Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.06.2017.
14:11
M. Topalović - Vesti A

Zlatiborska fudbalska razglednica: Najbolji u "srpskoj Antaliji"

Davnih dana, tačnije godina, naučno je dokazano da Zlatibor nije kao druge planine. Za taj "eksperiment" neophodni su bili Arapi i - vizionar. Svojevremeno je Miljan Miljanić, tada trener Kacije, doveo momke iz Kuvajta na biser srpskog turizma. Krstili su se fudbaleri, koji su proputovali pola sveta, ali i meštani kada su videli klupske glavešine u neobičnim odorama, sa mnogo žena i buljukom dece. Opšti zaključak je bio: "Mora da su neki nesvrstani".

M. Topalović
Trener Partizana Miroslav Đukić
Vesti

Mnogi su, u to doba, spominjali pokret koji je bio između dva usijana bloka. Elem, nisu bili nesvrstani, ali su Zlatibor svrstali u sportsko-turističku meku za pripreme sportista. Vratimo se na početak priče.

Miljanić je bio inovator i trener širokih shvatanja. U saradnji sa Specijalnim zavodom Zlatibor obavio je ispitivanja koja su sve iznenadila. Zbog klime i dobropoznatog vazduha ispostavilo se da igračima, za oporavak posle napornog treninga, treba duplo manje vremena nego na drugim destinacijama.

Praktično to znači da su treninzi mogli da budu učestaliji i sa više intenziteta što je u konačnom zbiru dalo bolju kondiciju, savremeniju vrstu treninga i sposobnosti igrača koje su se ispoljavale u "totalnom fudbalu".

Od tog momenta Zlatibor je imao iskričave periode, poznata "ruža vetrova" (ukrštaju se karpatski i sredozemni) i dalje je u opticaju, ali se posle decenija tavorenja nešto pozitivno dogodilo i na planu infrastrukture.

Novi objekti, predvođeni renoviranim liderom hotelom "Palisad", dobili su potporu u sportskoj infrastrukturi. Odjednom, Zlatibor je postao sposoban da u cugu prihvati 15-20 klubova u istom terminu! Postalo je jasno da je reč o "srpskoj Antaliji" bez obzira što je prevelika udaljenost od Beograda (i aerodroma). U kilometrima (200) to i nije puno, ali vožnja traje 3-4 sata i onda se menja kompletna slika.

Ovako naš reporter Miloš Topalović piše za sutrašnji broj "Vesti". 

M. Topalović
 

Na srpskoj planinskoj lepotici trenutno se pripremaju i Partizan, i Zvezda i Vojvodina. Naš izveštač gotovo iz minuta u minut prati njihove treninge, susrete sa navijačima, turistima na Zlatiboru i o svemu nas obaveštava i na našem zvaničnom twitter nalogu.

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875257515851886593

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875279747282067457

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875299502260973569

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875308217454264321

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875310261502177280

Za sada najveću pažnju privlače Miroslav Đukić i Saša Ilić, trener i kapiten crno-belih. Povratnik na klupu crno-belih i dalje je "zategnut kao strela", pa ne čudi što se na treningu često lati lopte.

- Volim da sa igračima uđem u ševu. Na taj način se šalim i opuštam ih. Svaki dan menjam grupe kako bih video kvalitet. Mislim da imamo odličan materijal da napravimo lepe stvari.

Svi priznaju da je Saša Ilić fenomen. Anegdota koju nam je ispričao trener podgoričke Mladosti Dejan Vukićević to potvrđujue na najbolji mogući način.

Sale, pa ti još igraš!

- Malo ko zna ovaj podatak - počeo je Vukićević dok Ostojić, Radin i Đuričković ne trepću. - Saša je debitovao oktobra 1996. protiv Borca, koga smo pobedili sa 10:0. Postigao sam tri gola! Eto, on i dalje igra, a ja sam već 14 godina trener!

M. Topalović
 

https://twitter.com/VestiOnLine/status/875064070508040194

Trenutno je "goruće" pitanje da li će Leonardo ostati u Partizanu. Zbog toga je direktor Vazura otputovao u Kataloniju, na upoznavanje i poslovnu priču sa Dimitrijem Seljukom, menadžerom sjajnog Brazilca.

Golgeter crno-belih ima klauzulu po kojoj je slobodan za 2,5 miliona evra. U evropskim okvirima to nije mnogo novca, a Partizan želi da zadrži "karioku" bar do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Prošle godine je kasno stigao što je bilo kobno u meču sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Druga varijanta je novi ugovor, po povoljnijim finansijskim uslovima iako aktuelni ističe tek 2019. godine. Leonarda u Beogradu očekuju do 23. juna, tad će biti podvrgnut testovima fizičke spreme, a dva dana kasnije putuje sa ekipom u Sloveniju, na drugu fazu pripremnog perioda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online