Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
11:42
Tanjug A

Liga šampiona: PSŽ i Bajern pod svetlima Pariza, Čelsi u paklu Madrida

Drugi dan 2. kola Lige šampiona donosi dva derbija, Čelsi gostuje Atletiku u Madridu, a najveća pažnja biće uperena u svetlosti Pariza gde se sastaju PSŽ i minhenski Bajern.

EPA/Juan Carlos Hidalgo
Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone

Sudar titana i glavnih favorita za trofej je ujedno i duel dve različite filozofije kluba, Parižani ulaganjem ogromnog novca žele da naprave momentalni uspeh i postanu stabilni kao što je decenijama Bajern, a baš ljudima iz Bavarske se takve metode ne sviđaju. Atmosfera unutar obe svlačionice je narušena, glavne zvezde PSŽ-a Nejmar i Edinson Kavani su u svađi oko uloge vođe, javno nezadovoljstvo izraženo je i na drugoj strani od Roberta Levandovskog, Franka Riberija i Tomasa Milera koji su kritikovali trenera Karla Anćelotija, a teren "Parka prinčeva" je sutra pravo merilo gde će moći da "pričaju".

Veliko uzbuđenje se očekuje i na novom stadionu u Madridu "Vanda Metropolitano", na kojem fudbaleri Atletika protiv Čelsija premijerno nastupaju u Ligi šampiona. Novi ciklus kreće za izabranike Dijega Simeonea u pohodu na krajnji cilj - titulu prvaka Evrope, pa će svih 68.000 mesta dati podršku Atletiku da napravi korak više u odnosu na poraze u finalima 2014. i 2016. godine i to od ljutog rivala Reala.

- Što više navijača se prilagodi i pruži buku, stadion će biti još bolji. Kada se oni čuju, atmosfera je neverovatna - rekao je Simeone pred duel sa londonskim timom, u trenutku kada se upravo napadač Čelsija Dijego Kosta vraća u Atletiko od zime.

Koliko Atletiku znači podrška navijača na svom terenu govori i da je u poslednje 23 utakmice u Ligi šampiona ostvario 18 pobeda, četiri remija i samo jedan poraz, a čak 18 puta je mreža tog tima ostala netaknuta. Upravo je Čelsi izborio jedan remi pre tri godine u polufinalu, ali je Atletiko prošao dalje zahvaljujući trijumfu u revanšu 3:1.

Od ostalih sutrašnjih susreta, Barselona gostuje u Lisabonu ekipi Sportinga, Mančester Junajted u Moskvi protiv CSKA, a Juventus dočekuje Olimpijakos.

Liga šampiona - sreda

Grupa A: Bazel - Benfika, CSKA Moskva - Mančester Junajted.
Tabela: Mančester Junajted 3, CSKA 3, Benfika 0, Bazel 0.
Grupa B: Pari Sen Žermen - Bajern, Anderleht - Seltik.
Tabela: Bajern 3, PSŽ 3, Seltik 0, Anderleht 0.
Grupa C: Karabag - Roma, Atletiko - Čelsi.
Tabela: Čelsi 3, Roma 1, Atletiko 1, Karabag 0.
Grupa D: Juventus - Olimpijakos, Sporting - Barseona.
Tabela: Barselona 3, Sporting 3, Olimpijakos 0, Juventus 0.
Osim utakmice Karabag - Roma, koja je na programu sutra od 18 časova, mečevi počinju u 20.45.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online