali u Gvangžou prijateljski meč

Meč će da se pamti po debiju za najbolju selekciju mladog veziste Lacija Sergeja Milinkovića Savića koji je iz nejasnih razloga bio van reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji kada je za komrilom naše reprezentacije bio Muslin.

Srbija je na momente igrala odlično, ali i dalje škripi u odbrani. Iako nije primljen pogodak, duvala je promaja u odbrani Srbije i da nije bilo sjajnog Predraga Rajkovića, koji je skinuo tri zicera domaćinima u drugih 45 minuta pitanje je da li bismo slavili u Gvangžuu. Čuvar mreže Makabija je na startu drugog poluvremena stao na gol umesto Vladimira Stojkovića, koji nije imao mnogo posla u prvom poluvremenu.

Srbija je povela golom Adema Ljajića u 20. minutu. Dušan Tadić iz dva pokušaja nije uspeo da zatrese mrežu domaćina, ali je to uspelo od noge vezisti Torina. Bio je to četvrti gol u dresu Srvije za nekadašnjeg fudbalera Partizana. Aleksandar Mitrović je pre drugog gola za "orlove" imao tri, četiri velike prilike, ali ih nije realizovao. Na dodavanje nekadašnjeg klupskog druga iz Partizana Andrije Živkovića u 69. minutu je postavio konačnih 2:0 i definitivno slomio otpor solidnih Kineza. Ulaskom u igri mladog veziste Benfike poslednjih pola sata, igra "orlova" je dobila na živosti, kreativnosti.

Vesti
Bilo je i malobrojnih srpskih naviajča u Gvangžuu

Krstajić je iskoristio svih šest izmena, a osim Sergeja Milinkovića Savića za najbolju selekciju je debitovao još jedan zlatni "orlić" sa Novog Zelanda, Miloš Veljković, štoper Verdera. Za četiri dana, Srbija će u Ulsanu igrati sa Južnom Korejom drugi prijateljski meč. Na azijskoj turneji nema iskusnih Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

KINA: Jun Ling, Lin Peng, Hiating, Lei, Jun Min, Zeng, Peng, Gao Lin, Hang Bo, Hang Čao, Ju Hao.

SRBIJA: Stojković (od 46. Rajković), Rukavina, Ivanović (od 72. Veljković), D. Tošić, Obradović, Gudelj - Kostić (od 60. Živković), Milinković Savić, Ljajić (od 83. Krstičić), Tadić (od 85. Gaćinović), A. Mitrović (od 85. Prijović).

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+5. minut - Utakmica je završena, pobeda Srbije u Gvanžuu 2:0.
85. minut - Trostruka izmena u sastavu Srbije, na terenu su Prijović, Gaćinović i Krstičić.
79. minut - Mitrović najviši u skoku, ali preko gola. Ulaskom Andrije Živkovića igra Srbije je dobila na živosti, lucidnosti...
76. minut - Mitrović opet trese mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

69. minut - GOOOL, nekadašnji tandem iz Partizana, Živković i Mitrović kreirali su sjajno akciju, a napadaču Njukasla nije bilo teško da glavom sa pet metara zatrese mrežu domaćina.

68. minut - Opet je Vu Lei bio u prilici, ali je iz izgledne istuacije šutirao pored gola.

61. minut - Opet je Mitrović najviši u skoku, ali opet brani golman Kine.

60. minut - Umesto Filipa Kostića u igri je Andrija Živković. Šansa za Sergeja Milinkovića Savića, ali samo korner.

56. minut - Opet velika šansa za Kinu, opet je mladi Rajković ne pravom mestu, odlično je intervenisao i Ivan Obradović koji je izbacio loptu u korner. Kina mnogo bolja u nastavku.

51. minut - Bolja igra Kine u nastavku. Lei je pokušao sa 10-ak metara, ali sjajnio interveniše Rajković.

49. minut - Rajković je sprečio Kineze da izjednače pravovremenom intervencijom van svog šesnaesterca.

48. minut - Mitrović opet u šansi, ali opet je izostala realizacija, golman Ling je odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Umesto Vladimira Stojkovića na gol Srbije stao je Predrag Rajković, golman Makabija iz Tel Aviva.

45+1. minut - Gotovo je prvo poluvreme.

41. minut - Centaršut Rukavine, najviši u skoku je bio Mitrović, dobro je šutirao glavom, ali je Žang paradom sačuvao mrežu domaćina.

39. minut - Velika šansa za Srbiju! Tadić je bio sam, mogao je sam da završi akciju, ali je želeo da proigra Mitrovića, ali pas nije bio dobar. Ostaje 0:1.

32. minut - Vu Lei je dobro šutirao sa 20 metara, ali preko gola.
27. minut - "Orlovi" dominiraju, imaju veći posed lopte u svojim nogama. Kinezi bezopasni zasada.

20. minut - GOOOOL, Adem Ljajić dovodi Srbiju u vođstvo. Dva puta je Dušan Tadić pokušao, a na pravom mestu našao se vezista Torina, koji je postigao četvrti gol u dresu Srbije u 24. meču za nacionalni tim.

12. minut - Srbija sve opasnija, pokušao je i Adem Ljajić sa 20 metara, ali samo u golmana Linga.

10. minut - Dušan Tadić je bio u prilici, posle centaršuta Kostića, ali šut veziste Sautemptona prošao je pored stative.

4. minut - Aleksandar Mitrović je uputio prvi šut ka golu Kineza, ali je izblokiran.

3. minut - Prva opasnost ispred Stojkovića, ali je naš golman bio brži od Leija.

1. minut - Utakmica je počela. Stadion koji prima 60.000 gledalaca u Gvangžou nije pun. Kinezi se nisu plasirali na Mundijal u Rusiji.

Pre početka meča intonirane su himne obe zemlje.

Vesti
Srpska zastava ispred stadiona u Gvangžuu

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online