Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
04:20
M. Topalović - Vesti A

Moja sezona iz snova

U poslednji čas FK Kopenhagen se pridružio Anderlehtu. To su jedini klubovi koji imaju po dva reprezentativca Srbije. Uz Andriju Pavlovića pozvan je i Uroš Matić, zbog povrede Nemanje Radoje iz Selte.

M. Todorović
Uživa među "Orlovima": Andrija Pavlović

Mlađi brat jednog od najboljih srpskih igrača već je u Staroj Pazovi, a pomoć će, osim od Nemanje, imati i od Pavlovića, koji nije iznenađen Muslinovom odlukom.

- Uroš je odličan igrač. Pre nekoliko dana je postigao i gol protiv Sonderjiskea. Mnogo mi znači što je došao u Kopenhagen. Sada nas je više u klubu sa ovih prostora, Uroš, Slovenac Verbič i ja - kaže Andrija Pavlović, koji je pet puta branio boje "orlova".

8 golova je Pavlović dao u ligi na 35 utakmica

Da li Vas je Nemanja zvao da ga posetite u Londonu?

- Jeste, ali nismo imali vremena, a onda nam je istekla viza ha ha... Dolazio je u Kopenhagen na dva dana. Prepoznali su ga na ulici i onda je nastao "haos". Ozbiljan igrač i čovek. O porodici Matić samo reči hvale.

Pavlović je počeo u FK Policajac, ali je prelazak u Rad bio pravi korak. Pod stručnim nadzorom Marka Nikolića i Predraga Rogana prošao je kaljenje u Paliću, BASK-u, da bi zablistao u Čukaričkom. Tražila ga je Crvena zvezda, ali je prešao u Kopenhagen za dva miliona evra.

Ugovor na pet godina! Sve je na predstavljanju oduševio odličnim poznavanjem engleskog jezika.

- Znanje engleskog jezika je osnovna kultura - smeška se Pavlović.

- Nikad ne znaš kada će ti zatrebati. Naravno, danski je čudan i težak jezik, ali na moju sreću svi pričaju engleski kao maternji i tako se sporazumevamo. Danski učim, ali baš je nezgodan.

Danci nisu hladni

Danska je skupa zemlja?
- Visok standard. Jedna od najuređenijih zemalja sveta. Oduvek sam išao logikom: Bolje u dobrom gradu, gde imaš sve, nego u manjoj sredini. Često mi dolazi devojka, prijatelji, porodica...
Dankinje nisu stidljive?
- Čudna nacija. Deluju hladno, ali nisu takvi. Dosta je mladih. Kopenhagen je studentski grad, metropola bogate istorije. Čim otopli svi kreću put mora i love sunčane zrake.

Igre u Ligi šampiona, dupla kruna, brojne pohvale... Sezona iz snova?

- Najveći smo klub u zemlji i to je očekivan ishod. Ali, očekivano ne znači i lako. Velika stvar za mene što sam u prvoj internacionalnoj godini ostvario takve rezultate. Prezadovoljan sam.

Sledi važan meč protiv Velsa?

- Sigurno da smo u dobrom ritmu i da je utakmica sa Velsom jedna od bitnijih. Igramo kod kuće, što je velika stvar. Nadam se da će biti dosta ljudi na stadionu i da ćemo zajedno uspeti da napravimo taj korak više ka SP.

Lične ambicije?

- Velika je čast biti deo ovog tima. Tu sam za sve što selektor odluči. Bio sam standardan u Kopenhagenu. Napredovao sam dosta za godinu dana, u formi sam i spreman za Vels. Voleo bih da igram, ali ne bih se mešao u odluke selektora. Sada je tu i novajlija Prijović. Muslin najbolje zna šta treba da radi. Rezultati sve govore - rekao je Pavlović.

Muslinov sistem

Fudbaler Kopenhagena ima fenomenalnu sezonu iza sebe. Osvojio je duplu krunu, a vreme je za prvenac u dresu "orlova".
- Reprezentacija je nešto najlepše što postoji i velika je čast biti njen deo. Mislim da je selektor uveo sistem koji svakom igraču daje mogućnost da da svoj maksimum. Imamo neverovatnu hemiju u ekipi, i mislim da se to vidi i oseća. Svaki put kad se okupljamo ozbiljno radimo, ali i uživamo u zajedničkom vremenu - jasan je Pavlović.

Rekordni het-trik

Kada je u sezoni 2015/16 postigao tri gola protiv Vojvodine u Novom Sadu, bilo je jasno da će Andrija Pavlović biti pravo osveženje za srpski fudbal. Za manje od godinu dana uspeo je da ispiše ime zlatnim slovima i u istoriji Kopenhagena - postigao je najbrži het-trik!
- Predivan je osećaj ući u istoriju kluba već u prvoj sezoni. Het-trik protiv Lingbija, za 12 minuta, najbrži je u istoriji kluba.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online