Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.08.2017.
13:15
Tanjug A

Đukić o odlasku Leonarda: Ima ona priča o mudracu i kravi

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić je rekao da veoma poštuje Voždovac, ali da očekuje da njegov tim uz pravi pristup i motivaciju nastavi pobednički niz u Superligi Srbije.

M. Topalović
Trener Partizana Miroslav Đukić

- Pred nama je težak meč protiv ozbiljne ekipe koja voli da ima posed i loptu, kao i mi. Biće otvorena borba, lepa utakmica, uzbedljiva i verujem neizvesna. Imamo veliki motiv da pobedimo - rekao je Đukić.

On ne beži od uloge favorita, ali naglašava da crno-beli takvu ulogu moraju da opravdaju na terenu.

- Partizan je uvek favorit, ali moramo na terenu da odradimo. Ne bežimo od toga, igraćemo ofanzivno sa željom da vodimo utakmicu, ali nije uvek lako. Nema kalkulacija, idemo na pobedu.

Đukić je najavio određene promene u sastavu sa ciljem da odmori pojedine igrače od jakog ritma.

- Biće rotacija, pred nama su važni mečevi i dokle god možemo pokušavaćemo da odmorimo igrače kako bismo bili sveži. Nije lako, ali pokušavamo da "izmerimo". Biće promena, najbitnije je da se to ne oseti.

Prema njegovim rečima ekipa mora maksimalno ozbiljno da shvati sve rivale, bez obzira o kome je reč.

- Problem srpskog fudbala je u našim glavama, u svaki meč mora da se uđe kao da je preko puta Real Madrid. Samo tako možemo da stvorimo pravi stav i da napredujemo. Tako se stvara automatizam i to zahtevam od svojih igrača.

Đukić se osvrnuo na fizičko stanje najvećeg pojačanja Sejdube Sume.

- Suma? Svakim danom je sve "sumarum". Poboljšava se svakim danom sve više, nije prošao pripreme i treba mu vremena, ali ne treba ga preoterećivati - rekao je Đukić i pohvalio formu Leandrea Tavambu, ali i ujedno upozorio da može još bolje igre da pruža. 

Đukić je na interesantan način objasnio njegovo viđenje sitacije oko odlaska Leonarda da Silve Souze u Al Ain iz Saudijske Arabije za četiri miliona evra.

- Ispričaću vam jednu priču.. Došao je mudrac sa svojim učenikom na planinu sa tri kućice i pitao žitelje od čega žive. Odgovorili su mu da imaju kravu i da žive od njenog mleka i svega ostalog šta nudi, kao i da im je sve u životu. Mudrac kada je odlazio sa planine kaže svom sledbeniku da gurne kravu u provaliju i to ovaj uradi. Učenika je mučila savest i posle 15 godina se vrati u selo i vidi da je sve asfaltirano, mnogo velikih kuća, raskoš, pa je pitao žitelje kako se sve razvilo i dobio odgovor da su zbog gubitka krave morali da razvijaju druge aktivnosti, trgovinu i da su uspeli u životu. Tako je i kod nas, Leonardo je veliki igrač, ali je i Partizan veliki, moramo dalje - zaključio je Đukić uz osmeh.

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se sutra od 20 časova na stadionu u Humskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online