Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.08.2017.
14:24
Tanjug A

Terzić: Niko nije na prodaju!

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić prethodna dva meseca ocenio je kao najuspešnije u poslednjoj deceniji, posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, ali i da ne želi da se zaustave na tome već da prezime na međunarodnoj sceni.

A. Čukić - Vesti
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

- Ispunili smo obećanje i ostvarili san čekan 10 godina da Zvezda uđe u Ligu Evrope. Zadovoljstvo je veliko, ušli smo skromno u taj projekat, pokazali smo da smo napravili kvalitetan tim sa trenerom Milojevićem koji ima pobedničku crtu. Sa pravom očekujem da, bez obzira na prejaku grupu, prezimimo u Evropi - rekao je Terzić.

On je naglasio da neće biti odlazaka i da su odbijene ponude za Ričmonda Boaćija u iznosu od četiri miliona, Gelora Kangu tri miliona, kao i Mičela Donalda i Uroša Račića od 1,5 miliona evra.

Od UEFA "kolača" ostaje oko 500.000 evra

Terzić je rekao i kako će biti podeljena zarada od plasmana u Ligu Evrope.

- Dobili smo 3,2 milioma evra, menadžeru Ćalasanu moramo da isplatimo 1,5 miliona, a igračima za nagrade ide 1,2, što znači da klubu ostaje 500.000 evra. Pored toga, dobićemo od "Gasproma" još 240.000 evra kao nagradu - istakao je Terzić.

U Crvenoj zvezdi očekuju da prihod od ulaznica u grupnoj fazi Lige Evrope bude između 1,5 i dva miliona evra.

Takođe, Terzić je naglasio da je sadašnji dug oko 33,5 miliona evra, a da bi novim kreditom koji bi bio usmeren ka rešavanju obaveza prema "Agrobanci" bio 26 miliona.

- Odbili smo sve ponude, nijedan igrač ne može da ide. Ne znam šta treba da se uradi da nas neko napusti. Želimo sa najjačim sastavom pokušamo da prođemo dalje u Ligi Evrope. Veliki novac smo mogli da dobijemo, pravi izazov je bio, zbog dugova i infrastrukturnih radova, ali smo odbili. Biće besparice i muke, ali navikli smo na to ovih godina.

On je dodao da će klub ponuditi nove ugovore Geloru Kangi, Mičelu Donaldu, Damijanu Le Taleku i Slavoljubu Srniću i da bi trebalo da se napravi dogovor.

- Do kraja nedelje obavićemo razgovore sa svima. Što se tiče Kangine plate, nismo još došli do toga, to ćemo u subotu. Kanga zaslužuje, pokazao je da zna, ali moramo da vodimo računa o balansu i dobroj atmosferi, ne smemo da kvarimo. Imamo limite koje nećemo prelaziti.

Sa trenerom Vladanom Milojevićem oko nove saradnje neće biti problema kada dođe pravo vreme.

- Imamo sjajnu saradnju, Milojević je presrećan u Zvezdi, a i mi sa njim. Stvari neka idu svojim tokom i ne može da dođe do zastoja kada bude vreme za to.

Terzić je potvrdio da više neće biti pojačanja jer je ekipa dobro popunjena na svim pozicijama.

- Konstatovali smo da nam ne trebaju novi igrači. Razmišljali smo o mogućim novajlijama, ali s obzirom da nikoga ne prodajemo nema potrebe za njima. Dolaskom Krstičića zaključili smo prelazni rok. Mnogi igrači nam se nude, oni koji su nam odbijali u julu, svesni šta sada nosi dolazak u Zvezdu. 

Terzić je izrazio zadovoljstvo što će Arsenal, BATE i Keln da gostuju u Beogradu.

- Počinjemo da ličimo na Zvezdu od pre 20 ili 25 godina, uspeli smo da dovedemo Keln i Arsenal u Beograd, vraćaju se sećanja. Pretiti Arsenalu bilo bi neozbiljno, iako mu neće biti lako na "Marakani". Da više nikog ne pobedimo, ovo je istorija, ali verujemo da možemo da savladamo BATE i Keln - naglasio je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online