Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.05.2017.
07:23
Vestionline, blic.rs A

Kokeza odgovorio na optužbe iz Zvezde

Za fijasko u protekloj sezoni, na "Marakani" su uprli prstom u predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu, optuživši ga da je pomogao Partizanu da dođe do duple krune. Zvezdan Terzić najavio je da klub sa "Marakane" kreće u njegovo rušenje, a to mnogo ne dotiče nekadašnjeg potpredsednika Zvezde.

Vesti - M. Todorović
Slaviša Kokeza (u sredini) između predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i Tomislava Karadžića

Predsednik FSS Slaviša Kokeza u intervjuu za dnevni list "Blic" govorio je o prozivkama sa "Marakane".

-  Spreman sam ako treba svakog dana da budem u negativnom kontekstu u svim medijima samo da Srbija pobedi Vels, pa makar samo sa 1:0. Kao predsednik FSS moram da vodim podjednako računa o svim klubovima. Šta se dešava u klubovima i kako funkcioneri rade posao, to nije pitanje za FSS i za mene lično. Mogu da govorim o radu FSS, akcijama i rezultatima svih selekcija. Rezultati su merilo uspeha - rekao je Kokeza ne ulazeći u konkretnu priču oko optužbi Zvezdana Terzića.

O suđenju u protekloj sezonu, Kokeza kaže:

- Niti sam bivši sudija, niti sam dovoljno kompetentan da analiziram sudijske greške. Svedoci smo da su klubovi vršili pritisak na sudije. Oni su se periodično smenjivali, u zavisnosti od rezultata i pozicije na tabeli. U prvom delu prvenstva imali ste velike pritiske iz Partizana i to je bilo svakodnevno u medijima i na različite načine se vršio pritisak. U nastavku prvenstva je to preuzela Crvena zvezda. To je nedopustivo, jer su i oni ljudi od krvi i mesa i mogu da pogreše. Imamo 37 kola i ukupno 196 utakmica i normalno je da bude grešaka. Najviše pažnje privlači večiti derbi i zato su sudijske greške tada najveće. Trudili smo se da uvek derbi sude naši najbolji arbitri. Grešile su sudije i na strani Partizana i na strani Crvene zvezde, što su potvrdile i analize sudijskih komisija. Mišljenja sam da su u derbijima ove sezone sudije jednom oštetile Partizan, a dva puta Crvenu zvezdu, ali ja nisam neko ko bi trebalo da se bavi ocenjivanjem sudija. To je samo moje mišljenje. Greške se dešavaju i na utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope kada sudija svira penal za koji se kasnije ispostavilo da nije postojao. Imamo čast da je Milorad Mažić deo ekipe koja će suditi finale Lige šampiona u Kardifu - istakao je čelnik FSS za "Blic".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online