Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
12:25
Tanjug, Vestionline A

Pakult novi trener Radničkog iz Niša

Nekada poznati austrijski fudbaler, sada već i dokazani trener Peter Pakult vodiće kao trener Radnički iz Niša u novoj prvenstvenoj sezoni.

EPA/JAN WOITAS
Stigao u srpski fudbal: Peter Pakult

Pakulta je, na osnovu svog dugogodišnjeg poznanstva, ponudio kao rešenje predsednik Radničkog Ivica Tončev, a upravi ga predstavio potpredsednik kluba Dejan Propadalo. Pakult je kazao da želi u Radnički da donese svoje igračko i trenersko iskustvo, koje je stekao godinama bavljenja fudbalom u Austriji i inostranstvu.

Kaže da dugo poznaje Tončeva, koji mu je prišao i pitao ga da li bi mogao zamisliti da preuzme trenersku palicu u Radničkom, a potom je upoznao i potpredsednika.

- Kao igrač i trener sam igrao i vodio mnoge timove i ne plašim se novih izazova i zadataka. Radujem se svakom novom zadatku. Radnički poznajem iz prošlosti, još dok sam bio mlađi, jer je Radnički bio poznat klub 70-tih i 80-tih godina - objasnio je Pakult u izjavi Tanjugu.

Rekao je da srpski fudbal zna od ranije, pošto je kao trener pratio srpske igrače.

- Međutim uvek je drugačije kada radite sa nekom ekipom, ali fudbal je međunarodna igra. Naravno da se suočavate sa različitim mentalitetima, a o srpskom mentalitetu kažu mnogo toga. Na treneru je da pokuša da nešto promeni - istako je Pakult.

Kaže da namerava svoje iskustvo kao trener da prenese na Radnički.

- Bio sam u mnogim klubovima i to stečeno iskustvo želim da donesem u Niš - poručio je Pakult.

On nije želeo da poredi austrijski i srpski fudbal dodavši da je teško porediti različite zemlje.

- Austrija, isto kao i Srbija ima dobre igrače, ali je razlika u tome da su srpski na transfer listi skuplji i bolje prodaju. To je plus za srpske igrače. Postoji mnogo poznatih srpskih igrača u velikim svetskim klubovima i tu tradiciju treba nastaviti. Nadam se da ćemo i u Nišu iznedriti nekog igrača za svetsku fudbalsku scenu.

Cilj mu je da kao trener Radnički uvede među prve četiri ekipe u Srbiji.

- Pokušaćemo da igramo za vrh. Crvena Zvezda i Partizan su van konkurencije jer imaju veće budžete i kvalitetnije igrače. Ostali će se boriti za preostala mesta, a nadam se da će Niš da se bori za prva četiri - rekao je Pakult.

Pakult je nekadašnji austrijski rperezentativac, koji je kao trener pokazao odlične kvalitete, kojem je priortet fizička sprema i disciplina igrača. Tokom trenerske karijere najduže se zadržao u Rapidu iz Beča, koji je vodio od septembra 2006. godine do aprila 2011, a u sezoni 2007/2008. domogao se i tutule prvaka Austrije. Kao trener vodio je Lajpcig, Minhen 1860, Zavrč, Dinamo iz Drezdena, Kernten, kao i svoj matični klub FAC iz Beča, a pre dolaska u Niš trenirao je hrvatsku Cibaliju. Kao trener Pakultu u Radničkom biće nekadašnji reprezentativac Boban Dmitrović, koji je više godina igrao u Austriji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online