Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.08.2017.
18:10 >> 22:20h
Vestionline A

Tavamba doneo nove bodove Partizanu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana upisali su i treću pobedu u domaćem šampionatu pošto su u meču 3. kola kao gost savladali Spartak u Subotici sa 1:0 golom Tavambe u 20. minutu.

M. Todorović
Tavamba je doveo Partizan u vođstvo

Odluka čelnika lige da početak utakmice bude pomeren za sat vremena u odnosu na prvobitni termin pokazala se kao logičan potez pošto je i u 19 sati na severu Srbije bilo prilično toplo što je u dobroj meri uticalo i na kvalitet igre.

Nije bilo lako ni disati danas u Srbiji, a kada se tome doda i trčanje za loptom onda se dobija još teža kombinacija. U takvim uslovima nešto bolje su se snašli igrači Partizana koji su u drugom delu prvog poluvremena stvorili tri stoodstotne šanse od kojih su iskoristili prvu preko Tavambe.

Na kraju će se ispostaviti da je to bio i detalj odluke pošto Subotičani nisu ni došli do prave šanse za izjednačenje, odnosno imali su samo nekoliko udaraca sa distance, a kada bi lopta išla u okvir gola Kljajić je odlično reagovao.

Tako sada Partizan uz Vojvodinu ima maksimalnih devet bodova, a jedino još može da im se priključi Crvena zvezda ako u poslednjem meču kola savlada Čukarički (poluvreme 1:0).

Spartak - Partizan 0:1 (0:1)

Tavamba 30  

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Stadion: Gradski u Subotici

Gledalaca: 5.000

Žuti kartoni: Ćalasan (Spartak)  

Spartak: Ostojić, Abaz (46 Torbica), Ćalasan, Hajdin, Ivanović (68 Čečarić), Jočić, Kerkez, Nikolić, Savković, Šimura, Stojković.  

Partizan: Kljajić, N.R. Miletić, Ćirković, Ostojić, El Munir, Jevtović, Everton, Suma (64 Đuričković), Pantić, Đurđević (81 Kosović), Tavamba (90+2 Jovanović). 

 

Superliga Srbije, 3. kolo, Petak: Napredak - Radnik 1:2 (Šljivić 39pen - Zlatanović 5, Mićić 61), Subota: Zemun - Radnički Niš 1:2 (Vučić 35 - Arsić 7, 9pen), Javor - Mačva 0:4 (Jeremić 61, Matić 69, 83, Jovanović 82), Mladost Lučani - Rad 2:1 (Pešić 3, Radivojević 14 - Volkov 45) , Vojvodina - OFK Bačka 1:0  (Malbašić 83), Voždovac - Borac 2:1 (Srećković 59, Perović 88 - Savić 28), Nedelja: Spartak - Partizan (Tavamba 30), Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (Pešić 20, 74, Stojković 81).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+3. minut - Utakmica je završena Spartak - Partizan 0:1, crno-beli su upisali i treću pobedu u domaćem šampionatu i imaju maksimalan učinak kao i Vojvodina
90. minut - Još tri minuta nadoknade u Subotici

77. minut - Kljajić ne dozvoljaval da lopta uđe u gol posle udarca Hajdina

70. minut - Još 20 minuta do kraja, crno-bečli sigurno brane stečenu prednost i vreba priliku da je duplira
64. minut - Đuričković je zamenio Sumu

58. minut - Bomba Stojkovića sa oko 30 metara, lopta ide pored gola

53. minut - Kakav pokušaj Tavambe, volej sa oko 25 metara, ali lopta ide tik iznad prečke

47. minut - Šansa za Đurđevića, ali nije uspeo da lobuje golmana 
46. minut - Utakmica je nastavljena, Torbica je promenio Abaza u domaćem timu

Prvo poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme, Spartak - Partizan 0:1, gosti zasluženo vode pošto su iskoristili jednu od tri velike šanse koliko su ih stvorili

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade izgubljenog vremene
41. minut - Oprobao je udarac Mile Savković, loptaide daleko od gola Partizana

39. minut - Kakva šansa za crno-bele, Đurđević je prosledio loptu Sumi, ovaj je predriblao golmana Spartaka, ali je posrnuo i nije imao snage da je gurne u gol

31. minut - Još jedna velike šansa za Partizan, Tavamba nije na vreme proigrao Đurđevića koji je bio u odličnoj poziciji za gol

30. minut - GOOOOOOOL, Partizan je poveo iz prve ozbiljnije akcije, Jevtović je izbacio Tavambu, a ovaj lobovao istrčalog Ostojića - 0:1

29. minut - Gužva u šesnaestercu Subotičana, izblokiran je Suma
Sudija Jovanović je pozvao jednominutni odmor kako bi se igrači okrepili. Vreme je izuzetno teško za igru i zbog toga ni jedni ni drugi nisu na svom nivou.
23. minut - Ostojić je probao posle kornera, nije bio ni blizu
20. minut - Za sada nešto bolji Spartak, ali nema pravih šansi ni na jednoj strani
11. minut - Ćirković otklanja opasnost ispred gola Partizana
7. minut - Opsana napad Spartaka, ali je Abaz bio u ofsajdu

3. minut - Atraktivan pokušaj Đurđevića, ali lopta ide pored gola

1. minut - Uz malo zakašenjenje utakmica je počela, sa centra su krenuli gosti

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online