Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
01:55
M. Topalović - Vesti A

Fudbal pre lutke

Kažu da sam prvo potrčala za loptom, pa prohodala. Ovako razgovor za "Vesti" počinje fudbalski trener Danijela Đukanović Blagojević. - Roditeljima je u startu bilo jasno da sam sportski tip.

Lična arhiva
Sportski tip: Danijela Đukanović Blagojević

Izbegavali ste lutke?
- Od treće godine sam sa ocem na treninzima i utakmicama. Igrala sam basket i fudbal sa drugovima. Satima... Lutke me nikada nisu privlačile.

Presudan detalj?
- Devojčice su u školi dobile odbojkašku loptu. Dečaci fudbal i naravno da sam bila sa njima. Nastavnik me ukorio:
"Hoćeš da te neko polomi"?!

Simbolika broja

Zašto u imenu kluba Real ima i dodatak 28?
- To je moj, ali i datum rođenja mame i bake! Inače se pokazalo da mi je to srećan broj. Recimo, tog datuma sam upoznala ljubav mog života. Baš pravu, iskrenu i čistu.

Kako ste reagovali?
- Kada je nastavnik Laza video kako "pikam" pitao me je:
"Čija si ti"?
Ponosno sam rekla - Nebojše Đukanovića. Otelo mu se:
"Aaaaa, znači ti si Đukina"!

Danijelin otac bio je fudbaler Rada, kasnije trener u Lazarevcu i okolini, valjevskom Krušiku, savezni sudija... Od njega je nasledila ljubav prema fudbalu.

- Tati dugujem zahvalnost, ali presudna je bila moja upornost i ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Pored košarke i odbojke falimo mi je "nešto". Onda je pojavio Darko Stojanović, nekada jedan od naših najboljih fudbalskih sudija, sa pitanjem:
"Hoćeš da osnujemo ženski fudbalski klub?"
Mojoj sreći nije bilo kraja! Konačno sam mogla da treniram magičnu igru.

Pamtite li prvu utakmica?
- Protiv dečaka Borca. Prođem od našeg gola i sa 17 metara "zabodem" u 90 stepeni školskom drugu! Manje je važno što smo izgubili sa 10:1. Kasnije sam prešla u golmanske vode. Utakmicu je sudio, ispostaviće se, budući suprug koji je takođe trener u mlađim kategorijama Kolubare.

Otkud među stativama?
- Odem da gledam trening u hali, stanem na gol tek da učestvujem. Odjednom, proradi neka unutrašnja sila i kažem sebi: Hoću da branim!

Lična arhiva
Golmanske teme: Danijela i legendarni Dragan Pantelić

Lazarevac nije jedina destinacija tokom karijere?
- Trenirala sam u Šapcu sa poznatim golmanom Stepandićem koji nije krenuo košarkaškim stazama u kojima je bio njegov otac. Vratila sam se u Lazarevac. Brak, dete, pa ŽFK Obilić gde sam počela rad sa golmanima. Bila sam deo trenerske ekipe u FSS i FSB, imala sam privatnu školu golmana, a sada klub FK Real 28. Oduvek sam želela da posedujem nešto svoje. Radim sa 30 dečaka 2009. i 2010. godište i u Realu imam pomoćnika, a u FK Kolubara vodim 2007. godište, sama bez ičije pomoći. Imamo odlične uslove i veliku podršku kluba i supruga Đorđa. Redovno učestvujem na kampu "Igraj za Srbiju."

Da li Real 28 ima takmičarske kategorije?
- Članovi smo liga mlađih kategorija u FS Beograda. Predpetlići U7 takmiče se sa velikim uspehom u dve grupe. U jednoj posle tri kola imamo maksimalan broj bodova i gol razliku 29:1!

Kineski izazov

San svakog sportitiste i trenera je odlazak preko granice. Danijela nije daleko od cilja.
- U pregovorima sam za odlazak u Kinu. U stvari, dogovor je postignut, samo se čekaju papiri. Veliki broj trenera iz Srbije odlazi u najmnogoljudniju zemlju gde tamošnje dečake i devojčice uči prvim koracima u okviru programa razvoja igre u koju enormno ulažu.

Grčka varijanta

Za igračkih dana Danijela je imala primamljivu ponudu.
- Stigla je iz Grčke. Odložim odlazak i baš tada povredim leđa. Nije mi se dalo da ostvarim inostrani angažman. Bar sam te 2008. završila B licencu, jedina devojka među 38 muškaraca. Sledeći korak je A licenca, pa naravno profi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online