Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
15:52
Tanjug, Vestionline A

Đukić: Partizan je najveći, prvi cilj Liga šampiona!

Novi trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da se vratio u najveći klub u Srbiji i da u skladu sa time mora da igra ofanzivan fudbal i juri oba domaća trofeja, a prvi cilj pred sebe postavio je plasman u Ligu šampiona.

EPA/WALTER BIERI
Vratio se na mesto uspeha: Miroslav Đukić

Đukić je potpisao dvogodišnji ugovor i vratio se na klupu crno-belih posle decenije rada u inostranstvu.

- Kao da nije prošlo 10 godina, srećan sam što sam ponovo kući u svom klubu. Za mene je Partizan velika stvar, želim da nastavim tamo gde sam stao. Ponosan sam kada pričaju kako je igrao Partizan pod mojim vođstvom. I sada imamo dobar tim, učinićemo sve da napravimo uspeh u domaćim i međunarodnim takmičenjima - rekao je Đukić na predstavljanju na stadionu Partizana.

On je dodao da poznaje sadašnji igrački kadar i da ima dobru "podlogu" za dobre rezultate.

- Nisam došao da izmislim nešto, već da ispunim ciljeve. Partizan je najveći i moramo da ispunimo sve zahteve navijača, osvajamo titule... Čestitao bih mom prethodniku Nikoliću na vrhunskom poslu, osvojio je duplu krunu i moramo da nastavimo taj posao. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana i ne plašim se tog izazova. Imamo materijal - naglasio je Đukić.

Prema njegovim rečima,  nije mogao da dobije bolju ponudu od Partizanove.

- Partizan je veliko ime u svetu, napad na Ligu šampiona je naša obaveza. Mislim da ne mogu da imam veću ponudu, Partizan je svetinja. Nisam Miroslav Đukić, već Miroslav Đukić trener Partizana, i moram da se ponašam u skladu sa tim. Partizan ne može samo da pobeđuje, već i da igra dobar fudbal - kazao je novi trener.

Novinare je interesovalo zašto je prethodna dva puta odbijao pozive čelnika iz Humske.

- Situacija nije bila adekvatna, nije se znalo koji je u upravi...Čovek sam fudbala, nisam prepoznao trenutak. U ovom momemtu je idealna situacija, pozitivna atmosfera i energija, uslovi za moderan Partizan - rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, srpskom fudbalu nisu potrebna prepucavanja čelnika klubova i Saveza, već da sva pažnja bude usmerena na fudbalere.

- Sami obaramo rejting našoj ligi. Dosta živimo od prodaje mladih igrača i mi sami blatimo našu ligu, umesto da im dajemo više na važnosti i da igračima damo prostor. Ne bih znao sada da nabrojim 20 igrača iz Superlige, provlače se funkcioneri. Takav slučaj nije u Španiji, malo ko zna predsednika Barselone - naveo je on.

Đukić se osvrnuo i na svoju rečenicu od pre 10 godina da "nikad neće raditi u srpskom fudbalu".

- Pogrešio sam, u ljutnji i besu sam tako nešto rekao. Partizan i Srbija su moja kuća - reči su Đukića.

Sportski direktor Ivica Iliev izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Đukića, istakavši da se pravi moćan Partizan.

- Pokazali smo fudbalskoj Srbiji i Evropi stabilnost kluba, ideju i želju da budemo moćni. Ovo je najbolji dokaz veličine kluba, fudbal koji je Partizan igrao pod Đukiće važi za najbolji u poslednjih 20 godina u našoj zemlji - zaključio je Iliev.

Fudbaleri Partizan 12. juna počinju pripreme za pohod na plasman u Ligu šampiona i odbranu duple krune.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online