Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.11.2017.
00:30
Vestionline, FSS A

Đorović okupio "orliće" pred duele sa Austrijom i Jermenijom

Mlada reprezentacija Srbije koju predvodi selektor Goran Đorović okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za duele protiv Austrije i Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji. Posle tri pobede u isto toliko mečeva (Gibraltar 4:0, BJR Makedonija 2:0, Rusija 3:2) Srbija se nalazi na prvom mestu naše grupe sa dva boda više i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu selekciju Rusije.

Vesti - M. Todorović
"Orlići" predvođeni selektorom Đorovićem kreću po još dve pobede

Selektor Goran Đorović pozvao je 23 igrača, naknadno Marka Mrkića iz niškog Radničkog, zbog selidbe Andrije Živkovića i Nemanje Radonjića u „A“ tim.

- Odlazak Živkovića, Grujića i Radonjića na azijsku turneju sa najboljom reprezentacijom Srbije predstavlja nagradu prvo za njihov učinak, a onda i za sve nas u mladoj selekciji. Ne sumnjam da će i tamo pokazati kvalitet koji poseduju, a Srbija u mladoj selekciji ima još mnogo igrača koji predstavljaju lepu budućnost našeg fudbala – rekao je Goran Đorović.

Neko bi možda selidbu trojice igrača u „A“ tim apostrofirao kao hendikep, ali selektor „orlića“ ne...

- Imam ogromno poverenje u sve moje igrače, znam koliko mogu i niko od njih ovde nije slučajno. Apsolutno svi zaslužuju poverenje. I svi imaju isti tretman. Znam da će svako od njih dati svoj maksimum.

Nalazimo se u veoma zahtevnoj grupi, pobedili smo BJR Makedoniju i Rusiju, a Austrija se dosadašnjim rezultatima pokazala kao rival koji ima najviše ambicije?

- Prema svima imamo respekt, tako je bilo protiv Gibraltara, tako će biti i sada protiv Austrije i Jermenije. I idemo korak po korak. Jeste da deluje kao fraza, ali zaista je istina da u fudbalu danas nema lakih protivnika. Pa Gibraltar je pobedio Makedoniju! Jermenija je ostala neporažena u Rusiji! Fudbal zato i jeste sport broj jedan, zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala. Za nas su, dakle, svi isti, jednostavno želim isti pristup u svakom meču,bez obzira na ime rivala. Dres reprezentacije je privilegija i to mora uvek da se ima na umu. A ja sam zadovoljan mojim igračima,njihovim odnosom, ponašanjem. I oni znaju da postoji samo jedan put do uspeha... 

Na prozivci selektora Gorana Đorovića bili su: golmani Boris Radunović (Salernitana), Đorđe Nikolić (Bazel), Miloš Ostojić (Spartak ŽK), igrači Nemanja Ćalasan (Spartak ŽK), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž), Milan Gajić (Bordo), Luka Ilić (Crvena zvezda), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad),Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad), Luka Jović (Ajntraht, Franfurt), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Igor Zlatanović (Radnik).

U slučaju novembarskog uspeha, praktično bi došli na prag plasmana među najbolje mlade selekcije u Evropi?

- Misli mi ne idu tako daleko. Fokus nam je sada samo Austrija. Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo. I uvek želimo pobedu. Imamo dobru atmosferu, dobre pojedince i dobar tim, momke koji su gladni uspeha. I svi oni žele da jednog dana krenu stopama Živkovića, Grujića, Radonjića...Moj posao i posao mojih saradnika je da im u tome pomognemo. Zbog Srbije i za Srbiju – rekao je selektor Goran Đorović.

Orlići sutra odlaze u Austriju gde ih u petak, 10. novembra od 18,30 očekuje susret sa domaćom selekcijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online