Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.06.2017.
01:03
M. Topalović - Vesti A

"Lalama" prija svež vazduh

Fudbaleri novosadske Vojvodine savladali su sa 2:1 Jedinstvo Puteve iz Užica u prvom kontrolnom meču odigranom u sklopu priprema na Zlatiboru.

fkvojvodina/Instagram
Trijumf superligaša

Ekspedicija fudbalskog kluba Vojvodina doputovala je u četvrtak na Zlatibor gde će u narednih deset dana ekipa raditi na sticanju forme za novu sezonu.

Šef stručnog štaba Radoslav Batak na pripreme je poveo 25 igrača, a danas su svi imali šansu da zaigraju u prvom kontrolnom susretu.

Novosadađni su na terenu hotela Palisad odmerili snage sa srpskoligašem iz Užica koji je pružio dobar otpor u utakmici bez većeg rezultatskog značaja.

Vojvodina je slavila protiv Jedinstva rezultatom 2:1 (0:0) u meču koji je trajao 120 minuta, poluvremena su po dogovoru trajala sat vremena.

Pred oko 50 gledalaca na terenu hotela “Palisad”, strelci za Vošu bili su Živković u 79. i Bubalo u 101, dok je gol za Užičane postigao Gajić u 103. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Jedinstvo Putevi: Tasić – Jezdimirović, Vučković, Joksimović, Cvijović – Vidić, Martinović, Petrović (od 60. Janjušević), Đurić (od 60. Janković) – Lazić (od 60. Radović), Karadarević (od 60. Gajić).

Vojvodina: Kordić (od 60. Rockov) – Bempah (od 60. Vukasović), Babić (od 60. Planić), Devetak (od 60. Kovačević), Ćuković (od 60. Antić) – Jovančić (od 26. Lakićević, od 88. Davinji), Vujanović (od 60. Mesarović) – Spremo (od 60. Mićin), Malbašić (od 60. Živković), Stamenić (od 60. Subotić) – Trujić (od 60. Bubalo).

fkvojvodina
Raspucani u nastavku


Najvažniji podatak je da se niko nije povredio i da su igrači dobili priliku da se istrče uoči zahtevnog dela priprema tokom kojeg će se raditi na sticanju što bolje fizičke spreme.

Posle pobede svog tima nad ekipom Jedinstvo Putevi, šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da crveno-beli moraju još dosta da napreduju kako bi došli na nivo kakav zahteva od njih.

- Rezultat nam nije bio u prvom planu, već da se dobro odradi fizički deo, kao i da poboljšamo neke taktičke stvari. Treba još dosta da radimo i napredujemo, da stvaramo više šansi, a u fazi defanzive da bolje reagujemo kao tim. Ovo je druga nedelja priprema, noge su malo teške i zato je utakmica bila uspešna u smislu fizičkog opterećenja, a već sutra nastavljamo sa radom – kaže Batak.

Među prvotimcima Vojvodine na pripremama na Zlatiboru, nalazi se nekoliko igrača koji su ponikli u omladinskoj školi “Ilija Pantelić”, a jedan od njih, Kristijan Živković, danas je uspeo da postigne vodeći gol za crveno-bele.

- Generalno sam zadovoljan sa njima. Oni su došli ovde da napreduju, a mi smo tu da uradimo ono što je do nas da im pomognemo u tome – ističe Batak.

S druge strane, za Vojvodinu su danas nastupili i dvojica igrača koji su juče stigli na Zlatibor: napadač Milan Bubalo (25) iz tajlandske Pataje junajted i francuski centarfor Roman Davinji (23) kiparske ekipe Alki Oroklini.

facebook
Slaže kockice: Trener Vojvodine Batak

- Bubalo je postigao gol, ali on duže vreme nije igrao i potrebne su mu utakmice da se vrati na fizičkom planu, a njegovi fudbalski kvaliteti su mi od ranije poznati. O njemu sam već razgovarao sa predsednikom i njegov dolazak je praktično gotova stvar, a što se tiče Davinjija, vidi se da je prošao tu francusku školu i igrao za sve njihove reprezentacije do 20. godine. Vidi se da zna, ali i kod njega je problem ta fizička sprema, pa ćemo videti šta će se dešavati u narednom periodu – rekao je Batak.

Fudbaleri Vojvodine sutra nastavljaju sa treninzima, a nova prijateljska utakmica predviđena je za nedelju, s tim da ime protivnika još uvek nije potvrđeno.


Vojvodina prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni igra već 29. juna, a ime rivala na startu kvalifikacija za Ligu Evrope saznaće deset dana ranije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online