Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.07.2010.
14:33 >> 15:55h
Vestionline A

Antić: Odluka FIFA atak na srpski fudbal!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izrazio je nevericu zbog suspenzije od četiri utakmice koju mu je FIFA izrekla zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Australijom na Mundijalu u Južnoj Africi i dodao da je to atak na srpski fudbal.

Podsetimo Disciplinska komisija FIFA je kaznila srpskog stručnjaka sa 14.000 švajcarskih franaka i suspenzijom od četiri meča, koju će Antić morati da odradi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Tokom dugogodišnje trenerske karijere vodio sam klubove u domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i reprezentaciju, i nikad nisam bio isključen niti kažnjen", naveo je Antić u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

"Kod svojih igrača uvek sam insistirao da iskažu sportsku kulturu na terenu, kao i da poštuju protivnika i sudije. Upravo zbog toga želim da iskažem nevericu i nezadovoljstvo izrečenom kaznom, koju smatram neprimerenom i nezasluženom", dodao je selektor "orlova".

Antić je rekao da suspenziju vidi kao napad ne samo na njega, nego i na ceo srpski fudbal.

"Na utakmici Srbija-Australija gospodin (sudija Horhe) Larionda je napravio više grešaka na štetu našeg tima koje su direktno uticale na konačan rezultat i dalji plasman reprezentacije na Mondijalu. Malo je čudno da neki posle očiglednih sudijskih grešaka dobijaju izvinjenja, a neki drakonske kazne", naglasio je Antić.

Srbija je od Australije, 23. juna u Nelspruitu, izgubila sa 1:2, a Larionda je u samom finišu meča propustio priliku da dosudi očigledan penal za "orlove" zbog igranja rukom Tima Kejhila u kaznenom prostoru. Da je Srbija dobila penal i iskoristila ga, prošla bi u osminu finala.

FIFA nije precizirala zašto je kaznila Antića, ali je selektor još u Južnoj Africi rekao novinarima da je sudiju opsovao na španskom.

"Opsovao sam sudiju na španskom, jer nije bio na nivou važnosti naše utakmice protiv Australije", rekao je tada Antić.

Antić traži suočavanje sa Lariondom!

Izvora blizak selektoru Radomiru Antiću saznao da će iskusni stručnjak zatražiti od FIFA suočavanje sa urugvajskim sudijom Lariondom.

"Posle utakmice s Australijom, selektor je samo razdvajao sudiju od igrača, koji su bili ozlojeđeni zbog loše arbitraže i nedosuđenog penala za Srbiju. Međutim, Larionda mu nije dao ni žuti ni crveni karton, iako ima pravo to da učini čak i po završetku meča. Zbog toga je Antić odlučio da od disciplinske komisije zatraži suočavanje s Lariondom", otkrio je izvor blizak Antiću, a piše 'Press'.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online