Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
21:03
M. Topalović - Vesti A

"Vesti" u Beču: Simonović: Familijarna proslava plasmana na Mundijal

Navijači iz Florizdorfa će autobusom direktno na parking stadiona "Ernst Hapel"

Miroslav Todorović
Trud se isplatio: Dragan Simonović sa ulaznicama za Austrija-Srbija

Dragan Simonović iz Bresnice, dela Kragujevca, na vreme je stupio u akciju i kupio 28 ulaznica za utakmicu Srbija-Austrija. Nije bilo lako, ali trud se isplatio.

Gastonom po stuci okušao se u mnogim poslovima tokom rada u Beču u kome je od 1990.godine.

- Majka je odrasla u austrijskoj prestonici gde su još otac i sestra. Počeo sam kao konobar i radio u elitnim hotelima. Kansije sam bio šef vozova koji su išli u Nemačku, Švajcarsku, i Francusku. Sledeća stanica bio je AMS biro za zapošljavanje, a od 2012. vlasnik sam benzinske pumpe iz nemačkog lanca "OIL. Bio je to period života u kome sam morao da donesem odluku: gastronomija ili rizik, koji se na kraju isplatio.

Dragan se može podičiti savremenim šopom, autoperionicom, kladionicom sa elektronskom uplatom, bistroom, letnjom baštom...Zanimljiv kompleks u 21.becirku-Florizdorfu.

-Ujedno, to je mesto gde se okuplja veliki broj Srba. Zdušno navijamo za naše reprezentativne selekcije i često je atmosfera kao na stadionu.

Odatle je i potekla ideja da se organizovano ide na meč Austrija-Srbija.

-Preuzeo sam na sebe obavezu da nabavim karte. Popunio sam formular sa preko 100 pitanja i najzad došao do 28 ulaznica.Najskuplje su 64 evra, ali ima i jeftinijih za decu. Kada sam pitao za popust, zbog tog broja, dobio sam negativan odgovor. Sve se odigralo pre mesec dana kada više nije bilo karata za "srpski sektor" pa ćemo u blok E. Koliko je utakmica značajna govori i podatak da će sa nama i pripadnice lepšeg pola. Konkretno, idem sa suprugom i sinom (8) dok je ćerkica (3) mala za gužvu koja se očekuje. Ubeđen sam u trijumf "orlova" i overu plasmana na Mundijal u Rusiji 2018.godine.

Ustvari, sa "OIL" pumpe će krenuti oko 40 Srba!

-Ima još ljudi iz 21.becirka koji idu na utakamicu pa smo iznajmili autobus. Srećna okolnost je da naš poznanik Aleksandar Petrović ima turistički biro i održava linije po celoj Austriji. Poseduje autobuse i specijalnu propustnicu pa ćemo direktno na parking stadiona "Ernst Hapel". Sa moje pumpe put stadiona krećemo u petak u 17.30 časova.

Miroslav Todorović
Snašao se na vreme: Dragan Simonović

Simonović otkriva još jednu zanimljivost.

-Spomenuti Pavlović biće na neki način domaćin i rukovodstvu FS Srbije. Sutra ih čeka na aerodromu i obaviće transfer do hotela. 

Dragan je kao zalog dao dve štedne knjižice i odlično posluje. Od Austrijanca, prethodnog vlasnika koji je otišao u penziju, otkupio je inventar i bacio se u biznis. U Beču samo dva Srbina imaju svoje pumpe. Tu je i zanimljiv vozni park.

-Ovde je dozvoljeno da se na jednu tablicu regustruju tri automobila-ponosno kaže.

Miroslav Todorović
Svi u blok E: Simonović i društvo najavljuju bučno navijanje svih 90 minuta

Rasprodaja karata

Razočarani igrama svoje reprezentacije brojni Austrijanc,i koji su ranije kupili karte, sada ih prodaju!

-Mreža "Willhaben" prepuna je oglasa-pokazuje nam Dragan-Nude se paketi od tri karte za 150 evra,a pojedinačno su ih koštale 64 evra. Pokušavaju na sve načine da izvuku deo novca. To je dobro došlo Srbima koji su u poslednji čas pronašli način i vreme da odu na utakmicu. 

Ovo je povoljniji način u odnosu na ponude koje daju Srbi na društvenim mrežama pošto se, verovatno, radi o tapkarošima.

 
Padaju cene karata na oglasnim mrežama

Srpski "korteo" u Beču

Goran, jedan od vođa navijača Crvene zvezde u Beču, organizuje veliku grupu Srba koji će put Pratera.

-Koliko sam čuo reč je o nekoliko hlijada navijača-kaže Dragan-Okupiće se na Šveden trgu i ulicama Beča krenuti ka stadionu. Sigurno će to biti nezaboravan doživljaj za aktere, ali i žitelje Beča koji, ubeđen sam, takav" korteo" još nisu videli.

 
Obaveštenje i poziv
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online