Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
15:36
Vestionline, Tanjug A

Mitrović: Krenuli smo od nule, pred nama su najvažnije utakmice u poslednjih šest godina

Srpski fudbalski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Vladimir Stojković poručili su da su dugo čekali šansu kakva im se pruža u Beču i da su svi u ekipi jako motivisani da pobede Austriju i direktno se plasiraju na Mundijal u Rusiji.

M. Todorović - Vesti
Naš prvi napadač je uveren u uspeh

- Ulazimo u ovu utakmicu isto kao i svaku, čvrsto smo na zemlji i nećemo da dozvolimo da nas uhvati euforija. Učinićemo sve da pobedimo i plasiramo se na Mundijal. Ovo smo dugo čekali, motivisani smo i želimo da napravimo odlučujući korak - rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Napadač Njukasla, uprkos tome što je propustio poslednje četiri utakmice zbog suspenzije i odlukom menadžera Rafaela Beniteza, naglašava da je fizički i psihički spreman da nastavi sa golovima u nacionalnom timu.

- Krenuli smo od nule, sa novim stručnim štabom, bili smo sve bolji i bolji, svi u ekipi znaju šta rade. Napravili smo puno stvari i otkad sam u reprezentaciji atmosfera nikad nije bila bolja. Pred nama su najvažnije utakmice u poslednjih šest godina i nadam se da ćemo protiv Gruzije proslaviti plasman na Mundijal.

Mitrović ističe da u ostrvskom sudaru između Iraca i Velšana u borbi za drugo mesto veće šanse daje Ircima.

Golman Partizana Vladimir Stojković kaže da ekipu čeka težak zadatak u Beču, uprkosu brojnim otkazima austrijskih reprezentativaca.

- Na dobrom smo putu, raste nam samopouzdanje, na korak smo od cilja jer imamo dve šanse. Spremni smo da sav posao završimo u Beču, neće biti lako, nedostaje im igrati dosta igrača, ali ne verujem da su zamene slabije od od prvog tima.

Stojković očekuje da će i navijači biti od velike pomoći.

- Navijači mogu da nam budu vetar u leđa, pola stadiona će biti uz nas. Prija nam ta atmosfera, posebno što će biti puno gastajbajtera i imaće veliku želju da nas vide, očekujem pravi fudbalski ambijent.

On je potvrdio je da je sanirao povredu i da je potpuno spreman.

- Nema opuštanja u Beču, pun stadion nas čeka, velika važnost i znamo koliko nam ova utakmica donosi. Živeli smo za ovaj meč.

Nastavku serije golova nada se i Mijat Gaćinović, strelac dva gola na dve utakmice za državni tim.

- Bilo bi lepo da nastavim seriju golova. Poznajem Austrijance, protiv dosta njih igram u Bundesligi. Svestan sam da nas očekuje teška utakmica i tako svi moramo da razmišljamo - zaključio je krilni napadač Ajntrahta iz Frankfurta 

Na pitanje da li bi sva trojica više voleli da imaju ispraćaj u Rusiju ili doček, Stojković i Gaćinović su poželili doček, dok je Mitrović ostao suzdržan jer želi prvo plasman.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se u petak u Beču na "Ernst Hapelu" (20.45), a tri dana kasnije Gruzija dolazi u Beograd.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online