Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
22:46
M. Topalović - Vesti A

Vučelić: Dupla kruna "čista kao suza"

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić ocenio je večeras da je "dupla kruna" koju je ekipa osvojila u tek završenoj sezoni "čista kao suza".

"Priča o Partizanu je prava srpska priča. Bili smo napadnuti i morali smo da se branimo, baš kao i srpski narod kroz svoju istoriju. Imali smo i petu kolonu i neverne tome, biće toga i dalje, ali to je za nas plitak potok. Imali smo i valjane saveznike, a ne samo da smo se odbranili nego smo se braneći i pobedili, ali ne na bojnom polju, nego na fudbalskom terenu. Partizan je viteškom igrom osvojio titulu i Kup. Te pobede su više nego zaslužene i čiste kao suza i senka na to ne može da padne", rekao je Vučelić na proslavi "duple krune" u Beogradu. 

Fudbalski klub Partizan je u prisustvu velikog broja zvanica organizovao večeras proslavu šeste "duple krune" u svojoj istoriji. 
 

PFC/Miroslav Todorović
Vreme slavlja: Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić

Proslavi prisustvuju fudbaleri i stručni štab, članovi uprave kluba, Skupštine kluba, brojni bivši fudbaleri, počasni predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i brojne javne ličnosti. 

"Od srca čestitam na sportskim pobedama i osvojenoj duploj kruni. Hvala svima koji su nam čestitali, kojima je Partizan u srcu, a hvala i onima koji nisu Partizanovci, ali su nam čestitali iz poštovanja prema sportskoj dominaciji. Nismo isti sa nekim drugima, jer da smo isto, ne bismo bili pobednici i šampioni", naveo je Vučelić. 

Funkcioneri Partizana su dočekivali zvanice, a kada su fudbaleri Partizana stigli u "Kraun plazu", orkestar je izveo pesmu "Tango smrti". 

Partizan je sezonu završio serijom od 37 utakmica bez poraza, a na velikom uspehu klubu je čestitao i počasni predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

On je rekao da je kao prijatelj uprave kluba došao da proslavi "duplu krunu", ali da Partizanu nikada nije pomagao da osvoji trofeje. 

PFC/Miroslav Todorović
Rukovodstvo osvajača duple krune


"Voleo bih da mi jedan sudija kaže da sam mu rekao da nekoga zaustavi ili da nekome pomaže. To je priča za pojedince i klubove. Već deceniju Zvezda nema tim, ima mnogo unutrašnjih problema i dok ih ne reši, uvek će govoriti da su Savez i predsednik ili sudjenje krivi. Kada bude jednog dana igrala bolje i na domaćoj i na evropskoj sceni, ti problemi biće iza nas", rekao je Karadžić. 

On je rekao da ništa posebno ne pomaže sadašnjoj upravi Partizana i da izbegava insinuacije na temu da "daljinski upravlja klubom". 

"Partizan ima dobru upravu, dobru ekipu, imali su dobrog trenera i ja im želim da što pre stignu do Lige šampiona i grupne faze", naveo je Karadžić. 

PFC/Miroslav Todorović
Igrački pogon Partizana


Upitan o "posebnom tretmanu na finalu Kupa, pošto je u loži imao fotelju", Karadžić je rekao da to nije tražio, da su mu "podvalili prijatelji" i da će sledeći put tražiti običnu stolicu. 

Okupljenima se putem video poruke obratio i bivši trener Partizana Marko Nikolić, koji je posle osvajanja "duple krune" napustio klub i prešao u madjarski Videoton. On je rekao da kapiten Saša Ilić ima zadatak da uvede ekipu u Ligu šampiona. 

Tokom muzičkog programa svoje numere izvele su grupe Legende i Neverne bebe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online