Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.06.2017.
10:02
Vestionline, Tanjug A

Finale Lige šampiona: Juventus prekida post ili Real ulazi u istoriju?

Čekanju je došao kraj, večeras će u Kardifu biti poznat prvak Evrope, pitanje je samo da li ostaje isti vladar Real Madrid ili je torinski Juventus konačno sazreo da osvoji Ligu šampiona posle 21 godine.

Tanjug/AP
Velike mere bezbednosti u Kardifu pred finalni meč Lige šampiona

Madriđani imaju priliku da postanu prvi tim u istoriji koji je odbranio trofej Lige šampiona u novom formatu i ujedno podignu lesticu u svojoj bogatoj riznici na čak 12. pehar šampiona Starog kontinenta, dok Juventus juri svoj treći.

I torinska "stara dama" želi da piše istoriju, sadašnja generacija postala bi prva koja je Juventusu donela "tripletu" (samo je Interu u Italiji to pošlo za rukom), a prekinula bi "prokletstvo" gubljenja finala, nakon šest poraza među kojima je jedno protiv Reala 1998. godine.

Baš taj poraz bio je veoma bolan samo dve godine nakon poslednjeg Juventusovog trofeja Lige šampiona, koji je odlučio tadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović jedinim golom u Amsterdamu.

Sada su sa jedne strane najbolja odbrana na čelu sa legendarnim Ðanluiđijem Bufonom, koji još uvek čeka "ušati" pehar, i napadačima Paulom Dibalom i Gonzalom Iguainom, a sa druge Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić - imena za zagarantovani spektakl.

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri ne pridaje veliki značaj izgubljenim finalima.

- Juventus nije izgubio šest finala, već je učestvovao u osam. Dolazak do finala je neverovatan uspeh. Finale Lige šampiona je jedno kao i Superbol i tada moraš da budeš pravi čovek na pravom mestu. Oduševljen sam što imamo ovakvu priliku - rekao je Alegri.

Možda će najveća pažnja da bude usmerena na trenera Reala Zinedina Zidana, bivšeg fudbalera Juventusa, odakle je svojevremeno napravio veliki transfer u Madrid i kasnije dotakao sam vrh. Francuz sada može da pomeri nove granice.

- Naravno da će za mene biti nešto specijalno meč protiv Juventusa, u Torinu sam proveo važan deo karijere i mnogo naučio. Sada sam u Realu, klubu mog života i daću sve od sebe da ponovo podignemo trofej - naveo je Zidan, poručivši da su šanse 50:50.

Zidan nije jedini "preletač" dvoboja na stadionu Milenijum, interesantno je da će ih biti još trojica jer su dres Juventusa nosili Alvaro Morata, a Reala Iguain i Sami Kedira.

Koliko su dva trofejna tima kroz istoriju imala mnogo bitaka govori i podatak da je njih međusobni duel drugi po broju odigranih utakmica u Evropi, a skor je potpuno izjednačen 8-2-8.

Jedan od njih će večeras od 20.45 posle 90 minuta, možda i više, imati mnogo više razloga za slavlje od same pobede u "klasiku"...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online