Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.09.2017.
16:11 >> 22:53h
Vestionline A

Kvalifikacije za SP: Senzacija u Tuluzu, Belgija se plasirala na SP i napravila uslugu Bosni (VIDEO)

Uz devet ranije planiranih mečeva kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u nedelju je odigran i ostatak duela Hrvatske i samoproglašene države Kosovo, koji je prekinut u subotu zbog jake kiše koja je padala u Zagrebu. Prvi putnik na Svetsko prvenstvo iz evropskih kvalifikacija je selekcija Belgije

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Domagoj Vida prelomio meč na "Maksimiru"

Daleko teže nego što je bilo ko mogao da pretpostavi, s obzirom na to da je u prvom meču ove dve selekcije bilo 0:6, “kockasti” su došli do trijumfa golom Domagoja Vide u završnici meča. Hrvatske se tako vratila na prvo mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova, odnosno dva više od Ukrajine i tri više od Islanda.

Grupa I: Hrvatska - “Kosovo” 1:0 (VIda 74)

Standings provided by Sofascore LiveScore

U grupi A Švedska je lagano izašla na kraj sa Belorusijom koju je na njenom terenu savladala sa čak 4:0 i tako preuzela prvo mesto, makar dok Francuzi ne odigraju svoj meč. To nije išlo na ruku Holandiji koja je savladala Bugarsku i pretekla je na tabeli, ali su ispred ostali Francuzi i Šveđani. “Trikolori” se jesu vratili na vrh, ali imaju samo bod više od Šveđana nakon što su odigrali senzacionalnih 0:0 sa Luksemburgom i to samo tri dana nakon što su do vrha napunili mrežu Holandije.

Grupa A: Belorusija - Švedska 0:4 (Forsberg 18, Niman 24, Berg 37, Grankvist 84pen), Holandija - Bugarska 3:1 (Proper 7, 80, Roben 67 - Kostadinov 69), Francuska - Luksemburg 0:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reprezentacija Farskih ostrva doživljava pravu renesansu pošto je došla do kote osam nakon trijumfa protiv Andore od 1:0. Portugalija je uspela da osvoji sva tri boda u duelu sa Mađarskom i tako je ostala u trci sa Švajcarskom koja prvi tim sa osam pobeda nakon što je savladala i Letoniju. Zanimljivo je da ni sa maksimalnih 24 boda “sajdžije” i dalje nisu siguran putnik na Mundijal.

Grupa B: Farska ostrva - Andora 1:0 (Sorensen 31), Mađarska - Portugalija 0:1 (Andre Silva 48), Letonija - Švajcarska 0:3 (Seferović 9, Džemaili 55, Rodrigez 58pen).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Estonija je u samoj završnici uspela da dođe do trijumfa protiv Kipra i tako spreči današnjeg rivala da se priblići drugoj poziciji u grupi i eventualnom baražu za plsaman na SP. Belgija je trijumfom protiv Grčke u Atini postala prva evropska selekcija, uz domačina Rusiju, koja će igrati na Svetskom prvenstvu pošto je stekla nedostićnu prednost u odnosu na večerašnjeg rivala i Bosnu i Hercegovinu. Komšije su očekivano savladale Gibraltar u gostima i sada imaju bod više od Helena na dva kola pre kraja kvalifikacija.

Grupa H: Estonija - Kipar 1:0 (Kait 90+2), Grčka - Belgija 1:2 (Zeka 73 - Vertongen 70, Lukaku 74), Gibraltar - Bosna i Hercegovina 0:4 (Džeko 35, 85,  Kodro 65, Lulić 83).

Standings provided by Sofascore LiveScore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online