Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170

Iz odbojke u futsal: Olimpijski šampion potpisao za Ekonomac!

Klub malog fudbala Ekonomac je predstavio još jednog vrhunskog sportistu koji je zadužio dres ovog kluba.

KMF Ekonomac
Trener Ekonomca Predrag Rajić, predsednik Veroljub Dugalić i novi član Ivan Mlijković

Ranije su to učinili olimpijski vicešampion u plivanju Milorad Čavić, koji je i odigrao takmičarsku utakmicu, zatim legendarni kantautor Đorđe Balašević, svetska šampionka u plivanju Nađa Higl, čuveni košarkaš i selektor Orlova Aleksandar Đorđević, kao i svetski rekorder u streljaštvu Stevana Pletikosić. Sada je došao red na Ivana Miljkovića, legendarnog odbojkaša, jednog od najboljih u tom sportu svih vremena, koji je tokom karijere stigao i do naslova olimpijskog šampiona u Sidneju 2000. godine. 

Krčmarević i Stanić 

Pored pomenutih članova tima zvezda, među simpatizerima ovog kluba su i dobro poznata imena iz fudbala i rukometa – Slobodan Krčmarević i Darko Stanić, pa se očekuje još još potpisa. 

Aktuelni potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije je potpisao pristupnicu i biće registrovan kao igrač ovog kluba, samim tim ima mogućnost, kao i prethodno navedeni, da zaigra u dresu Kragujevčana u nekom od zvaničnih takmičenja. 

- Drago mi je da sam na ovaj način postao deo ove sredine. To će biti lepa prilika da se družimo i uživamo u sportu. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da ću sa ponosom isticati da sam i zvanično član jednog izuzetnog kluba. Nisam toliko umešan u baratanju loptom za futsal, a očekujem da mogu bar da doprinesem novom timu što se tiče visine i skok igre – rekao je, uz osmeh, Miljković, a prenosi "Sportski žurnal" iz Kragujevca, gde mu je uručen dres sa brojem 14. 

Odmah naglašeno da „neće biti protekcije kod trenera Predraga Rajića“. 

- Naravno, nama je velika čast i privilegija što je Ivan Miljković postao naš član jer je on sportista i ličnost koju bi svako poželeo. Posmatrao je našu utakmicu u šampionatu Srbije protiv RB-a u ponedeljak (7:0), upoznao se sa načinom na koji funkcioniše klub i zadovoljan je svime što je video u Kragujevcu. Što se nastupa tiče, ja sam mu samo rekao da ne traži da igra dok ne odradi bar nekoliko treninga - uz osmeh je poručio Rajić u razgovoru za „Futsal Srbiju“. 

Fudbaleri Ekonomca su lideri šampionata Srbije, ove sezone jure desetu titulu prvaka, devetu uzastopnu, a od 22. do 25. novembra ih očekuje turnir Elitne runde Futsal kupa (Lige šampiona) u Peskari. Za prvo mesto i, samim tim, plasman u polufinale, što bi bio najveći uspeh srpskog klupskog futsala, boriće se protiv domaćina, Barselone i Knopunta iz Holandije. 

Dugalić: Jednog dana možda i "Kuća slavnih" 

Ključni igrač u "transferu" Miljkovića je bio predsednik Ekonomca Veroljub Dugalić, koji je, takođe, jedan od čelnih ljudi Odbojkaškog saveza Srbije.

- Nastavljamo tradiciju da najbolji sportisti iz drugih sportova postaju članovi Ekonomca, što je jedna od stvari po kojoj je naš klub prepoznatljiv u svetu futsala. Osećamo veliko zadovoljstvo što je jedan od najvećih asova naše odbojke, bez ijedne mrlje u karijeri i odličan čovek postao deo nas. I dalje ćemo težiti da uspešne sportiste i ljude izuzetnih karakternih osobina dovodimo u naše redove, jednog dana možda napravimo i "Kuću slavnih" – istakao je Dugalić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online