Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.11.2017.
02:24
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Kaluđerović za "Vesti": Sreća zbog golova, žal za pobedama

Četiri kola - tri gola Andrije Kaluđerovića. Iskusni srpski internacionalac dokazao je golgetersku klasu već na startu šampionata Australije i pokazao da je veliko pojačanje Velingtona, jedinog kluba sa Novog Zelanda koji igra elitnu A ligu.

wellingtonphoenix.com
Andrija Kaluđerović (desno) proslavlja gol sa saigračima

Posle gola šampionu Sidneju, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde postigao je dva pogotka protiv nekadašnjeg kluba Brizbejna. Ali ni vođstvo od 3:0 posle 20 minuta nije bilo dovoljno da se obezbedi prva pobeda u sezoni. Gosti su preko iskusnog Italijana Masima Makaronea uspeli da stignu do boda. Osećanja Kaluđerovića su pomešana.

Druženje sa Ninkovićem

Već u drugom kolu šampionata Australije bio je srpski derbi, Sidnej - Velington. Miloš Ninković je slavio 3:2, a Andrija Kaluđerović je postigao prvenac u dresu Velingtona.
- Posle meča bili smo na večeru, ispričali se, dobro je da nisam sam u ligi, uvek je dobro imati zemljaka u blizini. I Ninković igra odlično na startu sezone. Drago mi je da sam postigao prvi gol u Sidneju. Video sam da je bilo mnogo Srba na tribinama - istakao je napadač Velingtona, koji je trenutno treći strelac A lige.

- Ne mogu da bude zadovoljan i pored postignutih golova. Svi smo u klubu razočarani jer nismo pobedili. Poništen nam je i četvrti gol. Ostaje velika žal jer igramo dobro, ali nikako da to materijalizujemo sa tri boda. Imamo samo krizu rezultata. Odlično smo igrali u Sidneju protiv šampiona, poraženi 3:2, ali smo ostavili dobar utisak. Svi verujemo da će uskoro da nam krene - kaže Kaluđerović za "Vesti".

Dva gola protiv Brizbejna, jedan glavom već u prvom minutu, drugi posle odlične akcije.

- Prvi gol je bio zaista lep. Dobio sam dobru loptu, nadvisio rivala i glavom parabolom matirao golmana. Kod drugog pogotka dobro sam ispratio akciju tima, dobio odličnu loptu od Krišne i realizacija nije izostala. Zadovoljan sam formom, dobro sam se uklopio, samo još da počnemo da pobeđujemo. Cilj ostaje isti, želimo da budemo među prvih šest ekipa i izborimo plej-of.

Kaluđerović je u Velingtonu tek nešto manje od dva i po meseca.

- Ono što je najvažnije je da imam poverenja ekipe, trenera. Kad to imam, onda su tu golovi. Kad nema toga, brzo sam odlazio. Zato sam i promenio toliki broj klubova. U Velingtonu se odlično osećam, navikao sam i na grad. Veoma je lep, pogotovo kada je sunčano.

Sidnej je šampion, ali trenutno lider je Melburn Siti.

- Ne znam zaista kako je Melburn prvi. Nas je dobio iz slobodnog udarca, ali nije mi ostavio neki jak utisak. Mislim da je to samo sticaj srećnih okolnosti. Sidnej je i dalje najbolji i prvi favorit za krunu - zaključio je Kaluđerović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online