Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.10.2017.
14:28
M. Topalović - Vesti A

Oprezno protiv Gruzina

Brodarac takmičenje u Omladinskoj Ligi šampiona nastavlja protiv Saburtala iz Tbilisija

Miloš Topalović
USPEŠNA MISIJA: FK Brodarac u Izraelu

Posle uspešno prebrođene prve prepreke najtalentovaniji dečaci Brodarca, zvanični šampioni Srbije, nastavljaju takmičenje u Omladinskoj Ligi šampiona. Sledeći rival dolaziiz Gruzije. Za mnoge nepoznanica, ali trenerski trio Milan Kuljić, Željko Kajaldžić i Zoran Šaraba uveliko analiziraju narednog rivala. Kao i u prošlom kolu Brodarac je najpre domaćin. 
Za mnoge je možda iznenađenje što je sledeći rival gruzijski Saburtalo iz Tbilisija koji je u prošlom kolu eliminisao tursku Bursu?!
- To je dokaz da su ozbiljna ekipa - kaže Kuljić - Slavili su u Turskoj sa 1:0, a revanš je bio baš uzbudljiv. Bursa nije realizovala penal, kasnije je povela, ali su uporni Gruzini izjednačili u 87.minutu i na taj način obezbedili dvomeč sa Brodarcem. 

Miloš Topalović
OPREZNO SA GRUZINIMA: Milan Kuljić


Kakav je prvi utisak kada je reč o sledećem protivniku?
- Najjednostavnije rečeno tipičan predstavnik dobro poznate stare sovjetske škole. Ekipa koja zna i hoće da igra. Nije atraktivan protivnik, ali je izuzetno čvrst, agresivan na protivničkoj polovini i ne dozvoljavaju rivalu da razvije igru. Poseduju par dobrih individualaca, a trojica su standardna u mladoj selekciji Gruzije. Reč je o bekovaima i centarforu. Mislim da sve ekipe koje su u drugom krugu imaju određen kvalitet.
Kojim bi rezultatom bili zadovoljni u prvoj utakmici?
-Svaka pobeda, bez primljenog gola, pošto je to tek "prvo poluvreme". Trenutno se ne zanosimo i ne razmišljamo u tom pravcu. Bez obzira na rezultat prve utakmice svesni smo da će imati da se igra još najmanje 90 minuta. To smo najbolje osetili u Izraelu gde smo pobedili golom Babovića. Uslovno rečeno imali smo slabiji rezultat (1:1), ali smo trijumovali u gostima. 
Kadrovska situacija?
- Na našu sreću nemamo suspendovanih igrače, ali par mladića se žali na povrede. Uz pomoć lekarske ekipe učinićemo sve da i oni budu u konkurenciji za tim. 
U slučaju da se eliminiše Saburtalo tek sledi pravo "rešeto"?
- Da, pošto sledi ukrštanje i samo jedna utakmica sa ekipama koje su u grupnoj fazi, a reč je o omladinskim timovima klubova koji igraju Ligu šampiona. Postoje dva kostura u OLŠ. Ekipe u grupnoj fazi i šampioni država. U tom delu je Brodarac. Ako prezimimo u Evropi ukrštamo se sa nekom od drugoplasiranih ekipa, a to je sigurno neko od zvučnih imena. Ipak, ako je sjajan seniorski pogon to ne znači i da su omladinci tih klubova bauk. Elitno takmičenje za nas je veliki izazov i nema predaje. Svemu se radujemo, ali najpre moramo da se izborimo sa Gruzinima. Idemo korak po korak i to je jedino ispravno razmišljanje u fudbalu.

Miloš Topalović
JUNAK POBEDE NAD MAKABIJEM: Matija Babović


Koliko je zanimljivo takmičenje govore i sledeće Kuljićeve reči:
- Liga šampiona je puna uzbuđenja i neizvesnosti. Na papiru su Bursa i Makabi iz Haife bili favoriti, ali teren je pokazao nešto drugo - koplja će ukrstiti Bordarac i Saburtalo.

Termini
Brodarac svoje mečeve igra 1. i 22. novembra

Druga runda (29, 31. octobar i 1. novembar - 21. i 22. novembar)

Zimbru Moldavija - Molde Norveška
Lokomotiva Hrvatska - Željezničar BiH    
Inter Italija    - Esbjerg Danska    
Legia Poljska - Ajaks Holandija
Brodarac Srbija - Saburtalo Gruzija    
Šahtjor S. Belorusija - Nitra    Slovačka
Krasnodar Rusija - Honved    Mađarska
Sparta Češka - Salcburg Austrija    

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online