Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
15:11
M. Topalović - Vesti A

"Vesti" u Beču: Batričević - Tradicija je na našoj strani

Slobodan Batričević, srpski trener u Beču, reportira pred utakmicu Austrija - Srbija

M. Todorović - Vesti
Oprez uvek neophodan: Slobodan Batričević

Sada već davne 1985.obreo se Slobodan Batričević u Austriji. Prethodno je igrao za BASK i u slavnoj generaciji OFK Beograda. Trenutno je na kuipi ekipe Štadlau koja se takmiči u regionalnoj (trećoj) ligi Austrije.

Nije prvi put da Srbija igra u Austriji od kada je žitelj prelepe zemlje Batričević.

- Tradicija je na našoj strani. Uvek smo ostvarivali dobre rezultate, a trenutno je takva situacija da su "orlovi" vleiki favoriti - jasan je i iskren Batričević.

Optimizam među našim ljudima u Beču i Zapadnoj Evropi gradi se na zajedništvu, formi i igračkom kadru tima Slavoljuba Muslina. S druge strane Austrija je u velikom problemu.

- Srbija odavno nije bila moćna kao u ovim kvlaifikacijama, dok je u Austriji sve suprotno. Žargonski rečeno "ispumpali" su se posle odličnih igara i uešća na EURO. Tada su se prvi put plasirali kroz kvalifikacije, jer su prethodni put bili domaćini. Sve je to zasluga sjajnog trenera Švajcarca Kolera, ali nestalo je euforije i usledio je pad. Ipak, odlazeći sleketor kaže:

- Ostale su još dve utakmice i to je prilika da se časno rastanemo.

Problem zbog parkinga

Batričević je planirao da gleda utakmicu Austrija-Srbija, ali naglo je morao da promeni plan.

- Raspored šampionata je takav da u petak od 18.30 igramo u Bruku pored Parndorfa i fizički ne mogu da stignem. Možda u nekom delu utakmice, ali ne bi imao gde da se parkiram jer će Srbi preplaviti Prater tako da se ne bih upuštao u tu avanturu.

Dok razgovaramo o predstojećoj utkamici, Batričević ima i ekskluzivu:

- Bilo kako bilo za Srbe je danas stigla još jedna dobra vest. Austrijanci su odobrili dodatne ulaznice na "srpskom sektoru" po ceni od 32 evra. Tek sada će da krene navala pošto je bilo dosta ljudi, koji nisu smeli da razikuju i kupuju ulaznice dok ne saznaju rapored na poslu.

Kad se govori o nasledniku selektora Kolera Batričević ima teoriju:

- Ljudi iz FS Austrije se ne oglašavaju, ali imam utisak da će prvi pik biti domaći stručnjak. Osećam da je to Peter Šteger koji je na klupi Kelna, ali kako sada stvari stoje dani su mu odbrojani, posle sjajne sezone. Utakmica protiv Srbije možda je početak nove ere. javvnost je nezadovoljna otkazima brojnih reprezentativaca, ali moramo biti oprezni. U napadu su Janko, Gregorič i Burgštaler i mogu da stvore doređene probleme.

Batričević je prvi trener Štadlaua, ali i direktor omladinske škole. Svaki trenutak je na terenu i koristi priliku da svim uzrastima prenese bogato znanje.

- Klub je osnovan 1913.i ima zaista bogatu tradiciju. Prošle godine je osvojio četvrto mesto, ali je otišao predsednik i sponzor tako da je usledio pad. Sada je borba za opstanak realnost. 

Selidba iz Horna

Batričević je prošlu sezonu proveo u Hornu, gde je vodio omladince. Pozana ekipa iz grada udaljenog 80 km od Beča ispala je u treću ligu i nastali su problemi.

- Tako je na zapadu-kaže Batričević-Po selidbi u niži rang presušili su izvori finansiranja i automatski je ugašem omladinski pogon i morao sam da potražim novi izazov.

Reč je o poluprofesionalnim igračima, a ima ih i iz Srbije.

- Stojiljković, Milićević, Soljankić, Milosavljević...ima ih iz eks Jugoslavije i sa šireg prostora Balkana. Klub finansiraju privatnici iz kraja, a to je 22.bečki becirk-Donauštat.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online