Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.07.2010.
22:27 >> 23:09h
Vestionline A

Holandija u finalu Mundijala

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je večeras u polufinalu pobedila Urugvaj rezultatom 3:2 (1:1).

Holanđani su poveli u 18. minutu pogotkom Đovanija van Bronkhorsta, a izjednačio je Diego Forlan u 41. minutu. Holanđani su u drugom poluvremenu postigli golove preko Veslia Snajdera u 70. i Arjena Robena u 73. minutu. Konačan rezultat postavio je Maksimiliano Pereira u 90. minutu.

Holandija će po treći put u istoriji igrati u finalu Mundijala, a njen rival biće pobednik sutrašnjeg meča između Nemačke i Španije.

Prvu šansu na utakmici imala je Holandija u trećem minutu. Roben je odlično centrirao s desnog krila u šesnaesterac Urugvaja. Muslera je odbio loptu, koja je došla do Kujta. On je sa oko 10 metara šutirao preko gola protivnika. Urugvajci su uzvratili u šestom minutu kada je Pereira sa oko 40 metara pokušao da lobuje Stekelenburga, koji je bio van gola. Međutim, lopta je otišla iznad prečke.

Posle perioda igre na sredini terena Holandija je povela u 18. minutu evro-golom kapitena Van Bronkhorsta. On je iskosa sa sa oko 35 metara fantastičnim udarcem pogodio levi gornji ugao gola Muslere i doneo prednost svom timu.

Holanđani su u nastavku meča nastavili sa presingom u protivničkom delu terena i na taj način sprečavali su Urugvajce da dođu do prilike za postizanje gola. "Lale" su u 30. minutu pokušale preko Robena da iznenade Musleru, ali je holandski fudbaler napravio prekršaj u napadu.

Pereira je u 38. minutu centrirao u šesnaesterac Holandije, ali je Forlan glavom šutirao preko gola. Urugvaj je izjednačio u 41. minutu. Forlan je dobio loptu na oko 30 metara od gola, a onda je preciznim šutem pogodio mrežu Stekelenburga. 

Obe ekipe ušle su oprezno u drugi deo meča, a prvu šansu imao je Urugvaj u 51. minutu. Kavani je izbio sam ispred Stekelenburga, koji je uklizavanje izbacio loptu u polje. Pereira je potom uputio šut prema praznom golu, ali je intervenisala odbrana Holandije. Forlan je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara odlično šutirao, ali je golman Holandije zaustavio njegov udarac.

Samo dva minuta kasnije Holandija je propustila šansu da stigne do vođstva. Van Persi je spustio loptu Van der Vartu, koji je pokušao da postigne gol. Odlično je intervenisao Muslera, a lopta je došla od Roben, koji je promašio ceo gol.

"Lale" su povele u 70. minutu. Snajder je sa oko 15 metara po zemlji šutirao u suprotni ugao gola, a lopta je završila u mreži Muslere.

Urugvajci su tražili da sudija svira ofsajd, jer je Van Persi bio najbliži protivničkom golu i da je navodno zasmetao Musleri. Uzbekistanski sudija Ravšan Irmatov je posle konsultacije sa pomoćnim arbitrom pokazao na centar. Samo tri minuta kasnije novi gol za Holandiju. Kujt je sa leve strane centrirao u šesnaesterac Urugvaja, a Roben je glavom pogodio mrežu Muslere.

Konačan rezultat postavio je Pereira u 90. minutu.

 
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online