Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.06.2017.
03:53
M. Topalović - Vesti A

Poseban, slobodan, samo svoj

Fudbaleri nisu samo ubogi momci koji trče za loptom, kako ih predstavlja većina populusa. Jedan od primera jeste i Ivan Mogli Lakićević (23), desni bek Vojvodine. Zanat je pekao u Crvenoj zvezdi, nametnuo se u Donjem Sremu, a sa Vojvodinom ima velike ambicije.

Uroš Vojnović
Svestran: Ivan Lakićević voli da glumi, peva i sluša muziku

- Jedini sam domaći fudbaler koji isključivo sluša rokenrol i hevi metal - kaže s osmehom koji puno otkriva Lakićević. - Nisu mi strani ni domaći izvođači. Posebno volim Vladu Georgieva, pa kada se latim mikrofona mnogi me po njemu zovu "Barba". Ipak, preferiram Rolingstonse, Dorse, Def leopard, Led cepelin, Ganse, AC/DC, Džimija Hendriksa, Kvin, Partibrejkerse, ali obožavam i ostale vrste umetnosti.

Zašto nadimak Mogli?

- Bio sam nemirno dete. Stalno sam se verao i padao poput Tarzana, a onda me je neko van porodice nazvao Mogli, poput junaka crtanog filma, i taj nadimak ostao je do danas. Kada sam gledao Diznijev crtani, shvatio sam da smo stvarno slični. Ni u kući me više ne oslovljavaju imenom!

Kako se rodila ljubav prema muzici?
- U mojoj kući uvek se slušala prava muzika i imamo ogromnu fonoteku. S obzirom na to da mi je porodica uvek bila na prvom mestu, od malih nogu usađivali su mi prave vrednosti. Otac Zoran me je vodio na koncerte legendarnih rok grupa i pevača kao što su Djuran Djuran, Brajan Adams, Stonsi, Toto, Metalika, Grin Dej, Vajtsnejk, Polis, Dip parpl, Dipeš mod, Blek sabat, Električni orgazam, Rambo Amadeus, Riblja čorba, Ortodoks kelts, Kerber, Bajaga i Instruktori...

Ništa ne bi bilo čudno da Ivana ne zadovoljava samo slušanje muzike. U bliskim krugovima je poznati kao sjajan pevač! Ne ustručava se da se takmiči u karaokama.

- Volim da pevam i čak mi i neki ljudi govore da bi trebalo da se profesionalno bavim muzikom. Ko zna, možda jednog dana. Stalno idem sa društvom na karaoke, gde pevam za svoju dušu. Pevam sve, ali mi najviše leže balade. Svojevremeno, sa devet godina, pobedio sam na karaokama u Budvi, s pesmom "Zbogom ljubavi" Vlade Georgieva. Osvojio sam 20 evra i veliku picu - priseća se Mogli kome je domaći pop često na repertoaru.

- Jesam roker, ali slušam i volim, Željka Vasića, Sašu Kovačevića, Dadu Glišića, Sergeja Ćetkovića... Cimer mi je Nikola Antić. Dugo se znamo i siguran sam da uvek uživa u mojim interpretacijama.

Ljubav prema glumi

Sluteći po Instagramu mogao bi da napraviš dobru karijeru kao foto-model?
- Ipak bih više voleo da glumim u nekom filmu nego da se pojavim na modnoj pisti. Da nisam fudbaler, sigurno bih bio glumac!
To je neka tajna želja?
- Uvek volim da odgledam dobar film ili predstavu. Gluma me je oduvek privlačila i želja mi je da jednog dana upišem FDU, odsek gluma. Često su mi na "tapetu", za imitaciju, bili treneri iz Donjeg Srema i Vojvodine, ali i oni sa kojima sam sarađivao kao omladinac u Crvenoj zvezdi.
Sigurno ti je teško da se odlučiš za omiljeni film?
- Ne! " Liar, Liar
" sa Džimom Kerijem.

Koncert koji ćeš uvek pamtiti?
- Rolingstonse na Ušću 2007. godine, jedan od prvih velikih koncerata pravih svetskih zvezda na kojem sam imao čast da prisustvujem, AC/DC na stadionu JNA 2009 godine, Bili Ajdol na Ušću 2010, Žan- Mišel Žar u Beogradskoj areni 2011, Partibrejkers, 30 godina postojanja 3. mart 2012. godine u Hali Sportova...

Uz svu ljubav prema muzičkoj umetnosti i "daskama koje život znače" poznat je i kao veliki "fan" Seltika i ostrvskog fudbala.

Hendriks u prvom planu

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvao na večeru?
- Sokrata, Leonarda da Vinčija, Nikolu Teslu i Če Gevaru. Od muzičara obavezno Džimija Hendriksa, ali ne samo da bi mi svirao već i da bismo popričali o njegovom životu.

- Pratim sajtove engleske i škotske Premijer lige. Logično da sam navijač Crvene zvezde, simpatišem Mančester Junajted, ali najviše volim "Kelte". Član sam Seltik Fan kluba Srbija i sve njihove utakmice gledam u T pabu, na Palilulskoj pijaci u Beogradu, gde imamo svoje "parče" Škotske i Irske. Jedan od fanova je i legenda Aca Seltik, frontmen Ortodoks keltsa, koga izuzetno cenim i fan sam njegovog benda - ne propušta da naglasi Lakićević. - Za gledanje i navijanje nemam puno vremena! Kad oni igraju, uglavnom sam i ja na terenu.
Lakićević je lepo vaspitanje poneo iz kuće. Mama Vesna, tata Zoran i sestra Radmila pomno prate sva dešavanja. Ivanu su strane psovke, provokacije, nedolično ponašanje i izjave, nije zlopamtilo...

Ljubav prema sportu i muzici nasledio je od oca. Zato kaže:
- On je genijalac!

A ti?
- Poseban, slobodan, samo svoj!

Veruje u sebe i porodicu kao stub života. Obožava rodni grad, posebno deo Novog Beograda kod Fontane gde je odrastao.
- Beograd je predivan, samo da je malo čistiji.

Uz fudbalere, kod nas obično idu splavovi i žene?
- Splavove ne posećujem i taj vid "zabave" mi je stran. Svaka žena za mene može biti prava.

M. Todorović
Na radnom mestu: U dresu Vojvodine

Želja - zaigrati na Ostrvu

Koja je tvoja fudbalska želja?

- Da jednog dana zaigram na Ostrvu. Smatram da igraju najlepši fudbal i zato godišnje odgledam više od 200 utakmica njihovih liga.

Kada sebe analiziraš?

- Razmišljam o sebi kao čoveku koji će da uspe u životu. Ostvario sam nešto u svetu fudbala, ali može i više. Vojvodina je dokaz. Svake godine napredujemo i verujem da smo sazreli za grupnu fazu Lige Evrope i da još više pomrsimo račune večitim rivalima sa trenerom Batakom koji nas je do tančina upoznao.

Pozorište neguje nacionalno biće

O pozorištu trezveno razmišlja:
- Pozorište je poseban prostor koji provocira u ljudima staloženost i koncentraciju kako bi pratili predstavu. Pozorište podseća ljude da neke priče treba pažljivo slušati ma koliko one dugo trajale i zato poput komunikacione oaze opstaje u mentalnoj furiji tehnološkog ubrzanja. Pozorište nije elitistička umetnost već mesto gde se neguje svoj jezik i nacionalno biće.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online