Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.07.2017.
02:15
M. Topalović - Vesti A

FSS polovini ligaša gleda kroz prste

Ništa od promene sistema takmičenja u Superligi Srbije, iako su mnogi klubovi zagovarali tu varijantu. Ostaju plej-of i plej-aut, a posle regularnog dela sezone sledi još sedam kola doigravanja.

M. Todorović
Povratak u crno-beli dres: Danilo Pantić

"Provincijski Urugvaj" pojavio se na mapi fudbalske Superlige Srbije. Mačva bi trebalo da donese osveženje, kao Bačka prošle godine. Vratio se i Zemun posle godina previranja. Uz nove trenere u Partizanu i Crvenoj zvezdi to su najveće novine našeg šampionata.

Očekuje se i ozbiljnije učešće Čukaričkog koji nije uspeo da se dokopa ni plej-ofa 2016/17. Dočekali smo da se i u našem fudbalu aktivira otkupna klauzula. Čukarički je za 20.000 evra doveo Mudrinskog iz Spartaka.

Ako se zna da je Voždovac prošle godine odlučivao o tituli, a Lučanci prvi put izborili Evropu, treba očekivati sezonu sa dosta uzbuđenja.

Većina klubova menjala je šefove stručnog štaba. Kompletno rukovodstvo čačanskog Borca je u teškom periodu tranzicije. Nova klupska uprava na čelu sa Predragom Teofilovićem pokušava da sanira štetu izazvanu nagomilanim problemima koji su po odluci Arbitražnog suda FSS-a potegli akt Disciplinske komisije i blokirali licenciranje novih igrača.

- Nismo zatečeni, nismo zbunjeni, ali nije lako. Znali smo da će nas zateći tušta i tma briga oko raznih klupskih obaveza. Nekako smo izvojevali licence za 17 igrača, ali do ovoga časa ne mogu da vas obradujem boljim vestima. Još uvek smo pod blokadom licenciranja novih igrača. Pokušavamo to da rešimo, a problem su dugovanja iz minulog perioda - rekao je Teofilović, a nadovezao se Mirko Poledica, predsednik sindikata Nezavisnost:

Najviše mečeva

1. Vulićević Borac / Javor / Vojvodina / Partizan 193
2. P. Pavlović Napredak / Metalac / OFK / N. Pazar 185
3. Torbica Spartak 181
4. S. Marić Mladost / Borac / Sloboda / Radnički K. 171
5. V. Pavlović Bežanija / Javor / Vojvodina / Radnički N. 168
6. S. Ilić Partizan 180
7. Dar. Lazović Borac / Zvezda 159
8. G. Gogić Napredak / Javor / Jagodina / Zvezda 156
8. Ranković Smederevo / Sloboda 153
10. B. Trajković Hajduk / Vojvodina / Partizan 150

- Od 17 klubova samo je devet dobilo validne licence za takmičenje! Uz Borac u problemu su Radnik, Bačka, Rad, Spartak, Zemun i Mačva. Još 31. decembra 2016. morali su da dokažu da nemaju dugovanja i sledi klasično krivično delo, ukoliko počnu da se takmiče!

Po starom (lošem) običaju Vojvodina je ponovo menjala trenera. Ranije nego obično ispala je iz Evrope, ali to ne znači da će se mirno okrenuti domaćim zbivanjima. Štaviše. Posle Melega (dva čina), pojavio se "slučaj Trujić", pa suspenzija Kovačevića. Ko zna šta još možemo da očekujemo.

Gomilanje licenci

Napredak ima kumove (Sakić-Živković) na klupi, a poput Partizana (Đukić-Pandurović) dva trenera sa profi licencama!

Ova sezona bi mogla da bude istorijska za crno-bele koji bi u slučaju da se okite šampionskom titulom po prvi put u istoriji prestigli Zvezdu. Činilo se da su i favoriti, pre svega jer su očuvali kostur tima i doveli Sejdubu Sumu - u transferu koji je najveći u istoriji kluba iz Humske.

Međutim, kladionice ne misle tako. Po njima - Zvezda je favorit za osvajanje titule! Kvota na crveno-bele je 1,80, dok je na Partizan 2,20.

Ovakav odnos kvota je bio i prethodne sezone u korist Zvezde, ali su crveno-beli tada branili titulu šampiona. Iza njih sledi Vojvodina sa kvotom 20, iako je u novosadskom superligašu trenutno rasulo.

Na Radnički i Čukarički kvota je čak 80. Dok je za Nišlije donekle očekivano, "brđani" su po kvalitetu svakako zaslužili da na njih bude manja. Pogotovo što su trenutno jedini tim koji može da se ugura između večitih.

Zatim slede Napredak i Mladost sa kvotom 250, Zemun - 500, a na ostale timove je kvota 1.000.

Golgeteri

1. Kaluđerović OFK / Rad / Zvezda / Vojvodina 61
2. Dijara Partizan 56
3. Mrđa Vojvodina / Zvezda 54
4. Milijaš Zvezda 50
5. Bojović Čukarički / Jagodina / Vojvodina / Mladost 45
6. Spalević Radnički K / Donji Srem 39
7. Umaru Zvezda / Vojvodina / Partizan 38
8. Katai Vojvodina / Zvezda 37
9. Ranđelović Bežanija / Sloboda 35
10. Odita Partizan / Javor / Voždovac / Mladost 32

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online