Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.11.2017.
11:14
Tanjug A

Kežman: Odbio sam Muslinove ponude za "saradnju"

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Mateja Kežman, koji je u poslednje vreme u žiži javnosti kao menadžer Sergeja Milinkovića-Savića, uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem ističe da je odbio ponudu bivšeg selektora Slavoljuba Muslina za "saradnju" kako bi mladi igrač Lacija dobio poziv u "A" reprezentaciju Srbije.

EPA/Koca Sulejmanovic
Slavoljub Muslin

Muslin je uspeo da odvede Srbiju na Mundijal, a posle raskida ugovora sa FSS optužio je Kežmana da je vršio pritisak preko medija.

- Na putu sam u Belgiji poslovno i ne mogu da se obratitim javno u Beogradu. Plasmanom na Svetsko prvenstvo u fudbalu "A" selekcija Srbije ostvarila je uspeh nakon višegodišnjih neuspešnih pokušaja da se domogne nekog internacionalnog takmičenja. Taj uspeh je posledica angažovanosti igrača, stručnog štaba, navijača i pravih poteza Fudbalskog saveza Srbije - počeo je Kežman svoje pismo.

On dodaje da je poslednjih dana ovaj rezultatski momenat u javnosti potpuno zanemaren jer je uglavnom prisutna polemika u vezi sa statusom dosadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina.

- Priznajem da sam imao veliku dilemu oko svog javnog oglašavanja. Prevagnula je želja da zbog svog integriteta jasno pružim osvrt na zbivanja u proteklom periodu. Selektor Slavoljub Muslin kaže da je smenjen zbog nepozivanja u reprezentaciju Sergeja Milinković- Savića. Ukoliko je javnost informisana dobro, gospodin Muslin (zaposleni) je sporazumno raskinuo ugovor sa savezom (poslodavcem). Poenta je da nije reč o smeni već o sporazumnom raskidu ugovora za koje je neophodna saglasnost volja svih ugovornih strana. Svi njegovi saradnici su ostali u selekciji, a on nije nastavio svoj poslovni odnos. Pre će biti da su neki njegovi lični interesi postali očigledniji.

Kežman ističe da je Milinković-Savić afirmisani srpski internacionalac koji je svoj kvalitet demonstrirao nastupima u italijanskoj i belgijskoj ligi, evropskim takmičenjima i mlađim selekcijama Srbije (evropski i svetski šampion).

- Ukoliko se prihvatite javne funkcije, logično je očekivati da ćete se suočiti sa pitanjima javnosti u vezi sa nepozivanjem igrača takvog pedigrea u nacionalni tim. Sigurno nije uputno da u obrazlaganju svojih postupaka koristite neodređene formulacije, a da istvoremeno ne navodite konkretno o čemu je reč. Šira javnost u Srbiji, kao i ljudi poput Alegrija, Kostakurte, Ambrozinija, Ravanelija, Tumbakovića, Mirkovića javno su iskazivali mišljenje, ne zato što ih je Mateja Kežman instruisao (reč je o ozbiljnim ljudima za koje je nepristojno tvrditi da su bili "istureni" u službi tuđeg interesa) već verovatnije zato što ponešto znaju o fudbalskoj igri.

Kako navodi Kežman, potpuno je tačna opservacija da se mladi igrači postepeno uvode u selekciju određenom dinamikom.

- Nadam se da gospodin Muslin nije mislio na dinamiku kojom je on uvodio mlade igrace u prvi tim. Najbolji primeri su članovi "zlatne generacije" Veljković, Grujić, Radonjić, Živkovic, Gajić, Milinković-Savić. Rajković i ostali koji uopšte nisu uvođeni u A selekciju. Primetiću da ovde imamo jedno zanimljivo izvrtanje realnog konteksta stvarnosti, jer je Sergej Milinković-Savić mlad samo po svojoj krštenici, a po iskustvu, učinku i kontinuitetu nastupa na najvećoj sceni je itekako iskusan fudbaler. Priče o tome da li je Sergej dobar ili ne su prosto suvišne s obzirom na činjenično stanje i njegove nastupe na najvećoj sceni.

On je dodao i sledeće:

- Gospodin Muslin kaze da menadžerski lobi pravi pritisak na njega kako bi se preko reprezentacije Srbije napravila podloga za transfer Sergej Milinković-Savića. Tržišna vrednost fudbalera je relativna kategorija i varira u zavisnosti od velikog broja determinanti. U slučaju Milinković-Savića cena je utvrđena na osnovu procena merodavnih analitičkih agencija i na osnovu iznosa ponuda koje su pristizale na adresu Lacija.

Kežman dalje navodi da nikakvu ulogu u formiranju njegove tržišne cene ne igraju nastupi u "A" reprezentaciji Srbije jer njih nije ni bilo, pa se ne mogu navoditi kao argument koji utiče na tržišnu vrednost (trenutno vrlo visoku).

- Selektorove  ponude za "saradnju" preko trećih lica sam sa indignacijom odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa optužbama od strane sopstvenih igraca u klubovima koje je vodio za "participaciju" u njihovim ugovorima i transferima (Oleg Samsonov, Georgi Pejev i ostali ...). Pretpostavljam da sam i taj njihov javni nastup organizovao ja?... Ukoliko je sve vreme bio pod pritiskom zašto ranije nije obrazložio svoju poziciju prema poslodavcu (FSS) i ukazao na izvore pritiska, nego sada preko mog imena pravi izlaznu strategiju u nameri da zakamuflira svoja činjenja? Nadam se da će aktuelne odluke doprineti uspešnoj prezentaciji srpskog fudbala u budućnosti, jer kvalitet imamo, a navijači u našoj zemlji sa razlogom očekuju rezultate i kvalitetnu igru, bez obzira na to ko je selektor i ko je personalno u selekciji - zaključio je Kežman.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online